صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۴
آذر
۱۴۰۳

شماره
۵۷۷۵

امروز: ۱۴ (آذر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Wednesday 2024 (Dec) 04

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: استاندار همدان با تأکید بر اینکه از دانش‌آموزان مخترع حمایت شود، گفت: همه موضوعات تحقیقاتی و پژوهشی در دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشکده‌ها باید کاربردی باشد و برای رفع مشکل و مساله اجرا شود.
به گزارش هگمتانه، حمید ملانوری روز سه شنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر افزود: بر اساس گزارش مسؤولان شماری از پژوهش‌ها و تحقیقات استان در راستای رفع مشکل آب و کشاورزی بوده است که این اقدام ارزشمند باید در همه پژوهش‌ها مورد توجه قرار گرفته و در مسیر رفع مشکلات باشد.
وی با طرح این سؤال که چه میزان از ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشجویان نخبه در کارهای علمی و تحقیقاتی استفاده شده است؟ گفت: آیا پایان نامه و رساله ای که از سوی دانشجو تهیه و دفاع می‌شود، برای دانش آموختگی دانشجو کافی است؟
ملانوری تأکید کرد: همه باید در یک حرکت تعاملی، مشارکتی و هم افزایی، سرمایه‌های خود را در قالب یک کار جمعی قرار دهیم تا این حرکت‌ها پیش‌رونده و شتاب دهنده باشد.
استاندار همدان ادامه داد: برخی مواقع دانشجویان حین مراجعه به نهادهایی برای دریافت یکسری از اطلاعات، با مانع مواجه می شوند در حالی که باید این اطلاعات در اختیار دانشجو به منظور انجام یک کار مفید و مؤثر و به کارگیری آن در مسیر فعالیت‌های همان نهاد قرار بگیرد.
ملانوری گفت: اگر موضوع، تحقیق و پژوهشی قرار بر رفع مشکلی ندارد اقدام در آن رابطه بی فایده و بی معنا است.
وی بیان کرد: همه اسناد بالا دستی کشور و برنامه‌های روشن کننده مسیر ما به سمت پیشرفت کشور شامل سند آمایش سرزمین، برنامه هفتم توسعه و پیشرفت، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی نظام با موضوعات مختلف تأکید بر دانش بنیان و دانش محور شدن فعالیت‌ها دارد و رهبری فرزانه انقلاب و تدوین کنندگان این برنامه‌ها همواره بر این موضوع تأکید کردند.
استاندار همدان یادآوری کرد: ایران اسلامی در طول سال‌های بعد از انقلاب یکی از افتخاراتش رشد پر شتاب مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی و تولید مقالات و پژوهش‌ها بوده و باید بهره مندی در این حوزه به اثبات برسد.
ملانوری افزود: در همه این برنامه‌ها به ویژه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تأکید بر برنامه محور و دانش محور بودن است چرا که این اقدام در برنامه‌های اقتصادی، معیشت و اشتغال راهگشا است.
وی گفت: خوب است که در هفته پژوهش علاوه بر ارائه، یادآوری و اطلاع‌رسانی اقدامات یک سال گذشته و تجلیل از فناوران برتر بدانیم که نیازمند ارتباط مؤثر و مفید در حوزه تولید علم و مباحث اجرایی در بخش دولتی و خصوصی هستیم.
استاندار همدان بیان کرد: عامل اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در کشور تحقیق و پژوهش است وگر نه برگزاری جلسات مناسبتی، در هفته‌های مختلف در قالب نشست و ارائه گزارش و مستند سازی به تنهایی مساله ای را حل نمی‌کند بلکه اقدامات اصلی پس از این نشست‌ها باید آغاز شود.
ملانوری ادامه داد: یعنی پس از این سخنرانی و ارائه گزارش‌ها در راستای رشد، توسعه و پیشرفت و رفع نیازهای جامعه و حل این مسائل چقدر از ظرفیت‌های به دست آمده بهره می گیریم؟
وی ابراز امیدواری کرد اقداماتی که مراکز علمی انجام می دهند با بسط و اتصال به سایر حوزه‌ها از جمله تولید، فرهنگ، اقتصاد، معیشت مردم، نشاط اجتماعی، افزایش سرمایه‌های اجتماعی و افزایش مشارکت مردم در مسایل مختلف به نظام مدیریتی کمک کند.
استاندار همدان بر ضرورت استفاده از ظرفیت دانش‌آموزان تأکید و بیان کرد: برخی از دانش‌آموزان با استعداد اقدامات خاصی در حوزه پژوهش و اختراعات انجام داده و در جشنواره‌ها نشان‌های رنگارنگ دریافت کردند.
ملانوری تأکید کرد: اگر امروز به این طیف از دانش‌آموزان توجهی نشود آنها از هم اینک هوس مهاجرت را در ذهن شان می پرورانند پس مهم این است که امروز دانش‌آموزان نوجوان با استعداد، باهوش، توانمند و مخترع، دیده شوند.
وی اضافه کرد: بر اساس تجربه ای که در خراسان جنوبی دارم از اختراعات دانش‌آموزان دارای رتبه در تفاهم نامه ای بین استاندار و دانش‌آموز مخترع و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی حمایت شد تا این اختراعات به سمت تجاری سازی برود.
وی افزود: دانش‌آموزان نوجوان باید احساس کنند که مسؤولان و مدیریت استان به آنها توجه دارند و این دیده شدن امروز نوجوانان موجب می‌شود فردا او انگیزه برای کارهای بزرگ تر پیدا کرده همچنین فکر مهاجرت و رفتن از کشور به سرش نزند.
****فعالیت 20 مرکز تحقیقاتی در پژوهشکده سلامت همدان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان هم یکی از افتخارات این دانشگاه را در حوزه پژوهش و فناوری، راه‌اندازی پژوهشگاه سلامت عنوان کرد و گفت: هم اینک 20 مرکز تحقیقاتی در چهار پژوهشکده سلامت فعال است.
بهروز کارخانه‌ای روز سه شنبه اظهار کرد: 44 محصول در این دانشگاه تولید و تجاری‌سازی شده و این مجموعه از پیشتازان فناوری و کمک به بشریت است چرا که هریک از دستاوردهای این دانشگاه، گام مؤثری در توسعه سلامت مردم است.
وی اضافه کرد: 16 مجله علمی در دانشگاه علوم پزشکی همدان راه‌اندازی شده که هشت مورد آنها در پایگاه‌های معتبر استنادی جهان نمایه شدند.
کارخانه ای تأکید کرد: کاهش آلام انسان با بهره گیری از پژوهش، بسیار ارزشمند است اما تنها 10 درصد تحقیقات به سمت نیازهای مردم حرکت کرده که این رویه باید اصلاح شود
وی نقش پژوهش را در توسعه روابط بین‌الملل مؤثر دانست و افزود: ارتباطات بین‌المللی نشان دهنده فرهنگ غنی و ذکاوت علمی پژوهشگران است.
وی با بیان اینکه تعالی، توسعه و رشد، محور همه پژوهش‌های جهان است تا نتیجه آن موجب آرامش و سلامت بشر شود گفت: باید به نحوی عمل شود که انسان‌ها در کنار توسعه به عبادت و زندگی شخصی نیز بپردازند و آرامش معنوی و روانی را تجربه کنند.‌
کارخانه ای با تأکید بر اینکه باید به سمت رفع مشکلات با استفاده از پژوهش‌ها پیش رفت گفت: برای تحقق این کار باید خیران با پژوهشگران همراه شوند و خیرین پژوهشگر یا همراه‌پژوهشگران برجسته شوند.‌
به نقل از ایرنا، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: رشد جمعیت، حوادث جاده‌ای، بهداشت آب و غذا، شیوع بیماری‌های مزمن نظیر دیابت از جمله اولویت‌های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی همدان است که در این راستا اقدامات مؤثری صورت گرفته است.کارخانه ای بیان کرد:.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: