۲۲
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: 30 اردیبهشت، سالگرد روزی است که هنوز هم داغ آن برای ملت ایران تازه است؛ روزی که آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور مردمی جمهوری اسلامی ایران، به همراه جمعی از یارانش در سانحهای جانسوز به دیدار حق شتافتند. مردی که هر کجا قدم گذاشت، امید رویید و طرحی نو درانداخته شد. حالا در نخستین سالگرد شهادت این خادم ملت، یاد او را نه فقط با حسرت فقدان، که با افتخار دستاوردهایش گرامی میداریم؛ دستاوردهایی که همچون چراغی راه آینده را روشن میکنند.
گامهای بلند ملی؛ از آبرسانی تا پرتاب ماهواره
به گزارش هگمتانه، دولت سیزدهم با رویکرد «تحول در میدان عمل» آغاز به کار کرد؛ شعاری که در دولت شهید رئیسی نهتنها سر زبانها، بلکه در واقعیتهای میدانی و زندگی روزمره مردم معنا یافت، او رفت اما میراثش ماندگار است.
برخی از مهمترین خدمات و دستاوردهای ایشان در سه سال اخیر در کشور منشا خیر و برکت شد که میتوان به مواردی اشاره کرد.
احیای صنایع مادر و معطلمانده
کارخانه هپکو اراک و نساجی مازندران، دو نماد صنعت ورشکسته، با حمایتهای مستقیم دولت دوباره جان گرفتند و چراغ تولید در آنها روشن شد.
تحول در آموزش و پرورش
ساخت بیش از 6 هزار مدرسه، اجرای قانون رتبهبندی معلمان و افزایش بودجه آموزشی از جمله اقدامات قابلتوجه این حوزه بود.
نهضت بزرگ آبرسانی
آبرسانی به 5 هزار روستا در نقاط محروم کشور، بخش بزرگی از رویکرد عدالتمحور دولت شهید رئیسی را نمایان کرد.
توسعه بیمه و رفاه اجتماعی
بیمه بیش از یک میلیون زن خانهدار و روستایی، ارتقای سطح پوشش بیمهای اقشار کمبرخوردار و توجه خاص به سالمندان، خانواده شهدا و توانخواهان از دستاوردهای دوران شهید رئیسی است.
نوسازی ناوگان هوایی کشور
در دوران مسؤولیت آیتا... رئیسی واردات 100 فروند هواپیما پس از سالها رکود و تحریم، گامی مهم در بهبود زیرساخت حملونقل و پروازهای داخلی بود.
جهش سلامت
افتتاح 17 هزار تخت بیمارستانی جدید در سراسر کشور، ساخت دهها بیمارستان و مراکز درمانی و تسریع در تجهیز بیمارستانها با فناوری روز را میتوان اقدامی کمنظیر دانست.
پیشرفت در حوزه دانشبنیان و فضایی
پرتاب 11 ماهواره علمی و تحقیقاتی در دوران کوتاه دولت سیزدهم، نماد پیشرفت در علم و فناوری با نگاه به اقتدار ملی است.
موفقیت دیپلماسی و اقتصادی
عضویت ایران در سازمان بریکس، آزادسازی 18.4 میلیارد دلار از منابع بلوکهشده، و افزایش 200 درصدی صادرات نفت، از جمله نتایج سیاست خارجی فعال دولت شهید رئیسی بود.
مقابله با بحران کرونا
تولید واکسن داخلی و مدیریت قاطع بحران، در زمانی که کشور در تنگنای تحریم و کمبود دارو بود، نمونهای از اقتدار درونی نظام در دوره مدیریت شهید رئیسی است.
حمایت از زیارت و فرهنگ دینی
افزایش سفرهای زیارتی، توسعه زیرساختهای مشهد و قم، و حمایت از طرحهای فرهنگی و قرآنی، از جلوههای دیگر این دولت بود.
شهید رئیسی و همدان؛ فصل مشترک توسعه و امید
همدان، دیار تاریخ، تمدن و ایمان، در دولت شهید رئیسی شاهد فصلی تازه از شکوفایی بود، حضور آیتالله رئیسی در این استان، سرآغاز مجموعهای از اقدامات گسترده در زمینههای مختلف عمرانی، اجتماعی، درمانی و فرهنگی بود؛ اقداماتی که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
نجات همدان از بحران تاریخی آب
طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان که 17 سال در پیچوخمهای اجرایی و کمبود بودجه گرفتار بود، با تزریق هزار میلیارد تومان به دستور مستقیم رئیسجمهور در کمتر از یک سال به پایان رسید و آبِ امید، سرانجام به همدان رسید.
پایان انتظار 14 ساله برای بیمارستان اکباتان
ساخت بیمارستانی با ظرفیت بالا که سالها در انتظار بهرهبرداری بود، با حمایت 350 میلیارد تومانی دولت سیزدهم به سرانجام رسید. هرچند شهید رئیسی آن را افتتاح نکرد، اما بهراستی نام او در جایجای این پروژه ماندگار است.
نهضت ملی مسکن در همدان
آغاز ساخت 11 هزار واحد مسکونی در شهرک پرواز، با هدف کاهش فشار بازار اجاره و پاسخ به نیاز نسل جوان به مسکن، یکی از نقاط قوت عملکرد دولت در استان بود.
اجرا و آغاز 179 پروژه با اعتبار 14 هزار میلیارد تومان
این پروژهها در قالب طرحهایی در زمینههای کشاورزی، آب و خاک، بهداشت، آموزش، گردشگری، حملونقل و زیرساخت است که میتوان برخی از آنها را از جمله احیای 32 رشته قنات و نجات کشاورزی سنتی استان، تکمیل سد خرمرود پس از سالها توقف، توسعه شبکههای فاضلاب شهری و آبرسانی روستایی، ساخت مراکز درمانی متعدد، بیمارستان ولیعصر رزن، چند پست برق، چهارخطه کردن محور پرتردد علیصدر، مرمت گلزار شهدا و ساخت بازارچه صنایعدستی بانوان، تکمیل موزه منطقهای غرب کشور، تجهیز نیروی انتظامی و آتشنشانی استان، افزایش سرانه ورزشی استان از 65 به 77 سانتیمترمربع اشاره کرد.
حال یک سال است شهید رئیسی رفته است، اما رئیسیگری مانده است. آیتالله رئیسی، شهید خدمت بیمنت بود، او باور داشت که مسؤولیت یعنی امانت مردم و با همین باور شب و روز نمیشناخت. هر جا پا گذاشت، امید کاشت و ریشه زد. امروز همدان و ایران، نه تنها در قابهای رسانهای، بلکه در نبض زندگی مردم، یاد او را پاس میدارند.
شهید رئیسی ثابت کرد که میتوان در اوج صداقت، در میدان عمل ماند و بیآنکه داد زد، دیده شد. اکنون یک سال پس از شهادتش، مردم با دیدن بیمارستانی که افتتاح شد، آبی که به خانههایشان رسید، جادهای که هموار شد و نانی که بر سفرهشان برگشت، باز هم میگویند: یادش گرامی، راهش پر رهرو...