صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : شهروند کوچولو صفحه 8 : فرهنگی

۸
بهمن
۱۴۰۳

شماره
۵۸۱۸

امروز: ۸ (بهمن) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Monday 2025 (Jan) 27

عناوین صفحه




هگمتانه، گروه خبر همدان: نماینده ولی فقیه در استان همدان با تأکید بر اینکه عدم پرداخت زکات، اثرات اجتماعی سویی در جامعه خواهد داشت، گفت: مبالغ جمع آوری زکات در استان با منابع موجود فاصله دارد.
به گزارش هگمتانه، آیت‌ا... حبیب الله شعبانی ظهر یکشنبه در جلسه شورای زکات استان در سالن شهدای استانداری تأکید کرد: مبالغ جمع آوری زکات در استان با منابع موجود فاصله دارد و نیازمند برنامه‌ریزی دقیقی در این عرصه هستیم.
وی با بیان اینکه باید از عاملین زکات در روستاها و مناطق مختلف حمایت شود، افزود: نقش روحانیون و مبلغان مستقر در روستا در تبیین اهمیت و پرداخت زکات، بسیار تأثیرگذار است.
امام جمعه همدان گفت: عدم پرداخت زکات، اثرات اجتماعی سویی در جامعه خواهد داشت.

ملانوری: محل هزینه‌کرد زکات به صورت شفاف اعلام شود
استاندار همدان هم با بیان اینکه محل هزینه‌کرد زکات به صورت شفاف اعلام شود گفت: این شفافیت نه‌تنها اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد بلکه باعث مشارکت بیشتر می‌شود.
حمید ملانوری‌ با بیان اینکه در موضوع زکات و سایر منابع دینی، شفافیت بسیار اهمیت دارد اظهار کرد: مردم باید بدانند زکاتشان کجا هزینه می‌شود و تأثیر آن را حس کنند، این شفافیت نه‌تنها اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد بلکه باعث مشارکت بیشتر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه هر شورایی یا کارگروهی که تشکیل می‌شود، باید پشتوانه‌ای از فکر کارشناسی داشته باشد تا بتواند با ایجاد هم‌افزایی، تعامل و خرد جمعی، اقدامات مشترکی را به نتیجه برساند افزود: فلسفه وجودی این شوراها، ستادها و کارگروه‌ها این است که ما بتوانیم بهتر فکر کنیم، بهتر برنامه‌ریزی کنیم و در نهایت بهتر اقدام کنیم.
استاندار همدان تأکید کرد: حضور مسؤولان در شورای زکات استان یا فرمانداران در شورای زکات شهرستان، برای بسیج دستگاه‌ها در راستای همکاری و هم‌افزایی است تا اقدامات به‌صورت هماهنگ انجام شوند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مسائل مالی، روش‌های مختلفی برای تأمین منابع از جمله روش‌های دینی مانند زکات، خمس، صدقه و قرض‌الحسنه وجود دارد اظهار کرد: اینها منابعی هستند که می‌توانند برای حل مسائل و استفاده از ظرفیت‌ها به کار گرفته شوند.
ملانوری خاطر‌نشان کرد: شوراهای زکات باید فرهنگ‌سازی کنند و مردم را به مشارکت در این امر تشویق کنند، استفاده از رسانه‌های رسمی، همچون صداوسیما و نهادهای محلی مانند فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها در این راستا بسیار مؤثر خواهند بود.
وی با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی برای استفاده از زکات نیز باید دقیق و با اولویت‌بندی انجام شود ادامه داد: اگر اولویت‌ها مشخص نباشند و برنامه‌ریزی دقیقی انجام نشود، ممکن است منابع به‌درستی به کار گرفته نشوند و مردم نیز از نتیجه کار رضایت نداشته باشند، به همین دلیل، نظام مسائل هر منطقه باید بررسی و امکان‌سنجی شود.
استاندار همدان گفت: در کنار زکات، پرداخت به کشاورزان نیز اهمیت دارد، تلاش‌های زیادی انجام شده تا پرداخت مطالبات کشاورزان به‌موقع انجام شود؛ اما همچنان نیاز است در این زمینه بهبودهایی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه حضور مستمر مسؤولان در کنار کشاورزان و برقراری ارتباط نزدیک با آنها می‌تواند به جذب بهتر زکات و مشارکت بیشتر مردم کمک کند افزود: کشاورزان باید احساس کنند که بخشی از این جریان هستند.
ملانوری با اشاره به اینکه فضای مجازی نیز ظرفیت بزرگی برای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی درباره زکات است اضافه کرد: مسؤولان اجرایی استان می‌توانند در این زمینه نقش فعالی داشته باشند و از این ابزار برای تشویق مردم استفاده کنند.
استاندار همدان در ادامه اظهار کرد: اقدامات اجرایی باید به‌صورت پیوسته و دائمی انجام شوند تا مردم اعتماد بیشتری به این فرآیند پیدا کنند همچنین، ارتباط نزدیک با کشاورزان و سایر اقشار می‌تواند به جذب بیشتر زکات کمک کند.
به نقل از کانال اطلاع‌رسانی استانداری همدان، وی خاطرنشان کرد: در نهایت، فرهنگ‌سازی و برنامه‌ریزی دقیق، همراه با شفافیت و مشارکت مردم، می‌تواند به موفقیت شوراهای زکات و سایر برنامه‌های مشابه کمک کند این مسؤولیت همگانی است و نیاز به همکاری همه‌جانبه دارد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: