صفحه 1 : فرهنگی صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۲۸
اسفند
۱۴۰۳

شماره
۵۸۵۷

امروز: ۳ (فروردین) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Sunday 2025 (Mar) 23

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه ایران و جهان: وزیر بهداشت با بیان اینکه بیشترین مرگ‌و‌میر ناشی از تصادفات در داخل شهرها مربوط به موتورسواران است، گفت: سهم عمده‌ای از این تصادفات مربوط به افرادی است که بدون رعایت قوانین و بدون استفاده از کلاه ایمنی موتورسواری می‌کنند.
محمدرضا ظفرقندی امروز در سومین کنگره بین‌المللی مدیریت درمان مصدومین سوانح ترافیکی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد:‌ اخیراً پویش "نه به تصادف" را راه‌اندازی کرده‌ایم که هدف آن گرد هم آوردن تمامی نهادها، وزرا، سمن‌ها، گروه‌های مردمی، هنرمندان و ورزشکاران است تا بتوانیم از طریق فرهنگسازی، مرگ و میر تصادفات جاده‌ای، به ویژه در ایام تعطیلات نوروز، را کاهش دهیم.
وی افزود: برای رسیدن به این هدف عوامل مختلفی وجود دارد. جاده‌ها و خودروهای کشور باید ایمن‌تر باشند اما نقش بسیار مهم‌تری که باید به آن توجه کرد، نقش خود مردم است. مردم باید در رعایت فرهنگ رانندگی و احتیاط در رانندگی دقت و قوانین را رعایت کنند. اگر این رعایت‌ها انجام شود، آمار نشان می‌دهد که 50درصد کاهش مرگ و میر تصادفات خواهیم داشت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیشترین مرگ و میر ناشی از تصادفات در داخل شهرها مربوط به موتورسواران است که حدود 50درصد از تصادفات را شامل می‌شود. سهم عمده‌ای از این تصادفات مربوط به افرادی است که بدون رعایت قوانین و بدون استفاده از کلاه ایمنی موتورسواری می‌کنند. اگر موتورسواران از کلاه ایمنی استفاده کنند، میزان ضربه مغزی کاهش یافته و مرگ‌های قابل پیشگیری کاهش خواهد یافت.
وزیر بهداشت متذکر شد: طبق داده‌ها و آمارها 97درصد شهروندان موتور سوار از کلاه ایمنی استفاده نمی‌کنند و این یک زنگ هشدار برای ماست که باید با آموزش‌ها، فرهنگسازی بیشتر و همراهی پلیس راهور در جهت کاهش آن تلاش کرد.
ظفرقندی در ادامه به استفاده از فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات اشاره کرد و گفت: استفاده از این فناوری‌ها می‌تواند تا بیش از 49درصد مؤثر باشد، همچنین ایجاد قوانین سختگیرانه و ایست بازرسی برای نظارت رانندگان تا 17درصد، پویش‌های ایمنی جاده‌ها 9درصد و اصلاح نقاط حادثه‌خیر می‌توانند تا 30درصد از تصادفات را کاهش دهد.
ظفرقندی گفت: خوشبختانه در بحث استفاده از کمربند ایمنی در سطح بهتری هستیم و اگر بتوانیم با همکاری جمعی و ارائه راهکارهایی مؤثر، حداقل نیمی از موتورسوان را ملزم به استفاده از کلاه ایمنی کنیم، 15درصد از آسیب‌ها در این زمینه کاهش می‌یابد.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگرچه ایمن سازی جاده‌ها زمان‌بر است و نیاز به برنامه‌ای بلند مدت دارد اما شناسایی نقاط پرخطر و حادثه آمیز، می‌تواند 30درصد این حوادث را کاهش دهد.
به گفته وی، در برخی کشورها ایستگاه‌هایی وجود دارد که رانندگانی که به دلیل مصرف مشروبات الکلی، داروها و خواب آلودگی قادر به رانندگی نیستند متوقف و جریمه می‌شوند که تحقق این هدف لزوم همکاری جدی پلیس راهور است.
ظفرقندی با بیان این که هدف پویش، فرهنگ‌سازی در کوتاه‌مدت و پیگیری و مطالبه‌گری در بلندمدت است؛ تصریح کرد: در این راستا، همه عوامل، از جمله خودروهای ایمن، سامانه‌ پزشکی، سلامت و درمان، باید بهترین عملکرد خود را ارائه دهند. اگر یک مرگ هم کاهش یابد، هدف ما محقق شده است، زیرا خداوند می‌فرماید که هر کسی یک نفر را نجات دهد، گویی همه انسان‌ها را نجات داده است. برای ما مهم این است که بتوانیم مرگ و میر جاده‌ای را کاهش دهیم و آسیبی که خانواده‌ها از این مصیبت‌ها می‌بینند را کم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف ما در وزارت بهداشت، پیشگیری از تصادفات و دیگری در حوزه خدمت‌رسانی در صحنه حادثه است. ما باید بیماران را به سرعت منتقل کرده و سالم‌تر به بیمارستان برسانیم که اورژانس کشور این سازماندهی را انجام می‌دهد. بعد از آن، در بیمارستان باید خدمات بر اساس اصول علمی ارائه شود و متخصصین، از جمله جراحان ارتوپد، به بهترین نحو عمل کنند. ما تجربه این کار را از زمان جنگ تا امروز داریم و می‌توانیم خدمات بهتری به مجروحین ارائه دهیم و مرگ‌ومیر بیمارستانی را کاهش دهیم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: