۱۰
تیر
۱۴۰۴
شماره
۵۹۲۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: استاندار همدان گردشگری را یکی از راهبردیترین مسیرهای توسعه پایدار دانست و گفت: لازمه تقویت گردشگری در استان نگاه خلاقانه، برنامهریزی تخصصی و حضور فعالانه بخش خصوصی است.
به گزارش هگمتانه، حمید ملانوری روز دوشنبه در بازدید سرزده از ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان، اظهار کرد: توسعه گردشگری نهتنها به رونق اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری میانجامد، بلکه پاسخ مناسبی به بحرانهایی چون کمآبی، آلودگی زیستمحیطی و رکود در بخشهای سنتی اقتصاد خواهد بود.
استاندار همدان با اشاره به ظرفیتهای غنی استان در سه حوزه میراث فرهنگی، جاذبههای طبیعی و تاریخی و صنایعدستی، عنوان کرد: همدان با بیش از 85 رشته فعال صنایعدستی، برخورداری از آثار و ابنیه کمنظیر و ثبتشده در سطح ملی و جهانی، موقعیتی ممتاز در جغرافیای فرهنگی و تاریخی کشور دارد و این ظرفیتها باید بهدرستی شناخته و بالفعل شود.
ملانوری با بیان اینکه امروز گردشگری تنها یک صنعت نیست، بلکه راهحلی جامع برای بسیاری از مسائل استان است، تأکید کرد: اگر بهدنبال اشتغال پایدار، سرمایهگذاری مؤثر، مدیریت بحران آب، کنترل آلودگی هوا و تقویت نشاط اجتماعی هستیم، باید صنعت گردشگری را بهصورت جدی و علمی دنبال کنیم.
وی همچنین با اشاره به لزوم تکمیل زنجیرههای ارزش در صنایع مختلف استان، بیان کرد: باید تولیدات کشاورزی استان به فرآوردههای قابل نشان سازی و صادراتی تبدیل شود، اما این فرآیند باید پیوست گردشگری نیز داشته باشد.
استاندار همدان افزود: حضور گردشگران در باغ ها، مشاهده فرایند تولید، مشارکت در برداشت محصول و مصرف آن، موجب درآمدزایی چندوجهی برای باغداران، هتلداران، فعالان صنایعدستی و فروشندگان سوغات خواهد شد.
ملانوری تأکید کرد: نباید اجازه دهیم که داشتههای تاریخی و فرهنگی استان بهصورت خام مصرف شود یا در فرآیندهای سنتی گرفتار بماند و باید با خلاقیت و برنامهریزی تخصصی این بخش فعال شود.
وی در ادامه از لالجین بهعنوان یکی از نمونههای موفق جهانی در صنعت سفال یاد کرد و افزود: اگرچه لالجین بهعنوان شهر جهانی سفال ثبت شده است، اما هنوز زنجیره ارزش این صنعت در استان کامل نشده و هنرمندان ما درآمدی متناسب با زحمت و مهارت خود کسب نمیکنند بنابراین ما موظفیم این زنجیره را از تولید تا بازارهای جهانی طراحی و حمایت کنیم.
ملانوری همچنین با اشاره به همایش بینالمللی گردشگری سلامت که به تازگی با حضور نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در همدان برگزار شد، عنوان کرد: این کنفرانس بین المللی با وجود برخی نگرانیها در سطح ملی، با اراده جدی مدیریت استان، وزارت میراث فرهنگی و همراهی بخش خصوصی برگزار شد و همدان توانست میزبانی شایستهای را در تراز بینالمللی ارائه دهد.
وی راهاندازی سریع مرکز مطالعات فرهنگی و تمدنی غرب کشور را یکی از اولویتهای استان دانست و تأکید کرد: با توجه به مصوبه موجود، این مرکز باید حتی بهصورت موقت در ساختمانی استیجاری آغاز بهکار کند و به مرکزی مرجع برای مطالعات تاریخی، فرهنگی و گردشگری در منطقه غرب کشور تبدیل شود.
وی با تأکید بر ضرورت تحول در اندیشهها و ساختارهای اجرایی، گفت: اگر گرفتار روزمرگی و ساختارهای سنگین و ناکارآمد اداری شویم، فرصت برنامهریزی و سیاستگذاری از بین میرود، نگاه سنتی باید جای خود را به تفکر نو، خلاقیت و اعتماد به جوانان بدهد.
استاندار همدان همچنین از برگزاری همایش بینالمللی «هگمتانه» در نیمه دوم سال خبر داد و بیان کرد: این همایش با محوریت تاریخ و تمدن همدان، در قالب پیشرویدادهای متعدد آغاز خواهد شد و اجلاس اصلی نیز در زمان مقتضی و با کیفیتی در خور شأن استان برگزار خواهد شد.
ملانوری با تجلیل از فداکاریهای مردم استان در مناسبتهای اخیر و یادآوری نقش شهدا و شخصیتهای برجسته همدان در تاریخ کشور، تأکید کرد: گردشگری ایثار، مقاومت و فرهنگ دفاع مقدس نیز جایگاه خود را در سبد گردشگری استان بیابد و به عامل پیوند میان تاریخ، فرهنگ و معنویت تبدیل شود.
به نقل از کانال اطلاعرسانی استانداری همدان، وی افزود: ضروری است گردشگری پیوست اصلی همه برنامههای توسعه استان باشد و بهعنوان یکی از محورهای بنیادین رشد اقتصادی و فرهنگی، در رأس برنامهریزیهای اجرایی قرار گیرد.