۳
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۷۳
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه فرهنگی: اینک لحظه پر شکوه یک پیوند آسمانی از راه رسیده است. دو رهرو جوان میخواهند بر اساس خواست و رضای خداوند، دست در دست هم، راه زندگی را به سوی هدف والای آن سیر کنند. راستی! این چه میثاق عمیق و مهمی است!
طبع و غریزه، زوج میخواهد. روان پر تلاطم، همسر میطلبد. روح بیقرار، بدون او احساس نقصان و کمبود میکند. خداوند هر یک را بدون دیگری نمیپسندد و پیامبر صلیاللهعلیهوآله ازدواج را سنت خویش و راه رسیدن به رضای الهی و صیانت بخشیدن به نیمی از دین معرفی میکند.
میخواهند بیشتر بدانند تا با هشیاری بله بگویند. شنیدن از این سید چقدر مغتنم است. در این بخش فرازهایی از بیانات رهبر انقلاب درباره ازدواج را میخوانید.
روایت معروفی داریم که پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) فرمودهاند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسانها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرمودهاند سنت من؟ چه اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه میکنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده در این مکاتب اجتماعی و فلسفههای رایج اجتماعی و سیاستهای معمولی دنیا، وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آمادهاند ازدواج نمایند. (خطبه عقد مورخه 28/6/1379)
نکاح، علاوه بر یک تقاضا طبیعی، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب میکند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این امر اقدام نماید. (خطبه عقد مورخه 9/11/1376)
ازدواج یک سنت طبیعی و الهی است. این را پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) به سنت خودشان تعبیر میکنند. معنایش این است که در اسلام بر روی این مسأله تأکید ویژهای شده است. چرا؟ به خاطر اهمیت این مسأله، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری، روحی و تربیتهای بعدی. (خطبه عقد مورخه 29/4/1379)