صفحه 1 : فرهنگی صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۹
دی
۱۴۰۳

شماره
۵۸۰۳

امروز: ۱۸ (دی) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Tuesday 2025 (Jan) 07

عناوین صفحه

سرپرست حوزه هنری همدان با اشاره به اینکه مشکل اصلی حوزه هنری همدان نبود زیرساخت و نیروی انسانی است اظهار کرد: تأمین بودجه از ستاد حوزه هنری برای استان در راستای ایجاد زیرساخت‌ها و نیز جذب نیروی جدید از طریق آزمون استخدامی انجام شده است.
به گزارش هگمتانه؛ سیدمهدی ابطحی؛ سرپرست حوزه هنری همدان و مدیر ستاد معاونت راهبری استان‌های حوزه هنری در دفتر هگمتانه حضور یافت و با سیدحامد تروهید؛ مدیر مسؤول و محمدمهدی شیرمحمدی؛ سردبیر این روزنامه به گفت‌وگو نشست.
سرپرست حوزه هنری همدان در این نشست از رویکرد این مجموعه سخن گفت و اظهار کرد: مشکلاتی در بخش‌های مختلف حوزه هنری همدان وجود دارد و ما به دنبال این هستیم بتوانیم در حد امکان آنها را رفع و شرایط بهتری را برای هنرمندان استان ایجاد کنیم.
ابطحی با بیان اینکه باید حاشیه‌ها را کنار گذاشت و به کار پرداخت گفت: خروجی کار ما باید اتفاقات مهمی برای حوزه هنری و هنرمندان باشد.
وی با بیان اینکه حوزه هنری همدان زمانی دوران طلایی را پشت سر می‌گذاشت و بعد شرایط آن تغییر کرد افزود: حوزه هنری را در زمان مسؤولیت آقای حسنی‌حلم می‌شناسم، بنده با کمال شفیعی و دیگر دوستان به دفتر ایشان در خیابان طالقانی می‌‌رفتیم و گپ و گفت‌هایی با هم داشتیم.
سرپرست حوزه هنری همدان ادامه داد: بعد از آقای حسنی‌حلم، آقای امیر محمدخانی آمد و این مسؤولیت را برعهده گرفت، شاید بتوان گفت که دوران طلایی حوزه هنری همدان به مدیریت ایشان برمی‌گردد، گروهی جمع شده بودند که به معنای واقعی متخصص بودند و خلاصه اینکه جنسشان حوزه هنری بود.
وی گفت: این گروه برنامه داشتند و هدف‌دار بودند و شرایط طوری پیش رفت که آن سال حوزه هنری همدان در کشور نمونه شد.

  حوزه هنری همدان زیرساخت فرهنگی و هنری ندارد
ابطحی با بیان اینکه با اتفاق بدی در حوزه هنری استان درگیر هستیم و آن این است که زیرساخت فرهنگی و هنری وجود ندارد افزود: غیر از دو پردیس سینمایی که عملا شبکه توزیع و ارائه محصول ما را شکل می‌دهند و نیز کافه کتابی که سال گذشته افتتاح شد، در فضای دیگری زیرساخت فرهنگی و هنری خاصی در همدان نداریم.
وی با تأکید به اینکه ظرفیت سخت افزاری و ساختمانی برای حوزه هنری همدان وجود ندارد گفت: فضای موجود در شأن حوزه هنری و هنرمندان نیست؛ یک ساختمان استیجاری و قدیمی در کوچه فرعی در شأن هنرمندان استان نبوده است.
سرپرست حوزه هنری استان همدان بیان کرد: حوزه هنری همدان فاقد گالری، پلاتو و استودیو خوب و نیز هر آنچه هنرمندان استان نیاز دارند که بتوانند محافل خود را شکل دهند و تولید اثر داشته باشند، است.

  کمبود نیروی انسانی در حوزه هنری
وی به کمبود نیروی انسانی در حوزه هنری همدان اشاره کرد و افزود: امروز حوزه هنری همدان با حداقل نیرو کار می‌کند، تقریبا پنج نفر کار عظیمی را به دوش کشیدند که این قطعا در کیفیت کار اثر منفی دارد و آن اتفاق خوب نمی‌افتد.

  تحویل ساختمان حوزه هنری در چند ماه آینده
ابطحی با اشاره به اینکه تأمین زیرساخت‌های لازم را در دستور کار داریم گفت: خوشبختانه مشکل ساختمان پشت سینما مهر قدس حل شده و پیمانکار پای کار آمده و قول چند ماهه داده تا حداقل سه طبقه آن را تحویل دهد.
وی با بیان اینکه مشکلات حقوقی و اداری این مجموعه حل شده و از طریق ستاد حوزه هنری تأمین بودجه شده است اضافه کرد: متأسفانه نتوانستیم برای این ساختمان از داخل استان کمکی دریافت کنیم و پول از خارج استان می‌آوریم‌.
سرپرست حوزه هنری استان همدان با اشاره به اینکه ساختمان حوزه هنری راه‌اندازی شود به نظر پاتوق خوبی برای هنرمندان استان خواهد شد گفت: این ساختمان موقعیت جغرافیایی خوبی دارد و چون کنار سینما و مشرف به پیاده‌راه بوعلی است، نوید این را می‌دهد که فضای خوبی فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه ایجاد گالری، پلاتو و... در فضای ساختمان جدید حوزه هنری پیش‌بینی شده است افزود: با راه‌اندازی این مجموعه در واقع حال ما خوب خواهد شد و هنرمندان بهتر می‌توانند از این فضا استفاده کنند.

  جذب نیروهای جدید در حوزه هنری
ابطحی با بیان اینکه در تأمین نیروی انسانی حوزه هنری، ماه گذشته آزمون استخدامی کشوری برگزار شد و توانستیم 8 سهمیه برای استان بگیریم افزود: این نیروها اواخر سال یا اوایل سال جاری در واحدهای تخصصی حوزه هنری مشغول به کار می‌شوند و بخش زیادی از مشکل نیروی انسانی با حضور آنها حل خواهد شد و فضای بهتری برای کار کردن فراهم می‌شود.

  خانه هنرمندان همدان راه‌اندازی می‌شود
وی با اشاره به اینکه بازدیدی از چندین جای مختلف داشتیم تا بتوانیم خانه یا پاتوق هنرمندان را در همدان راه‌اندازی کنیم عنوان کرد: برای به کارگیری جاهایی در برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌ها فارغ از ساختمان اصلی حوزه هنری، در حال رایزنی هستیم و امیدواریم به نتیجه برسد؛ ما به دنبال این هستیم در فضایی مانند پاتوق یا خانه هنرمندان یا باغ هنری این اقدامات را پیش ببریم.
سرپرست حوزه هنری همدان با اشاره به اینکه با رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان جلسه‌ای داشتیم و درصدد هستیم به یک تفاهم‌نامه‌ای در مسیر شبکه آموزشی هنرمندان استان برسیم گفت: ظاهرا رشته هنری در دانشگاه‌های همدان نداریم و ما به دنبال ایجاد فضای آموزشی هستیم که گواهینامه‌های معتبر پایان دوره برای هنرمندان از طریق دانشگاه علمی کاربردی اعطا کنیم که این می‌تواند اتفاق خوبی باشد.
وی با بیان اینکه به دنبال اقدامات کاربردی در پیوست اقتصادی برای تولیدات هنری استان هستیم افزود: کارهای دیگری هم انجام می‌شود و سعی ما بر این بوده که بر اساس زحماتی که در سال‌های گذشته آقای سماوات و آقای حسینی‌سیر داشتند، ادامه این مسیر را طی کنیم و خوشبختانه تاکنون کاری متوقف نشده است و همه پروژه‌هایی که آنها زحمت کشیدند و برای حوزه هنری برکت داشته، ادامه می‌یابد.
ابطحی با اشاره به اینکه به شکل‌های مختلف درصدد تقویت فعالیت‌ها هستیم و کارهایی هم آغاز کردیم و پیش می‌بریم.
خاطرنشان کرد: محور اصلی فعالیت ما به دو بخش تقسیم می‌شود که یکی ادبیات پایداری، با توجه به ظرفیت‌های استان و اقدامات صورت گرفته است و دیگری در حوزه ادبیات کودک و نوجوان خواهد بود.

  همدان پاتوق ادبیات کودک و نوجوان کشور می‌شود
وی با اشاره به اینکه پیگیر ایجاد زیرساخت‌هایی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان هستیم تا همدان مرجع و پاتوق ادبیات کودک و نوجوان کشور شود ادامه داد: کارهای زیرساختی آن انجام و جلساتی برگزار شده و اساتیدی دعوت شدند و در همدان و ستاد حوزه هنری صحبت‌هایی با آنها صورت گرفته است.

 پیگیر راه‌اندازی دبیرخانه جشنواره شعر کودک و نوجوان در همدان
مدیر ستاد معاونت راهبری استان‌های حوزه هنری تصریح کرد: پیگیریم تا بتوانیم دبیرخانه دائمی جشنواره شعر کودک و نوجوان را در همدان افتتاح کنیم و از سال آینده این رویداد در استان برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه این اقدام می‌تواند ارزش افزوده‌ای داشته باشد و داستان و... نیز اضافه شود ادامه داد: ابتدای کار در فضای شعر است.

همدان مرکز پشتیبانی ادبیات غرب کشور می‌شود
ابطحی با تأکید بر اینکه در حوزه ادبیات پایداری نیز برنامه این است که پشتیبانی از ادبیات غرب کشور انجام شود و صرفا نگاه ما به استان همدان نیست گفت: همدان به لحاظ ظرفیت‌های موجود این قابلیت را دارد که مرکز پشتیبانی محتوایی و نرم‌افزاری و سخت‌افزاری غرب کشور شود.
وی با اشاره به اینکه فعالیت اصلی روی دو بخش روایت به صورت عام و ادبیات کودک و نوجوان است ادامه داد: در حوزه‌های دیگر مانند تجسمی، تئاتر و سینمایی هم کارهایی آغاز کردیم و افرادی به مجموعه حوزه هنری اضافه می‌شوند که البته پایه فعالیت آنها در دو گروه مخاطب ذکر شده خلاصه می‌شود.
سرپرست حوزه هنری همدان با بیان اینکه بچه‌های حوزه سینمایی از این پس اولویت خود را اقتباس از آثار پایداری قرار می‌دهند اضافه کرد: به طور مثال اگر امروز کتابی در حوزه پایداری چاپ می‌‌شود، مستندسازان ما اقتباس از این کتاب را خواهند داشت و به این نحو چرخه فعالیتی شکل خواهد گرفت.

  برای بلندمدت به همدان نیامدم
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مسؤولیت شما در تهران و همدان خللی در کار ایجاد نمی‌کند؟ گفت: در حال حاضر مسؤولیت من در همدان سرپرستی است و هدف ما این بوده که در استان به یک مدیر خوب برسیم؛ من بلند مدت به همدان نیامدم اما حداقل تا شب عید هستم.
ابطحی تأکید کرد: به خاطر مشکلات موجود همدان و مسؤولیتی که بنده در ستاد دارم، سعی داریم تأمین بودجه و زیرساخت‌های اصلی را برای استان انجام دهیم که در شرایط فعلی کمی راحت‌تر است.
وی با بیان اینکه تمام مراکز حوزه هنری کشور با اختلاف هیچکدام مشکلات همدان را ندارند گفت: با بازدیدهایی که از استان‌ها داشتیم به لحاظ جمعیت و طیف هنرمندانی که در آن استان‌ است و انتظاراتی که از آنها داریم، هیچکدام مشکلات همدان را ندارند.

 ستاد حوزه هنری باید پای کار حوزه هنری همدان می‌آمد
مدیر ستاد معاونت راهبری استان‌های حوزه هنری به دلایل اصلی مشکلات حوزه هنری همدان اشاره کرد و افزود: ستاد حوزه هنری باید پای کار حوزه هنری همدان می‌آمد و از طرفی مطالبه‌ای از سوی استان نبوده و بچه‌های حوزه هنری به نوعی به داشته‌های خود قانع بودند.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌ها و کمبود منابع انسانی مشکل اصلی استان است گفت: برخی کارها باید در همدان سرعت می‌گرفت و طبق زمان‌بندی پیش می‌رفت اما اینطور پیش نرفته است.
ابطحی در پاسخ به اینکه از دید رسانه هگمتانه اتفاقی که در دوره مدیریت قبلی حوزه هنری افتاد به نسبت گذشته رشد احساس می‌شد افزود: قطعا اینطور بوده است.
وی در خصوص اینکه می‌طلبد از طریق ستاد مرکزی، شعبه‌هایی در همدان ایجاد شود و افراد تأثیرگذار هم به همدان بیایند و کار کنند پاسخ داد: مشکلی در این حوزه نیست و در حال حاضر سینمای موجود در همدان شعبه‌ای از مرکز سینمایی حوزه هنری بوده و دو پردیس خوب در این استان فعال است.
سرپرست حوزه هنری همدان تصریح کرد: سینما بهمن ملایر هم جزو این مراکز است و متعلق به مؤسسه سینمایی بهمن سبز که در استان سرمایه‌گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه فروشگاهی که سال گذشته در همدان افتتاح شد متعلق به انتشارات سوره مهر حوزه هنری است خاطرنشان کرد: مؤسسات موجود در تهران برای راه‌اندازی مرکزی در استان‌ها بر اساس مطالبات ورود می‌کنند که این از طریق استان انجام نشده و در ادامه باید پیگیری و رایزنی باشد.
ابطحی در خصوص ضرورت افزایش کیفیت محصولات هنری و مهارت هنرمندان با توجه به نیازهای روز جامعه بیان کرد: اصالت کار ما روی آجر، ستون، سالن و ساختمان نیست و موضوعاتی که مطرح شد، امکانات اولیه است که در آن اتفاق خوب بیفتد و مشکل اینجاست که اگر حداقل‌ها را نداشته باشیم، هنرمند به معنای واقعی کلمه و البته نه فعال فرهنگی را نمی‌توانیم تربیت کنیم.
وی با بیان اینکه هنرمندان زیرساخت می‌خواهند و فضایی را که به آن رغبت کنند و رفت و آمد داشته باشند گفت: اول نیاز به زیرساخت عمرانی و تجهیزاتی است و دوم مسؤول واحد تخصصی ما هنرمند باشد که بخواهند پای صحبت هنرمند بنشیند؛ قطعا ترکیب این دو، اتفاق سوم را رقم می‌زند و آن تولید فاخر و خروجی کار است.

  فعالیت قابل توجه حوزه هنری کودک و نوجوان در کشور
سرپرست حوزه هنری همدان با اشاره به اینکه حوزه هنری به صورت کلان برای گروه‌های سنی مختلف و تقریبا همه طیف‌ها مجموعه‌های تخصصی دارد عنوان کرد: سه سالی می‌شود که حوزه هنری کودک و نوجوان در کشور فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه در این راستا گروهی یک مجموعه پردیس هنری را تشکیل دادند و فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند که هنرمندان همدانی چون آقای عظیمی و آقای مجیدی هم همکاری دارند ادامه داد: این مجموعه‌ در حوزه هنری بسیار فعال و چابک و نیروها یک عقبه فکری و پژوهشی دارند و با برنامه برای مخاطب تولیداتی را انجام می‌دهند.

   تولیدات هنری بر اساس بوم استان‌ها
ابطحی با تأکید بر اینکه حوزه هنری به صورت کلان برنامه دارد افزود: اینکه ما در استان و بوم خود با توجه به شرایط زیست‌بوم چطور می‌توانیم تولیداتی را به مخاطب ارائه کنیم، به هنر افرادی که در حوزه هنری استان هستند و نیز هنرمندان همدان برمی‌گردد.
وی با بیان اینکه در دوران تحولی جدید طی چند سال گذشته با آمدن آقای دادمان و گروهش اتفاقات خوبی افتاده است گفت: تأکید و تکیه حوزه هنری فعالیت بر اساس بوم استان‌ها بوده و دیگر ستاد نسخه واحدی برای استان‌ها نمی‌پیچید؛ حتما بوم همدان با بوم استانی چون سنندج و کرمانشاه متفاوت و تولیدات هم متفاوت است.
سرپرست حوزه هنری همدان با اشاره به اینکه دو سرفصلی که ما برای همدان پیگیری می‌کنیم حداقل بر اساس داشته‌های استان بوده و زیرساخت آن مهیاست افزود: در این راستا هنرمند شاخص ملی آن را هم داریم.

  اولویت ما حمایت از هسته‌هاست
وی با بیان اینکه همدان می‌تواند علم‌دار ادبیات کودک و نوجوان در کشور باشد ادامه داد: این استان گنجی مانند آقای جواد محقق را دارد که بی‌نظیر است اما بستگی به هنر ما دارد که چطور از وجود چنین شخصیت‌هایی بهره‌مند شویم.
ابطحی یادآور شد: در برنامه و چشم‌انداز سال آینده ماست که این رویکرد را داشته باشیم و بتوانیم برای نسل‌های جدید کارهایی را با ظرفیت‌های موجود ارائه دهیم تا اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورد تأکید ارتباط و مدیریت هسته‌های فعال در استان است گفت: شناسایی و تقویت هسته‌ها مهم است و آن را در دستور کار داریم.
سرپرست حوزه هنری همدان با بیان اینکه در بهترین حالت امکانات محدود است و بر اساس آن کار انجام می‌گیرد افزود: یک زمانی نگاه این بود که در حوزه هنری ستادی وجود دارد و در استان‌ها نیز صف فعال است و برنامه‌ها از ستاد به صف ابلاغ می‌شود و کارها باید در صف انجام گیرد اما امروز این رویکرد نیست و ما به دنبال هسته‌ها هستیم که کارهایی از این طریق انجام گیرد و درواقع مجموعه‌ هنری استان خود ستاد شده است.
وی با بیان اینکه قرار است کار ستادی انجام گیرد و به همین دلیل درگیر اجرا نیستیم ادامه داد: قرار نیست ما متولی باشیم و هر روز رویداد برگزار کنیم و نیز خود خلق اثر کنیم بلکه اگر مجموعه‌هایی در استان مثلا در حوزه مستند کار می‌کنند وظیفه ما تقویت آنها است و نه اینکه با پول نفت خود مستند تولید کنیم که قطعا پروژه‌ای شکست خورده است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: