صفحه 1 : فرهنگی صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : ایران و جهان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : زندگی با کتاب صفحه 8 : فرهنگی

۷
تیر
۱۴۰۳

شماره
۵۶۴۷

امروز: ۸ (تیر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Jun) 28

عناوین صفحه

هگمتانه، گروه ایران و جهان: سومین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در صدا و سیما از شبکه یک سیما برگزار شد.
مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و مصطفی پورمحمدی 6 کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری امشب در سومین مناظره انتخابات در استودیو 11 حاضر شدند.
سومین مناظره انتخاباتی، با موضوع فرهنگی و تحت عنوان «انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی» بود.
در بخش اول مناظره سبک زندگی، تحکیم بنیاد خانواده افزایش نرخ موالید و کاهش آسیب‌های اجتماعی برخی از سرفصل‌هایی بود که برای ارتقا هویت ملی با طرح پرسش‌هایی هدف گذاری شده بود. و پرسش‌های مردم و کارشناسان که از پیش ضبط شده بود، پخش شد.

  پاسخ نامزدهای انتخابات به بخش اول؛

  پورمحمدی: امام خمینی (ره) انقلاب را با حضور زنان پیروز کرد
سه دیدگاه درباره زنان هست: اولی: ابزاری و نمایشی و لجام گسیخته با بی‌بندوباری که مردم و زنان ایران آن را نمی‌پسندند. دومی: حضور حداقلی و حضور به ضرورت یا اضطرار است. سومی: نگاه امام خمینی است که اعتقاد به حضور واقعی و جدی و تأثیرگذار البته با وقار و رعایت شئونات است. و سبک زندگی تراز نظام اسلامی.
زنان در جمهوری اسلامی پیشرفت زیادی داشتند اما آیا به جایگاه واقعی خود رسیده‌اند؟ آیا سهم زنان در مجلس همین 14-15 نفر باید باشد؟
هنوز به زنان اعتماد نداریم و آن‌ها را باور نکرده‌ایم؛ میخواهیم آنها ما را باور کنند و سبک زندگی که بهش باور داریم را از ما بپذیرند؟متأسفانه دیگران دارند کعبه آمال زنان ما را در هالیوود و بالیوود و BTS و نتفلیکس تعریف می‌کنند!
عده‌ای جای زبان رضایت و اعتماد را با زبان تهدید و باتوم در فرهنگ اشتباه گرفته اند. اگر به زبان باتوم روی بیاوریم جوابش ناسزا و فحش و درشت گویی است.

  قالیباف: امروز خانواده مهم‌ترین مرکز توجه دولت‌ است
خانواده بدون شک مهمترین جایی است که باید مورد توجه دولت‌ها باشد؛ بخصوص در دولت چهاردهم. بر این باوریم که جایی که باید مورد توجه باشد، خانواده است که می‌تواند بر مشکلات فائق شود. اگر ایران قوی می‌خواهیم باید خانواده قوی داشته باشیم.
زن محور حرکت در خانواده است.حتما نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم ولی حتماً عدالت جنسیتی در اولویت کار ماست.
قول می‌دهم زنان را در دوراهی خانه داری و فعالیت اجتماعی قرار ندهیم. انقلاب این فرصت را داد و امام و شهدا این فرصت را فراهم کردند که خانمها به اجتماع بیایند.
این قول را می‌دهم که در دولت بعد به گونه‌ای عمل کنیم که زن را در دوراهی قرار ندهیم که یا زن خانه دار باش یا مؤثر در جامعه! باید هر دو را برای زنان فراهم کنیم. خودشان هستند که باید انتخاب کنند هردوی آنها را یا هرکدام از آنها را.

  پزشکیان: برخوردهای ما با دختران درست نیست
اینطور که می‌گوییم پس باید خیلی وضع خیلی خوب می‌شد ولی چرا وضع اینطوری است؟
حل مسائل را باید از مهد کودک و مدرسه‌ها شروع کنیم. وقتی برخورد با زنان و دختران را در خیابان می‌بینیم، اعتراض که می‌شود پرونده درست می‌کنند. این دختران و زنان را ما تربیت کردیم، بیگانگان که تربیت نکرده‌اند! باید نوعی برخورد کنیم که وقتی نگاه میکنیم اینطور نباشد که نتوانیم بپذیریم. خشونت علیه زنان را نتوانسته ایم حل کنیم. ولی خب الان می‌گوییم داریم احترام می‌گذاریم! احترام باید در عمل باشد. وقتی حقوق زنان در جامعه نادیده گرفته می‌شود باید صدای ما بلند باشد.

  جلیلی: پیروزی‌های انقلاب مرهون نقش زنان است
خیلی از موفقیتهای ما در تاریخ و پس از انقلاب مرهون زنان و نقش آفرینی زنان مسلمان است.
مورگان شوستر 11 ماه در ایران بوده ولی از عزم زنان مسلمان ایران می‌گوید و به عزت زنان مسلمان ایرانی درود می‌فرستد. در یکی دو سال اخیر دشمنان خیلی روی موضوع زن در ایران متمرکز شده‌‌اند. آیا این نقطه ضعف در ایران بود یا قوت؟ عمیقاً معتقدم چون می‌دانند این یک نقطه قوت انقلاب اسلامی است که ایران می‌تواند با آن موفقیتهای خود را به رخ بکشد.
ایران با الگوی جدیدی زنان خود را وارد صحنه کرده و مدلی را به جهان نمایش می‌دهد که همه‌ آنها متحیر مانده‌اند. زن کارآفرین مسلمان دانشمند و مادر نمونه دارد خودش را نشان می‌دهد.چیزی که خیلی زنان ما از آن نگران هستند، این است که چرا این نقش و موقعیت زن و نقش آفرینی زن دارد سانسور می‌شود؟

  قاضی‌زاده هاشمی: برخوردهای شعاری با موضوع زن کار صحیحی نیست؛ نباید سوءاستفاده انتخاباتی از موضوع زنان شود.
ایران مهد خانواده است و زن هم بزرگترین سرمایه اجتماعی ماست. عاقبت نگاه جنسی به زن در غرب امروز خود را نشان می‌دهد. آنها هم مجبورند به ارزشهای خانواده محور برگردند.
امروز باید میدان دار حمایت از خانواده در جهان باشیم. این را شهید رئیسی در اجلاس سازمان ملل شروع کرد. در جهان باید با تمام جنبش‌های هم ارزش با ما در موضوع خانواده ائتلاف کنیم. دلیلی ندارد همه‌ی ارزشهایشان را قبول داشته باشیم ولی میشود در برخی موضوعات ائتلاف کرد. زن یک مسأله نیست؛ یک فرصت و پیشران است.دغدغه بانوان ما حجاب نیست؛ این یک مغالطه است. ظلم تاریخی به بانوان شده؛ بعضی متحجرانه و بعضی جنسیت زده و با شعار آزادی. مسأله بانوان ما تبعیض است.

  زاکانی: اسلام جایگاه رفیع زن را در فرصت بودن قرار داده است
خیلی از حرف‌هایی که زده می‌شود جنبه شعاری است اما اسلام جایگاه زن و دختر را به نحوی قرار داده که اینها یک فرصت هستند و نه اینکه مسأله باشند! آنها باید از دیگران دست‌گیری کنند، نیاز به دست‌گیری ندارند.
امام خمینی حق ورود به حریم خصوصی مردم را نمی‌داد. آزادی، امنیت و حفظ حریم مردم باید ارتقا یابد. نباید حرفهای خوب دیگران را فقط تکرار کرد. امام در دهه شصت بیانیه 8 ماده‌ای صادر و حریم خصوصی را از عمومی جدا کرده است. در حریم خصوصی نباید هیچکس دخالت کند.

  پورمحمدی: پوشش و حجاب دغدغه جدی جامعه است
حجاب حکم شرع و حکم قانون است و همه ما قبول داریم. 40 سال است که تلاش می‌کنیم برای پوشش رسمی و اسلامی تا قانع کنیم و سبک مناسب را ترویج کنیم. خیلی هم از بیت المال هزینه کردیم. در صداوسیما و دانشگاه‌ها و مدارس و... اما به سطح مطلوب دست نیافتیم.
البته باید انتظارمان را هم تعریف کنیم. توقعمان چگونه است؟چه کسی مقصر است؟ چه کسی باید توبیخ شود؟ مجریان و مربیان و دست اندرکاران و سخنوران و ماها یا مردم و جوانان و دختران و بانوان ما؟ به تهاجم فرهنگی به صورت جدی معتقدم و نگرانی اساسی باید داشته باشیم ولی خیلی از سبک‌های متفاوتی که ما نمی‌پسندیم نه بر اساس اعتقادات بلکه برای لجبازی و اعتراض است. به این باید عمیقاً توجه کنیم.
همه می‌دانیم موضوع حجاب پیچیده و ظریف است و نمی‌شود بی برنامه و فقط با روشهای تند با آن برخورد کرد. جواب نمی‌دهد! چرا اینقدر کشیدیم و کشیدند که پاره شد؟ ادامه بدهیم؟ موضوع زن و حجاب و عفاف و جایگاه زن ایرانی، نقطه قوت و امتیاز ماست. اشتباه نگیریم.

  قالیباف: لایحه حجاب و عفاف به موضوع ایجابی پرداخته است
بدپوششی و بی حجابی حتماً آفت خانواده و جامعه ماست و نباید اجازه بدهیم این اتفاق بیفتد. اما مسأله این است که چگونه؟
آقای پورمحمدی گفت لایحه حجاب و عفاف را پس می‌گیرد؛ این لایحه هنوز به قانون تبدیل نشده و مسیر خود را طی می‌کند. اما همه‌ این قانون به موضوع ایجابی پرداخته است.
نمی‌شود بدون احترام و با تنش و با خشونت کاری کرد؛ همه اینها محکوم است.32 دستگاه طبق قانون مسؤولند در این زمینه و باید نقش فرهنگی داشته باشند؛ کارشان را انجام نمی‌دهند و خلاصه می‌شود در پلیس ما. بعد این اتفاقات می‌افتد که هیچکدام از ما نمی‌پسندیم و باید جلوی این چیزها را بگیریم.
در شهرداری شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم در قانون خانواده و جوانی جمعیت بحث زن و خانواده را بعد از 15 سال تصویب کردیم.در لایحه مبارزه با خشونت در منزل و بیرون، ظلمی که به زنها می‌شود را پرداخته‌ایم. الان در کمیسیونها تصویب شده است و در صحن مجلس است و مراحل سیر خود را طی می‌کند.
در شهرداری مرکز مداخله برای زنان را ایجاد کردم. اگر زن در خانه مشکلی پیدا کرد و مرد ناجوانمردی زن را بیرون کرد، کاری کرده بودیم که آن خانم شب بتواند در جای امنی حضور یابد.ما در شهرداری شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم و نه با نگاه مردسالار.

   پزشکیان: با هرگونه برخورد خشن با هر انسانی مخالفم، چه رسد به زن
ظاهراً اینجا وضع خوب است پس چه می‌شود که نارضایتی در جامعه وجود دارد؟با هرگونه زورگویی یا برخورد خشن با هر انسانی، چه رسد به زن مخالفم.چرا به اتفاقاتی که در خیابان می‌شود اعتراضی نکردیم؟همه خانواده من از عروس‌ها تا خواهرانم با حجابند و حتی چادری هستند و مانتویی نیستند؛ ولی اگر کسی نخواهد مثل اینها باشد باید با او برخورد کنیم؟
باید نگاهمان را نسبت به زنان عوض کنیم. از اینکه فکر کنیم جنس دو هستند و فقط برای خانواده هستند باید ذهنمان را عوض کنیم. باید در پستها و جامعه حضور داشته باشند.باید در عمل بگوییم؛ در تئوری کافی نیست.

  سعید جلیلی:نباید اجازه داد نقش پرشکوه زنان ایران در عرصه‌های مختلف سانسور شود
زن، همه‌ی زنان ایران است.چرا نقش زنان خانه‌دار دیده نمی‌شود؟
خیلی از هزینه‌ها برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی که در دستگاه‌های دیوان سالار می‌رود و خروجی اش صفر است را باید اینجا یعنی زنان خانه دار اختصاص داد. ما برای این طرح مفصل داریم.
چند میلیون زن سرپرست خانوار داریم که علاوه بر نقش مادری کار بزرگتر انجام می‌دهد. آیا اینها نباید دیده شوند؟
حجاب برای حضور اجتماعی زن است حجاب برای حضور اجتماعی زن است؛ لباس حضور اجتماعی زن است؛ تا این حریم حفظ شود.ان شده است.
با قانون رفتار عوض نمی‌شود؛ همانطور که قبلا نتوانستند به زور حجاب را از سر زنان ایران بردارند، ما هم با زور نخواهیم توانست حجاب بر سرشان بنشانیم.

  قاضی زاده هاشمی: امروز قدرت اصلی ما زنان هستند
کمی از زمان عقبیم. حرف‌هایی می‌زنیم که 20-30 سال پیش موضوع زنان بود.امروز قدرت اصلی ما زنان هستند. حرف زنان این است که تبعیض علیه زنان به معنی محدود بودن زیرساختها و فرصت‌ها علیهشان برداشته شود.
الان بیش از 94-5 درصد زنان ما باسوادند و بسیاری از آنها سواد دانشگاهی دارند ولی بسیاری بیکارند چون مشاغل ما مردسالارانه تعریف شده است.
محدودیت را ما برای بانوان ایجاد کردیم الان 3.5 میلیون ورزشکار داریم که 40 درصدش زنان هستند؛ چقدر از امکانات ورزشی ما برای زنان است؟

  زاکانی: ظرفیت عظیم زنان چرا نادیده گرفته شده است؟
آقایان پزشکیان و پورمحمدی 32 سال کشور در دستشان بود، باید پاسخ بدهیدبه عنوان پدر سه دختر و یک همسر، می‌گویم که جمع بین خانه‌داری و همسری و فرزندآوری و تعلیم و تربیت فرزند با فعالیت اجتماعی کاملاً شدنی است.
وقتی با دخترهایم صحبت می‌کنم که مشت نمونه خروار است می‌گویند این ظرفیت عظیم زنان و بانوان چرا مورد غفلت واقع شده است؟
آقایان پزشکیان و پورمحمدی نکاتی را بیان می‌کنند ولی دوستان شما 32 سال کشور در دستشان بود، باید پاسخ بدهید که چرا کاری نکردند؟
آقای پورمحمدی که بیشتر باید پاسخ دهد!با فرار به جلو نمیشود پاسخ معتبر داد. خانمها فرصتند. موضوع شایسته سالاری است.
با موضوع زنان که نمی‌شود شعاری برخورد کرد. زنان هم در خانه و هم جامعه امنیت می‌خواهند؛ نقش می‌خواهند؛ اگر نقش ندهید کشور متضرر می‌شود.

بخش دوم پرسش‌های مردمی و کارشناسان از نامزدها در سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در حوزه فضای مجازی و اینترنت بود واما پاسخ آنها.

  پورمحمدی: فضای مجازی دنیای فرصت‌ها و تهدیدات است
فضای مجازی دنیای هزار رنگ فرصت‌ها و تهدیدهاست. یعنی همه فرصتها در آن است درکنار تهدیدهای بسیار زیاد. اول باید آن را شناخت و اهمیتش را درک کرد. و روی فرصتهایش دست گذاشت و تهدیدهایش را شناخت.
برای مقابله با آسیبها که بسیار هم نگران‌کننده است، نمی‌شود خود را از فرصتها محروم کنیم.نمیشود فقط روی فیلترینگ مانور داد؛ البته تصمیمی بود که در یک مقطعی کار قابل دفاعی بود. ولی استمرارش نگران کننده و مشکل ساز.مافیای وی پی ان هم کیسه مردم را خالی می‌کند هم سرعت را محدود میکند و هم امنیت را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

  قالیباف: با فیلترینگ مخالفم چون فساد زاست
بر این باورم که فضای مجازی فضای زندگی مردم است در همه ابعاد خودش. مثل فضای واقعی را در فضای مجازی داریم و در آن زندگی می‌کنیم.
روشن بگویم که حتماً با موضوع فیلترینگ مخالفم چون خطرات زیادی و فساد زیادی به دنبال خواهد داشت.
اینجا یعنی فضای مجازی فرصتی است برای ما. ما در شرایطی تصمیم می‌گیریم و تبدیل به تهدید می‌کنیم. البته در سال 1401 که تهدید امنیتی داشتیم، در همه جا امنیت اولویت است اما در همه شرایط نباید اینطور باشد.
فرهنگ سه بخش است؛ یک بخش کالاها و تولیدات فرهنگی است؛ امروز پنجره طلایی جمعیتی را داریم در همین توان نیروهای متخصص و حرفه‌ای در فضای مجازی.

  پزشکیان: خیلی از شغل‌ها را با فیلترینگ از دست دادیم
خیلی از شغل‌ها را با فیلترینگ از دست دادیم و زندگی‌های خیلی‌ها به هم ریخته است.از اینور هم عده‌ای کاسب شده‌اند و دارند فیلترشکن می‌فروشند. چه کسی این‌ها را می‌فروشد؟ چرا بررسی نمی‌شود؟
البته در بحران‌های خاص که لازم باشد باید مداخله کرد در اینترنت. در همه کشورها اینطور است.
تازه این فیلترشکنها را که می‌زنند خیلی راحت‌تر می‌توانند به آن فضاهای مستهجن دسترسی پیدا کنند.

  جلیلی: کاربران فعال فضای مجازی را تحسین می‌کنم
درود می‌فرستم به کاربرانی که در موضوع فضای مجازی منفعل برخورد نکردند؛ فعال برخورد کردند. سعی کردند سوار آن بشوند و حکمرانی کنند.
امروز سکوهای مجازی نقش مهمی در حکمرانی دارد؛ خیلی از قدرتها و دولتها به دنبال بین المللی کردن سکوهای خود هستند و یا قوانین سختگیرانه گذاشتن برای سکوهای دیگران. سکوهای ارتباطی می‌توانند سکوی جهش مردم ایران باشند.اگر با استفاده از ظرفیت‌هایی که هست برای هر کسی که محتوا تولید می‌کند 10 درصد هزینه اینترنت را بپردازید، چقدر اشتغال ایجاد می‌شود. و چقدر درامد کسب خواهند کرد. میلیون‌ها نفر با تولید محتوایشان می‌توانند درآمد کسب کنند.

  قاضی‌زاده: اینترنت در خانواده یک کالای اساسی است
یکی از بهترین مشاغل زنانه، مشاغل اینترنتی هست.دولت هوشمند و اقتصاد دیجیتال بدون اینترنت ممکن است؛ نقد مسؤولان و نظارت بر مسؤولان هم بدون اینترنت امکان ندارد اتفاق بیفتد.شفافیت باید در بستر دولت هوشمند شکل بگیرد. باید اینترنت سریع و با کیفیت و امن داشته باشیم. زیرساختهای کشور یک دهه در حوزه ارتباطات توسعه نیافته است.برخی محدودیتها هم فکر نشده و غیرحداقلی است.

  پورمحمدی: برخی از نامزدها را نامزد جدی نمی‌دانم
همه مسائل و مشکلات را گفتیم؛ خب پس کی مسؤول بوده؟ همه می‌گویند کی بود کی بود من نبودم!آقای قالیباف حرفهای قشنگی زدید ولی چهار سال مجلس بودید چرا پیگیری نشد؟ چرا داریم تعارف می‌کنیم؟داستان VPN جلوی چشم همه ما دارد اتفاق می‌افتد و گردش مالی اش 50 درصد کل گردش مالی فضای مجازی است!‌

  قالیباف: در حوزه فضای مجازی دچار اشکال هستیم
در خودروسازی می‌بینیم که چندین کارخانه خودروسازی داریم ولی هرگز خودروساز نشدیم و با این سیاست فعلی هیچوقت خودروساز نمیشویم.
در حوزه فضای مجازی هم دچار اشکال اینگونه شدیم.امروز همه سیاست‌های کلان برای جهش در این فناوری را مصوب کرده‌ایم ولی در حوزه عملکرد و اجرا دچار مشکلیم.آقای پورمحمدی! در دولت یازدهم و دوازدهم ببینید در بحث شبکه ملی اطلاعات چه کردید؟ 50 درصد هم پیشرفت نکرده است! ‌در حالی که یک کار اساسی است و باید انجام می‌شد. ولی دولت سیزدهم این کار را کرد. امروز پیشرفت بالای 70 درصد است و حتماً یک سال دیگر به آن دست می‌یابیم.پیشرفت در حوزه فضای مجازی در دولت سیزدهم بالای 75 درصد بوده است چرا پیامرسانها سرورها را داخل نمی‌آورند؟ چون نتوانستیم امنیت مادی و معنوی و حوزه شخصی افراد را تضمین کنیم. فکر میکنند اگر در خارج باشد سرورها بهتر از اینجاست.مقام معظم رهبری فتوا دادند که دسترسی به حوزه‌های شخصی در فضای مجازی حرام قطعی است.

  پزشکیان: باید با دنیا ارتباطات اینترنتی داشته باشیم
اگر زیرساختهای اینترنت را بهبود می‌دهیم نباید موانع دسترسی مردم را هم زیاد کنیم.اگر بخواهیم آینده را مثلا در هوش مصنوعی و... عقب نمانیم لازمه اش این است که با دنیا ارتباط اینترنتی داشته باشیم. با در نظر گرفتن محدودیتهای امنیتی که باید آنها را توجه کنیم.در دولت چهاردهم مبنای کارمان شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی‌سازی در همه عرصه‌ها و بخصوص در حوزه مسائل اقتصادی است.

  جلیلی: به جای محدودیت باید مسؤولیت پذیری گذاشته شود
وظیفه دولت این است که از فرصتها در فضای مجازی استفاده حداکثری کند و تهدیدها را حداقلی کند.حق مردم است که داده‌های آنها حفظ شود. در فضای مجازی جلوی کلاه برداری و هرزه نگاری گرفته شود.هر محدودیتی اگر پیش می‌آید و یا اگر درباره حقی صحبت میکنیم، چگونه حق پایدار می‌ماند؟ وقتی همراه با مسؤولیت پذیری باشد.به جای محدودیت باید مسؤولیت پذیری هوشمندانه روشن و غیرسلیقه‌ای شکل بگیرد چه برای سکوهای داخلی و چه برای خارجی ها.

  زاکانی: ستاد پزشکیان و پورمحمدی با هم هماهنگ کردند
توصیه ام به آقایان پورمحمدی و پزشکیان این است که وقتی ستادهایشان می‌خواهند هماهنگ کنند جوری باشد که آبرویشان برود. اینکه با هم بگویند که فلان نامزد می‌ماند یا نه...
در هیچ دوره‌ای نگذاشتم حق مردم را بخورند؛ در دانشجویی و مجلس و...؛, امروز هم نمی‌گذاریم شما کلاه سر مردم بگذارید.
اگر بنا باشد کسی راجع به فیلتر صحبت کند آقای پورمحمدی نباید صحبت کند چون ایشان بیشترین عاملیت را در این زمینه داشته است.نمیگذارم حق شهید رئیسی نابود شود؛ کاری که روحانی نکرد و زیرساختها را توسعه نداد، این شهید بزرگوار رئیسی توسعه داد؛ حالا او بدهکار است چون اتوبان درست کرده ولی دست انداز دارد به گفته شما؟

  در بخش دوم مناظره نیز نامزدها به سؤالاتی پیرامون مسأله هنر، کتاب و کتاب‌خوانی و غیره پاسخ دادند

  پورمحمدی: هیچ کشوری بدون سیاست فرهنگی نیست
هیچ کشوری بدون سیاست فرهنگی نیست؛ انواعش متفاوت است البته.عدالت فرهنگی هم برای فعالان و هم برای مصرف کنندگان باید مورد توجه باشد.باید تنوع فرهنگی و قومی را بپذیریم و ارتقا بدهیم توان‌ها را. سیاست فرهنگی شهید رئیسی باید دنبال شودشهید رئیسی پروژه بزرگی را آغاز کرد: هنر برای همه. این فکر بسیار جالبی بود که ایشان آغاز کرد البته به خاطر حادثه ناگوار به پایان نرسید ولی باید این تفکر دنبال شود.

  قالیباف: مصون‌سازی در اینترنت را لازم داریم اما محدودیت را خیر
مصون سازی در اینترنت را لازم داریم اما محدویت را خیر.عضو شورای عالی فضای مجازی بودم به خاطر سمتم در مجلس؛ 5 نکته کاربردی را میتوانم در زمینه فضای مجازی بگویم:
1- باید از پلتفرم‌های داخلی موفق بی قید و شرط حمایت کنیم؛ مثل نشان و بله و ایتا و...
2- کسب و کار را باید امنیتش را برقرار و تقویتش هم کنیم. این نیازمند یک گروه در شوراست.
3- در تولید محتوا به شدت عقب هستیم؛ زیرساختها الان دارد آماده می‌شود ولی دولت باید از تولید محتوا حمایت کند و پاداش بدهد در این زمینه.
4-نظارت دقیق و هوشمند بر فضای مجازی هم لازم است تا این دغدغه از خانواده‌ها برداشته شود مخصوصاً از نیروهای نواجوانمان.
5- حتماً باید با یک پلتفرم خارجی به صورت مشارکتی، کار کنیم.
پزشکیان: باید مشکلات سینما رفع شود
موانعی که باعث می‌شود هنرمندان ما در زیرزمینها فعالیت کنند را باید اصلاح کنیم. امسال 17 فیلم‌های بلند که در کن به نمایش گذاشته شد یا زیرزمینی یا خارجی بود و در ایران مجوزهای لازم را نگرفته بودند. برای کتاب‌خوانی یکی از مشکلات ما گرانی کتابهاست؛ تا کتاب‌خوانان قدرت خریدی نداشته باشند طبیعتاً استفاده از کتاب کاهش می‌یابد. برای درست کردن این مسائل باید از مدارس شروع کرد.

  جلیلی: دشمن می‌خواهد جلوی پیشرفت هنری ما راهم بگیرد
تاریخ کشور ما مملو از تولیدات فرهنگی است و این از افتخارات کشور ماست. امروز زیرساختهای فنی و نیروی انسانی بسیار ارزشمندی برای تولید فرهنگی داریم. دشمن با تمام توان تلاش می‌کند جلوی این را بگیرد. همانطور که آمریکا سعی می‌کند از فناوری هسته‌ای یا صنایع دیگر ما جلوگیری کند، در همین زمینه‌های هنری هم این تلاشها را دارد.مدیر فرهنگی ما باید کسی باشد که بین اهل هنر و خبرگان و مولدان فرهنگی شناخته شده باشد و او را بپذیرند و این قدرت را داشته باشد که جوانان این عرصه را راهبری کند.او حداقل باید یک مصرف کننده حرفه‌ای فرهنگی باشد اگر تولید کننده حرفه‌ای هم نبود.

  قاضی‌زاده: فرهنگ و هنرمندان باید مورد حمایت دولت قرار بگیرند
ساخت سریال حشاشین بخاطر کم‌کاری ماستدولت باید نقش پیشرانی را در عرصه فرهنگی ایفا کند. حوزه فرهنگ باید مورد حمایت دولتها قرار بگیرد.امروز فرهنگ ایران مورد هجمه است؛ سریالی مثل حشاشین مصری‌ها می‌سازند و تاریخ ما را آنگونه که میخواهند می‌سازند. این بخاطر خلأ و کم کاری است که اینطرف هست.

  زاکانی: فرهنگ مثل هواست و باعث حیات می‌شود
دولت خدمت حامی مردم در تولیدات درست فرهنگی و هنری است.«بی‌بدن» که سازمان فرهنگی هنری شهرداری ساخت پرفروش‌ترین فیلم اجتماعی کشور شده است.توجه به هنرمندان و صندوق اعتباری هنر در دولت خدمت مورد توجه قرار خواهد گرفت.از دخالت دستگاه‌های غیرمتخصص در حوزه فرهنگ جلوگیری خواهم کرد.

  پورمحمدی: دعواهای ما باعث ندیده شدن دستاوردهای ما شده است
حقوق مالکیت بحث بسیار جدی است. یکی از مصائب فرهنگ و هنر همین سرقتهای فرهنگی و هنری است که خیلی آسیب می‌زند.موضوع کتاب، قله فرهنگ است؛ خوشبختانه بخصوص با اشراف مقام معظم رهبری در این جهت پیشتازیم ولی به کمک نیاز دارد این حوزه. گرانی کاغذ و اقلام مشکل ساز شده است.به زندگی مفاخر فرهنگی و هنری‌مان باید توجه کنیم.

  قالیباف: باید فرهنگ را از سیاست‌زدگی دور کنیم
باید تلاش کنیم فرهنگ را از تصمیمات سیاسی یا به تعبیری سیاست‌زدگی دور کنیم.
فرهنگ ساحتی دارد و صاحبانی دارد و افرادی دارد؛ پیشکسوتانی دارد؛ در بحث‌های تخصصی فرهنگ اهل خود فرهنگ باید کارها را دنبال کنند.

  پزشکیان: ممیزی هنری نباید سلیقه‌ای باشد
دولت باید از مداخله‌گری خارج شود وسیاستگذار و ناظر برنامه باشد.دولت کار را باید به سازمانها و نهادها و بخش خصوصی بگذارد.ممیزی باید شفاف باشد و مطابق قانون؛ نباید به هیچ وجه سلیقه‌ای باشد.به هیچ وجه اجازه‌ مداخله سایر دستگاه‌ها در حوزه تخصصی فرهنگ را نخواهم داد.قانون مالکیت معنوی یک ضرورت است.

  جلیلی: مدیریت فرهنگی یک مدیریت عابربانکی نیست
رئیس‌جمهور باید حداقل یک مصرف‌کننده حرفه‌ای فرهنگ باشد.رئیس‌جمهور باید بتواند نقش راهبری را در فرهنگ کشور و اداره این بودجه‌های فرهنگی ایفا کند.مدیریت فرهنگی یک مدیریت عابربانکی نیست که فقط پول بدهد؛ گزارش ثمره بودجه‌های فرهنگی بسیار مهم است.

  قاضی‌زاده: صداوسیما تنها بازیگر حوزه فرهنگ ما نیست
باید بپذیریم که الان صداوسیما تنها بازیگر حوزه فرهنگ ما نیست؛ پلتفرمها جای زیادی گرفته‌اند و رقبایی به وجود آمده‌اند.باید تلاش کنیم که با یک تفاهمی با جامعه فرهنگی امور فرهنگی کشور را جلو ببریم. این جز با اعتماد و سپردن کار به خودشان و خودکنترلی ممکن نیست.

  زاکانی: مردم سالاری دینی باید عمق پیدا کند
به نقل از نور نیوز؛‌ دولت خدمت دولت حامی برای ایجاد بستر و فضای مناسب فرهنگی است.در دولت سیزدهم شادی‌های میلیونی متعدد رخ داده است باید به اصحاب فرهنگ و هنر احترام گذاشت. ما محتاج به اصحاب فرهنگ و هنر هستیم تا بیشترین اثر و همکاری و همیاری مردم را داشته باشیم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: