صفحه 1 : فرهنگی صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۹
دی
۱۴۰۳

شماره
۵۸۰۳

امروز: ۱۹ (دی) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Wednesday 2025 (Jan) 08

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: مدیرکل مدیریت بحران استان همدان گفت: آموزش مدیریت بحران در شهر همدان به صورت محله محور پیش می‌رود.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، روز گذشته جلسه مدیریت بحران استان همدان در مرکز مدیریت بحران شهرداری همدان با حضور مسؤولان کشوری و استانی برگزار شد.
از آنجا که همدان استان معین غرب کشور و استان معین منطقه 16 تهران است، این جلسه در این راستا و به منظور برنامه‌ریزی بهتر خدمات‌رسانی در شرایط بحرانی بین منطقه 16 تهران و همدان برگزار شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان در این جلسه با بیان اینکه آموزش شهروندی در مدیریت بحران اهمیت دارد اظهار کرد: ما آموزش مدیریت بحران را در همدان به صورت محله محور پیش بردیم و با توجه به موضوع ترافیک شهر تهران نیز آموزش شهروندان حائز اهمیت است.
حمید پورحسینی با بیان اینکه شارژ رایگان کپسول‌های اطفا حریق در محلات برای شهروندان در دستور کار است گفت: زیر 5 دقیقه خدمات آتش‌نشانی در شهر همدان ارائه می‌شود چرا که ماشین‌آلات آتش‌نشانی در محل‌های مختلف در طول روز توزیع شدند.
وی با اشاره به فعالیت یک بالگرد اورژانس و یک بالگرد هلال احمر در همدان و ظرفیتی که استان دارد عنوان کرد: 70 درصد زائران کربلای معلی به صورت زمینی مشرف می‌شوند که بیشترین آنها از همدان عبور می‌کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان با بیان اینکه ارائه خدماتی نظیر اسکان و پذیرایی به این زائران اربعین حسینی در دستور کار است گفت: در مواقع بحرانی هر شب 150 زائر کربلا‌ اسکان می‌شوند؛ در این ایام مواقعی در گردنه اسدآباد حدود 200 دستگاه خودرو در شب متوقف می‌شوند و ما پیش‌بینی‌های لازم را انجام دادیم و طبق آن خدمات و اسکان ارائه می‌دهیم.
پورحسینی بیان کرد: با توجه به فعالیت خوب مدیریت بحران شهر همدان و استان، در حال حاضر شهر همدان مرکز تاب‌آوری شهری در کشور شناخته شده و اقدامات اداری و مجوز تاب‌آوری شهرهایی از کشور در همدان انجام می‌شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان با بیان اینکه سال 1401 همدان شهر برتر پدافندی شناخته شد افزود: این مهم با توجه به اقدامات خوب مدیریت بحران شهرداری همدان و سایر دستگاه‌ها به دست آمد.
وی با اشاره به به کارگیری یک مشاور برای شناسایی واحدهای خطرزای شهری در همدان گفت: در حال حاضر طبق رویکرد موجود به پمپ بنزین‌ها داخل شهرها مجوز نمی‌دهیم.
پورحسینی ادامه داد: پمپ بنزین‌ها باید از ملک خود حریم تعریف شده‌ای از سوی دستگاه نظارتی داشته باشند و آنهایی هم که داخل شهر هستند با فاصله زمانی سعی کردیم از شهر خارج شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر محل‌هایی که دارای ایمنی خوبی نیستند توسط سازمان آتش‌نشانی شهر همدان شناسایی و تهدیدهای موجود اعلام می‌شود افزود: خیلی از مراکز مسائل ایمنی را در محل کار در نظر نمی‌گیرند.
پورحسینی با بیان اینکه به یک حسینیه‌ اخطار داده بودیم اما از آنجا که توجه نکردند، انفجار ایجاد شد گفت: یکی از ادارات کل ما در مرکز شهر در راستای مدیریت بحران پلمب شده است.
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان هم در این جلسه با اشاره به فعالیت 10 ایستگاه آتش‌نشانی در همدان اظهار کرد: در این مجموعه 176 آتش‌نشان و 30 نیروی ستادی فعال هستند.
سید صادق پورسینا با اشاره به فعالیت 54 دستگاه خودروی امدادی آتش‌نشانی در همدان به وجود شیرهای آتش‌نشانی در شهر اشاره کرد و گفت: در بستر جی آی اس با دستگاه آر تی کی نقطه‌زنی شیرخط‌ها و شیرآلات انجام و ثبت شده و می‌توان از آن با خطای کمتر از یک سانتیمتر بهره برد.
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با اشاره به اینکه تیم واکنش سریع آتش‌نشانی با طی دوره‌های خاص، در صورت بحران می‌توانند در خصوص مواد شیمیایی کمک کنند عنوان کرد: تیم امدادی ما در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند و در صورت بروز هرگونه حادثه‌ای در استان این امکان برای امدادرسانی به سایر نقاط شهرستان‌ها وجود دارد، چنان که در مناسبت‌های مختلف مثل اربعین حسینی این توانمندی را نشان دادیم.
وی از جذب 35 نیروی آتش‌نشانی در همدان طی ماه‌های آتی خبر داد و افزود: قرار است 6 دستگاه دیگر ماشین‌آلات آتش‌نشانی به مجموعه آتش‌نشانی همدان اضافه شود.
معاون سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر همدان نیز با بیان اینکه استان همدان محور ارتباطی منطقه غرب است و به صورت آزمونه معین منطقه غرب کشور محسوب می‌شود اظهار کرد: در شهر همدان 22 پایگاه امداد و نجات جاده‌ای، یک مرکز کنترل عملیات و یک مرکز تیم‌های واکنش سریع فعال است.
کیان پاشایی با اشاره به اینکه یک مرکز کشیک در شعب استان فعال است که 24 ساعته همکاران ما آمادگی پاسخ‌گویی دارند خاطرنشان کرد: تقریبا 450 نفر روز امدادگر و نجات گر در استان فعال هستند.
ذخیره 16 قلم کالای امدادی در همدان
وی با تأکید بر اینکه ذخیره 16 قلم کالای امدادی در استان صورت گرفته است افزود: در ارائه خدمات به منطقه 16 تهران طی مواقع بحرانی، با هماهنگی مدیریت بحران استانداری اقداماتی انجام شده و بازدیدهایی صورت گرفته و جلسات و شورای معاونین و مدیران نیز در استان تشکیل شده است.
معاون مدیریت بحران استان همدان نیز با بیان اینکه همدان معین منطقه 16 تهران است و متقابلا منطقه 16 تهران هم معین منطقه همدان خواهد بود و در صورت وقوع بحران این دو منطقه به کمک هم می‌آیند اظهار کرد: خوشبختانه همدان با وجود اینکه دبیرخانه ملی تاب‌آوری شهری در کشور شناخته شده است در این راستا اقدامات خوبی در استان با هماهنگی مدیریت بحران و دستگاه‌هایی انجام شده و ما برنامه عملیاتی برای شهر همدان داریم.
وجدانی با اشاره به اینکه بر مبنای ماده 4 قانون مدیریت بحران دو برنامه کاهش خطر حوادث و سوانح و برنامه آمادگی پاسخ‌گو را هم تدوین کردیم و همدان جزو استان‌های اول محسوب می‌شود افزود: قرارداد بازنگری آن هم بسته می‌شود و می‌توان آن را به روز کرد و در اختیار همکاران خود در منطقه 16 تهران قرار داد.
معاون مدیریت بحران استان همدان با اشاره به اینکه تمام اطلاعات مربوط به شهر همدان و بلکه استان همدان در اختیار است و همکاران ما در منطقه 16 تهران می‌توانند با بارگیری برنامه آن را در اختیار داشته باشند افزود: البته اطلاعات ما از منطقه 16 تهران مربوط به روش‌هایی نظیر تحقیق از اینترنت بوده و امیدوارم از این منطقه نیز اطلاعات در اختیار ما قرار گیرد تا طبق آن اقدامات لازم انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه زمانی می‌توان در مدیریت بحران موفق بود که تبادل اطلاعات صورت گیرد گفت: انتظار داشتیم که تهران اطلاعاتی مبنی بر شناخت کامل از منطقه 16 به ما دهد تا مرزهای بحرانی شناخته شوند.
معاون مدیریت بحران استان همدان خاطرنشان کرد: اگر قرار است بازدیدی از تهران داشته باشیم، یک شناخت اجمالی از این منطقه لازم است تا طبق آن بتوانیم کارهایی انجام دهیم.

  65 پایگاه اورژانس در استان همدان فعال است
نادر بزم‌آرا؛ مسؤول اورژانس هوایی استان همدان نیز با بیان اینکه 65 پایگاه اورژانس در استان همدان فعال است گفت: 500 نفر نیرو در این مجموعه فعال است.
وی خاطرنشان کرد: حوزه پیش بیمارستانی را در منطقه 16 تهران نداریم و ضرورت دارد به این موضوع توجه شود.
معاون بحران شرکت نفت همدان نیز با بیان اینکه قبلا همدان استان معین منطقه 19 بود و وظیفه داشتیم که به جمعیت 255 هزار و 700 نفر و 77 هزار و 500 خانوار خدمات ارائه دهیم اظهار کرد: اگر منطقه 16 نیز مشابه این جمعیت باشد شرکت نفت همدان توانایی دارد روزانه هفت تانکر بنزین برساند.
حمیدرضا کریمی با اشاره به امکان ارائه 10 تانکر گازوئیل به میزان 320 هزار لیتر در روز گفت: در خصوص نفت سفید معذوریتی نداریم و می‌توانیم 52 تانکر نفت سفید در اختیار قرار دهیم.
وی اضافه کرد: می‌توان 14 هزار و 500 مورد گاز مایع 11 کیلویی در روز به منطقه 16 تهران ارسال کرد.

 فعالیت 10 گروه فوریتی در شهر همدان
رضایی؛ مدیر خدمات شهری شهرداری همدان نیز با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار نفر نیروی انسانی در خدمات شهری همدان فعال هستند اظهار کرد: 70 دستگاه ماشین‌آلات سازمانی در شهرداری فعال است.
وی بیان کرد: 10 گروه فوریتی در شهرداری همدان فعال هستند که در مواقع بحرانی مجهز به دستگاه جوشکاری و... می‌شوند و خدماتی ارائه می‌دهند.
عبدالملکی؛ معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان نیز اظهار کرد: طبق تجربیات ما در ستاد بازسازی شهرستان رزن، بم، سرپل ذهاب، درود و... خواهشمندیم اطلاعات اولیه در مورد تعداد خانوار، واحد مسکونی، واحد مسکونی مقاوم و غیر مقاوم، مراکز پرخطر، مراکز توزیع مصالح و مراکز اسکان موقت و مواردی از این قبیل از منطقه 16 تهران در اختیار ما قرار گیرد تا کار به سهولت پیش رود.
وی عنوان کرد: پهپاد ما قابلیت زیادی در تصویربرداری 360 درجه و پردازش تصویر سه بعدی و... را دارد که در مرحله اخذ اعتبارات است و امیدواریم اطلاعات اولیه منطقه 16 در اختیار ما قرار گیرد تا خیلی راحت‌تر مطالب بدین طریق استخراج شود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: