۸
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۷۶
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: همدان، شهر تاریخ و طبیعت، در سالهای اخیر شاهد تحول در حوزه فضای سبز و پارکسازی بوده است. شهرداری همدان با رویکردی مردممحور و توسعهگرا، برنامههای گستردهای را برای ارتقای کیفیت محیط زیست شهری اجرا کرده است.
به گزارش هگمتانه، فضای سبز، ریههای تنفسی شهر است و توسعه پارکها نهتنها یک پروژه عمرانی، بلکه سرمایهگذاری برای سلامت و نشاط مردم است.
در ادامه به معرفی پارکهای شاخصی که شهرداری همدان در دست اجرا دارد می پردازیم.
پارک فرامنطقه ای ولایت
یکی از مهمترین پروژههای شهرداری همدان در سالهای اخیر پارک فرامنطقه ای ولایت با مساحت 100 هکتار است.
این پارک دارای دریاچه مصنوعی، پیست دوچرخهسواری، زمینهای ورزشی و فضای سبز وسیع است.
پارک ولایت (حیدره) که با اعتبار 1000 میلیارد ریال، اجرایی میشود تا سال 1407 در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
پارک ولایت در یکی از زیباترین مناطق گردشگری شهر همدان و در منطقه حیدره واقع شده و سایت دانشگاه بوعلی سینا و نیز باغهای قدیمی فخرآباد همدان مسیر ایجاد این بوستان است.
سید مسعود حسینی شهردار همدان در مراسم افتتاح این پارک گفت: پارک ولایت نماد همدلی مردم و مسؤولان برای ساخت شهری سبز و پایدار است.
پارک جنگلی اکباتان
پارک جنگلی اکباتان با وسعت 320 هکتار در فضایی زیبا و سرسبز قرار گرفته که توسط شهرداری همدان در حال تکمیل است.
اقدامات در حال اجرا در این پارک شامل ایجاد مسیرهای پیادهروی، فضای بازی کودکان و نصب نمادهای مرتبط با تاریخ همدان است.
شهردار همدان در بازدید از این پارک اشاره کرد: حفظ و توسعه پارک اکباتان، احترام به تاریخ و هویت شهر همدان است.
پارک آبی پردیسان
شهرداری همدان در بخش سرمایهگذاری، طرحهای کلانی را اجرایی کرده است که از آن جمله میتوان به احداث پارک آبی با اعتباری معادل4000 میلیارد ریال اشاره کرد که تا سال 1405 تکمیل خواهد شد.
آئین کلنگزنی و آغاز عملیات اجرایی بزرگترین و به روزترین پارک آبی غرب کشور در همدان 26 آبان 403 اجرایی شد که یکی از بهترین مجموعههای آبی کشور در همدان خواهد بود.
این پارک از مهمترین طرحهایی است که با جذب سرمایهگذار و مشارکت بخش خصوصی، اجرا میشود و محور توسعه منطقه سه شهر همدان خواهد بود.
این پروژه به همت شهرداری منطقه سه و با اعتبار 400 میلیارد تومان توسط شرکت آذین بنای غرب به عنوان پیمانکار و بخش خصوصی در مدت 36 ماه اجرایی خواهد شد.
گفتنی است پارک مردم، پارک ارم، پارک بانوان و پارک کودک از دیگر پارکهای مهم شهر همدان محسوب می شوند.
احداث و نوسازی 20 پارک محلهای در مناطق مختلف شهر، کاشت بیش از 100 هزار اصله درخت متناسب با اقلیم همدان، استفاده ازسامانههای آبیاری هوشمند برای بهینهسازی مصرف آب و راهاندازی پارکهای موضوعی مانند پارک سلامت و پارک معلولان از جمله اقداماتی است که شهرداری همدان در سالهای اخیر برای توسعه فضای سبز شهری انجام داده یا در دست اجرا دارد.
خشک سالی چالش پیش رو
اما در این حوزه در کنار خدماتی که شهرداری همدان ارائه می دهد با چالش هایی نیز روبه روست.
مثلا مشکل خشک سالیهای پی در پی یکی از چالش هاست چراکه فضای سبز بدون آبیاری یعنی هیچ.
در این زمینه شهرداری همدان برای مقابله با کمآبی و در کنار آن توسعه فضای سبز دست به اقداماتی نظیر کاشت گیاهان کم آب بر و سازگار با اقلیم همدان زده است.
در کنار این اقدام، شهرداری همدان با هدایت آبهای سطحی به سمت مخازنی که در پارکها ایجاد کرده، بخشی از آب مورد نیاز آبیاری پارکها را تمهید کرده است.
افزایش مشارکت شهروندان در نگهداری پارکها نیز به تکمیل پروژههای نیمهتمام مانند توسعه پارک ولایت و احداث بوستانهای جدید کمک می کند.
شهردار همدان در این رابطه به درستی تأکید می کند که با برنامهریزی دقیق و همراهی مردم، همدان را به الگویی برای شهرهای سبز کشور تبدیل خواهیم کرد.
تحول فضای سبز همدان در دوران مدیریت سید مسعود حسینی نشاندهنده عزم جدی شهرداری برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است. پارکهایی مانند ولایت و اکباتان نهتنها به عنوان مکانهای تفریحی، بلکه به عنوان نمادهای توسعه پایدار شهری شناخته میشوند.
همدان به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و خوش آبوهوای ایران، دارای جاذبههای طبیعی و فضای سبز قابل توجهی است. شهرداری همدان در سالهای اخیر تلاش کرده است با توسعه پارکها و بوستانهای شهری، کیفیت زندگی شهروندان را بهبود بخشد.
شهر همدان دارای بیش از 50 پارک محلهای و چندین پارک بزرگ است.
اقدامات شهرداری در بوستانسازی
شهرداری همدان در سالهای اخیر به احداث پارکهای جدید همت گمارده و توسعه پارکهای محلهای در مناطق کمتر برخوردار را در سرلوحه امور قرار داده است.
ایجاد پارکهای موضوعی مانند پارک سلامت و پارک معلولان نیز از دیگر اقدامات شهرداری در حوزه توسعه فضای سبز بوده است.
در زمینه بهبود کیفیت فضای سبز نیز شهرداری همدان به کاشت درختان مقاوم به کمآبی اقدام کرده و استفاده از سامانههای آبیاری قطرهای برای کاهش مصرف آب دیگر اقداماتی است که صورت پذیرفته است.
نصب وسایل ورزشی همگانی، زمینهای بازی و مبلمان شهری و ایجاد مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری در پارکها نیز به افزایش سلامت جسمی و روانی شهروندان افزوده است.
باید متذکر شد که در سال گذشته بیش از دوازده هکتار به فضای سبز همدان افزوده شد و برنامههایی برای افزایش سرانه فضای سبز در محلات در حال اجرا است.