۷
خرداد
۱۴۰۴
شماره
۵۹۰۰
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه شهرستان: کارخانجات شیرخشک نقش مهمی در فراوری شیر دارند، زیرا وظیفه اصلی آنها تبدیل شیر تازه به پودر شیرخشک بوده که به عنوان ماده اولیه در صنایع مختلف، از جمله موادغذایی، داروسازی و خوراک دام استفاده میشود.
به گزارش هگمتانه، راهاندازی کارخانه تولید شیر خشک، با توجه به افزایش تقاضا برای این محصول، از چشمانداز خوبی برخوردار است و با توجه به ظرفیت بالای تولید شیر در ایران، امکان تولید مقدار قابل توجهی از شیرخشک وجود دارد که میتواند منجر به صادرات به بازارهای خارجی و افزایش درآمد کشور شود.
استان همدان یکی از استانهای مستعد در زمینه دامپروری و تولید شیر خام است به طوری که سالانه 400 هزار تُن شیر خام در این استان تولید میشود.
وجود دامداریهای صنعتی و کارخانجات لبنی در استان همدان ضرورت ایجاد زنجیره تولید محصولات لبنی از جمله وجود کارخانجات شیرخشک را بیش از پیش کرده است. بنا بر اعتقاد فعالان اقتصادی، توسعه زنجیره تولید در صنایع لبنی یکی از راهکارهای موفق در رشد اقتصادی و اجتماعی استان است. با توسعه زنجیره تولید صنایع لبنی در استان همدان به طور قطع این استان به یکی از قطبهای مهم این صنعت در کشور تبدیل خواهد شد.
تولید سالیانه 400 هزار تُن شیر خام در همدان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان از تولید سالیانه 400 هزار تُن شیر خام در این استان خبر داد و اظهار کرد: استان همدان دارای 390 گاوداری صنعتی گاو شیری با ظرفیت 54 هزار و 464 راس دام بوده که نیمی از این دامها معادل 27 هزار 232 رأس گاو شیری مولد است.
میثم پورطلوعی با اشاره به رتبه دهم استان همدان در سطح کشور در تولید شیر خام، افزود: شهرستان ملایر با تولید سالیانه 58 هزار و 261 تُن درصد بیشتر تولید شیر را در استان به خود اختصاص داده که این میزان درصد بالای تولید شیر این شهرستان به خاطر وجود دو واحد گاوداری صنعتی گاو شیری است.
وی در ادامه با بیان اینکه بیشترین گاوداری گاو شیری صنعتی استان با 79 واحد با ظرفیت 5334 راس به شهرستان اسدآباد اختصاص دارد، تصریح کرد: از نظر ظرفیت واحد گاوداریهای موجود مجدد شهرستان ملایر با 11هزار 824 رأس بیشترین دام در استان را داراست.
بهرهبرداری کارخانه شیرخشک نهاوند در سالجاری
حسن محمدی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان هم از بهرهبرداری کارخانه شیرخشک شهرستان نهاوند در سالجاری خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر دو واحد کارخانه شیرخشک در استان همدان در دست احداث بوده که یک واحد آن در سالجاری در شهرستان نهاوند به افتتاح و بهرهبرداری خواهد رسید و وارد خط تولید میشود.
محمدی ظرفیت تولید سالیانه شیر خشک این کارخانه را 2000 تُن برشمرد و افزود: این واحد در هر نوبت کاری ظرفیت فراوری 240 تُن شیر و تبدیل آن به 20 تُن شیرخشک را خواهد داشت.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه هماکنون در استان همدان دو واحد کارخانه شیر خشک در شهرستانهای رزن و تویسرکان دارای فعالیت هستند، تصریح کرد: با افتتاح و بهرهبرداری این دو واحد در دست احداث، تعداد کارخانه شیر خشک استان به چهار واحد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه کارخانجات شیر خشک نقش مهمی در فراوری شیر دارند، افزود: این کارخانجات فرایند تبخیر آب موجود در شیر تازه را انجام میدهند و در نتیجه، شیر به صورت پودر خشک در میآید.
محمدی اضافه کرد: این فرایند موجب افزایش ماندگاری شیر، تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن میشود و همچنین شیر خشک را به عنوان یک ماده اولیه در تولید انواع محصولات غذایی، از جمله غذای کودک، محصولات قنادی و نوشیدنیها تبدیل میکند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان همدان 242 واحد صنایع تبدیلی و غذایی و سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای 30 درصد با سرمایهگذاری 6500 میلیارد تومان در حال احداث است، خاطرنشان کرد: از این تعداد واحدهای در حال احداث بر اساس پیشبینیها در سالجاری تعداد 30 واحد با سرمایهگذاری 600 میلیارد تومان و با اشتغال 400 نفر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد: واحدهای سردخانه، واحد پرتودهی محصولات کشاورزی، واحدهای مختلف بستهبندی محصولات کشاورزی را میتوان از جمله واحدهای در حال احداث در این استان برشمرد.
کارخانه شیرخشک نهاوند نیاز واحدهای لبنی استان همدان را برطرف میکند
مدیرعامل کارخانه تولید شیرخشک نهاوند نیز گفت: کارخانه تولید شیرخشک نهاوند نیاز واحدهای لبنی نهاوند و استان همدان را به شیرخشک را برطرف میکند.
حمید سوری با بیان اینکه نهاوند ظرفیتهای زیادی در تأمین شیر و مواد لبنی دارد، تصریح کرد: شیر خام شهرستان به کارخانههای شیرخشک اصفهان و سایر مناطق ارسال میشود و سپس دوباره برای مصرف به کارخانههای لبنی شهرستان وارد میشود.
وی با بیان اینکه این کارخانه با 300 نفر نیروی کار بیش از 30 قلم انواع محصولات لبنی را تولید و علاوه بر بازار داخل بیش از 30 درصد محصولات فرآوری شده را به خارج کشور صادر میکند، ادامه داد: با احداث کارخانه شیرخشک نهاوند که در ماههای اخیر به بهرهبرداری میرسد و حدود 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد روزانه حدود 250 تُن شیر خام در یک نوبت کاری فرآوری میشود.
این کارآفرین با اشاره به اینکه این واحد اولین کارخانه تولید شیر خشک در نهاوند است که با احداث آن حدود 80 نفر مشغول به فعالیت میشوند، بیان کرد: این مقدار تولید شیرخشک نیاز همه واحدهای لبنی شهرستان را برطرف میکند و بسیاری از مشکلات واحدهای لبنی این منطقه را جبران میکند.
سوری با بیان اینکه این کارخانه حدود سه سال پیش با سرمایه شخصی سرمایهگذاران کلنگزنی شده و تاکنون 600 میلیارد تومان هزینه شده است و روند تکمیل همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این کارخانه مازاد شیر خام شهرستان نهاوند و شهرهای اطراف را دریافت و به شیرخشک تبدیل میکند و نیاز واحدهای لبنی شهرستان و استان به شیرخشک را برطرف خواهد کرد.
وی تأکید کرد: پیشبینی میکنیم این کارخانه در هفته دولت به بهرهبرداری برسد که برای تکمیل آن مبلغ سرمایهگذاری به بیش از هزارمیلیارد تومان خواهد رسید.
به نقل از ایسنا، کارخانجات شیر خشک نقش حیاتی در تأمین غذای نوزادان و همچنین در صنعت غذا و لبنیات ایفا میکنند. شیر خشک به عنوان یک منبع غذایی مهم برای نوزادانی که به شیر مادر دسترسی ندارند، مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین در تهیه محصولات لبنی، شیرینیها، و سایر غذاها به عنوان یک ماده اولیه کاربرد دارد.