۱
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۷۸۷
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه سرانه تولید زباله در شهر همدان در مقایسه با شهرهای دیگر بیشتر است، گفت: هر شهروند همدانی روزانه یک کیلوگرم زباله تولید میکند که با انجام تفکیک زبالههای تر و خشک در مبدا میتوان این میزان را کاهش داد.
به گزارش هگمتانه، مرتضی رضایی اظهار کرد: موضوع مهمی که مردم باید نسبت به آن توجه داشته باشند این است که زبالههایشان را فقط در ساعات 20 تا 22 بیرون بگذارند و اگر غیر از این بود زباله را در منزل نگهداری کنند تا شب آینده در ساعت مقرر بیرون ببرند، زیرا درغیر این صورت وقتی زبالهها در یک جا جمع میشوند شیرابهها به راه میافتند.
مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه نیروهای ما هر شب ساعت 22 فرآیند جمع آوری زبالهها را آغاز میکنند، گفت: 45 دستگاه خودروی مکانیزه به کوچه و محلههای همه شهر مراجعه میکنند و در کوچههایی که ماشین رو نیست نیز نفرات اقدام به خارج کردن زبالهها و تحویل به خودروی مکانیزه میکنند.
وی با تأکید بر اینکه بیرون گذاشتن زباله در غیر از ساعات مقرر سبب آسیب زدن به زیبایی و سلامت شهر میشود، گفت: کیسه زبالهها توسط حیوانات موذی و زباله گردها پاره و زبالهها در کوچه و خیابان منتشر و پخش میشود.
مدیر خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه در بسیاری از موارد نیروهای ما وقتی برای جارو و خاکروبی کوچهها میروند مجبورند زبالهها را هم جمع آوری کنند، گفت: این دوباره کاری توان نیروهای ما را میگیرد. باید یک سوم ماشین آلاتی که در شب زبالهها را جمع کردند را دوباره بسیج کنیم که زبالهها را از شهر جمع آوری کنند.
رضایی با تأکید بر اینکه در برخی شهرها زبالهها یک روز درمیان جمع آوری میشود، افزود: این درحالی است که ما در برخی نقاط شهر مجبوریم برای پاکسازی و زیبایی چهره شهر، روزی دو یا سه بار زبالهها را جمع آوری کنیم و اینها همه نیازمند هزینه است، هزینه ای که میتوانستیم آن را به زیباسازی یا عمران شهر اختصاص دهیم.
وی با اشاره به اینکه هر شهروند همدانی روزانه یک کیلوگرم زباله تولید میکند، گفت: در شهرهای دیگر سرانه تولید زباله کمتر از همدان است.
تفکیک زباله راهکار کاهش زباله
به نقل از تسنیم، مدیر خدمات شهری شهرداری همدان در پاسخ به اینکه چگونه میتوان تولید زباله را کاهش داد، تصریح کرد: با تفکیک از مبدا؛ یعنی هر خانواده همدانی بداند که زبالهاش باید عاری از ضایعات باشد و موادی که قابل بازیافت است و به راحتی به طبیعت بر نمیگردد باید از زباله روزانه جدا شود. مثلا، بطریهای نوشابه، فلزات، کاغذ و شیشه، اینها باید حتما از زبالههای قابل بازیافت جدا شود. در این صورت خود به خود میزان تولید زباله کاهش پیدا میکند.