۱۷
مهر
۱۴۰۳
شماره
۵۷۲۶
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: معاون امور توانبخشی بهزیستی همدان با بیان اینکه یک ماهگی نوزاد، بهترین زمان تشخیص ناشنوایی است گفت: اکنون چهار هزار و 841 ناشنوا و کم شنوا زیرپوشش بهزیستی هستند و خدمات دریافت میکنند.
به گزارش هگمتانه، محمد قادری احسانپور روز سه شنبه اظهار کرد: از این تعداد ناشنوا 50 درصد دارای معلولیت شنوایی خفیف، 25 درصد شدید و 25 درصد نیز خیلی شدید هستند.
وی در زمینه خدمات بهزیستی به ناشنوایان گفت: این خدمات شامل توانبخشی و توان پزشکی در مراکز درمان تخصصی، آموزش مهارتهای زندگی به ویژه شیوههای ارتباط تلفیقی (لبخوانی و زبان اشاره)، برنامههای حرفه آموزی و پرداخت وام اشتغال، اجرای طرحهای مختلف توانمندسازی، پرداخت کمک هزینه عمل جراحی کاشت حلزون، معافیت سربازی، یارانه کمک هزینه انجام آزمایش ژنتیک، کمک هزینه پرداخت حق بیمه سهم کارفرما، معافیت در پرداخت هزینههای انشعابات آب و برق و گاز و کمک هزینههای موردی است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان همچنین با بیان اینکه سال گذشته 250 سمعک بین ناشنوایان استان توزیع شد، افزود: 180 سمعک از ابتدای سال جاری تاکنون توزیع شده و تا پایان سال نیز توزیع بیش از 300 سمعک پیشبینی میشود.
قادری احسانپور افراد واجد شرایط دریافت سمعک را کودکان زیر 6 سال، دانشآموزان، دانشجویان و افراد شاغل، افراد بدون درآمد و سالمندان اعلام کرد و گفت: اولویت دریافت سمعک با کودکان زیر 6 سال و دانشآموزان است.
وی با اشاره به اینکه کاهش ذخیره لغات، کاهش حافظه شنیداری، هجی کردن لغات و افت تحصیلی از مشکلات افراد ناشنوا به شمار میرود تصریح کرد: معلولیت، تأثیر گستردهای بر جنبههای مختلف رشد مهارتهای ارتباطی، اجتماعی و هیجانی فرد و خانواده وی دارد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی همدان با اشاره به اینکه جمعیت زیادی به رغم داشتن توان تحرک فیزیکی و حضور در اجتماع، با چالش برقراری ارتباط کلامی در تعاملات خود روبه رو هستند، اظهار کرد: یکی از جنبههای مناسب و حمایت از افراد ناشنوا استفاده از زبان اشاره در ادارات است که امیدواریم این امر محقق شود.
وی ادامه داد: یک مرکز مادر و کودک کم شنوا "نیوشا" در شهر همدان با ظرفیت 120 نفر فعال است که به صورت روزانه خدمات آموزشی، توانبخشی و شنیداری را به خانوادهها ارائه میدهد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان اظهار کرد: راه اندازی یک مرکز مادر و کودک کم شنوا در شهر ملایر تا پایان سال در دستور کار قرار دارد.
قادری احسانپور ادامه داد: افراد دارای معلولیت شنوایی شدید و خیلی شدید و متوسط به بالا مستمری به مبلغ 10 میلیون ریال دریافت می کنند که با توجه به بعد خانوار متغیر است و تا پایان ماه 40 درصد افزایش مییابد.
کاشت رایگان حلزون شنوایی
وی اظهار کرد: کاشت حلزون شنوایی توسط دانشگاه علوم پزشکی همدان رایگان انجام میشود و همچنین کمک هزینه کاشت حلزون و هزینههای توانبخشی بعد از کاشت، تربیت شنیداری و گفتار درمانی به خانوادهها پرداخت میشود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: افراد کم شنوا در مراکز حرفه آموزی برای ورود به بازار کار آموزش میبینند و خدمات و تسهیلات اشتغال تا سقف 2 میلیارد ریال به آنها پرداخت میشود.
95 درصد نوزادان غربالگری شنوایی میشوند
قادری احسانپور با بیان اینکه 95 درصد نوزادان متولد شده در بیمارستانهای همدان زیرپوشش غربالگری شنوایی قرار می گیرند، اظهار کرد: در صورتی که نوزادان در مرحله اول مشکوک شناخته شوند به مراکز تخصصی ارجاع و تستهای تخصصی انجام میشود و در اسرع وقت خدمات شنیداری مانند سمعک و ارجاع برای کاشت حلزون و دریافت خدمات تربیت شنیداری از بهزیستی به نوزادی کم شنوا ارائه میشود.
وی ادامه داد: بهترین زمان تشخیص ناشنوایی یک ماهگی نوزادان است، در صورتی که ناهنجاری شنوایی نوزاد پیش از سه ماهگی (زمان طلایی یک ماهگی) تشخیص داده شود با درمان به موقع، نوزاد میتواند به مهارتهای گفتاری متناسب با سایر نوزادان طبیعی دست یابد.
به نقل از ایرنا، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان تأکید کرد: ضروری است خانوادهها به سلامت شنوایی نوزادان توجه بیشتری نشان دهند چرا که اختلالات شنوایی نوزاد باید قبل از سه ماهگی تشخیص داده همچنین مراحل درمانی تا قبل از رسیدن به 6 ماهگی انجام شود.