۱۷
بهمن
۱۴۰۳
شماره
۵۸۲۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: رئیس انجمن روشندلان همدان گفت: نبود اشتغال، بیکاری و نبود درآمد برای چرخاندن چرخ زندگی از مشکلات اصلی مددجویان روشندل است و بهزیستی زیر بار مسؤولیت هایش نمیرود.
حجتا... بنیاردلان در گفتوگو با خبرنگار هگمتانه، با بیان اینکه 450 نفر عضو انجمن روشندلان همدان هستند، گفت: این در حالی است که 2 هزار و 500 کمبینا و نابینا در استان همدان شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه اکثر اعضای انجمن تحت پوشش بهزیستی هستند، عنوان کرد: تنها کاری که بهزیستی برای این مددجویان میکند واریز مستمری کمتر از یک میلیون تومان است و این در حالی است که اغلب مددجویان کمبینا و نابینا بیکار هستند و مشکل مسکن دارند.
بنیاردلان با تأکید بر اینکه مشکل اصلی مددجویان نابینا نبود اشتغال و درآمدزایی است، عنوان کرد: این افراد به دلیل شرایط جسمی قادر به انجام هر کاری نیستند، منظورم این است که نمیتوانند کارگری کنند یا حتی دستفروشی و یا کارهایی که باقی افراد به راحتی میتوانند انجام دهند.
وی در ادامه اضافه کرد: صدها بار برای حل این مشکل به سازمان عریض و طویل بهزیستی مراجعه کردیم و آنها زیر بار نمیروند و این در صورتی است که کاملاً باخبر هستم که اداره بهزیستی شهرهایی مثل کاشان، یزد، قزوین برای روشندلان اشتغال ایجاد کرده است و حتی یک نفر بیکار هم ندارند.
رئیس انجمن روشندلان ادامه داد: بهزیستی کاملاً از شرایط سخت مددجویان آگاه است؛ زیرا چند دفتر مثبت زندگی دارد که مدام از مددجویان و زندگی آنها عکس میگیرند و گزارش میزنند، البته بهزیستی اذعان میکند که به مددجویان وام 150 میلیون تومانی میدهد اما این نیز بیفایده است؛ چراکه اقساط سنگینی را گردنشان میاندازد که از عهده پرداخت آن برنمیآیند.
بنیاردلان عنوان کرد: 150 نفر از اعضای انجمن روشندلان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکترا هستند اما بیکارند.
وی توضیح داد: پیش از این روشندلان در کارگاه نایلونزنی مشغول به کار بودند که این کارگاه در سال 55 راهاندازی شده بود و در سال 1376 بسته شد و جمع بسیاری از مددجویان نابینا بیکار شدند در صورتی که بهزیستی میتواند همین کارگاه را تغییر کاربری داده مثلاً کارگاه تولید ظروف یکبار مصرف ایجاد کند و مددجویان روشندل را آنجا به کار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ازدواج مددجویان نابینا به ویژه خانمها یک مسأله جدی است و آنها شرایط ازدواج ندارند، بیان کرد: بهزیستی میتواند کلاسها و آموزشهایی برای توانمندسازی این مددجویان و آموختن مهارت زندگی برای آنها برگزار کند اما این کار را نمیکند.
رئیس انجمن روشندلان تصریح کرد: موضوع دیگر بیمه مددجویان است که فقط بیمه سلامت بوده و معدود افرادی هم که بیمه تأمین اجتماعی دارند بهزیستی حق بیمه را نمیپردازد و یا دیر دیر آن را پرداخت میکند.
بنیاردلان از دفتر نامناسب انجمن روشندلان نیز گلایه کرد و خواستار تأمین دفتر مناسب و درخور برای مددجویان این انجمن شد و گفت: در خردادماه آزمون استخدامی برای معلولان برگزار شد اما روشندلانی که قبول شدند به دلیل نابینا بودن در کمیسیون رد شدند و این انصاف نبود.
بنیاردلان به اقداماتی که انجمن روشندلان همدان طی یک سال اخیر برای مددجویان انجام داده است، اشاره و بیان کرد: طی یک سال اخیر به کمک خیرین تهرانی موفق شدیم 250 نفر را به عتبات و 200 نفر را به مشهد بفرستیم که تقریباً رایگان محسوب میشد.
وی عنوان کرد: تهیه 300 بسته معیشتی در عید نوروز، ارسال 300 کیسه سیبزمینی برای مددجویان، رایزنی با چند پزشک متخصص و آزمایشگاه برای انجام ویزیت و آزمایشگاه رایگان برای یکهزار نابینا در طول سال از دیگر اقدامات انجمن است.
بنیاردلان افزود: کمک به بازسازی و تعمیر منزل چندین مددجو، تهیه کارت استخر برای مددجویان و... از جمله کمکهای انجمن به مددجویان است که همه توسط خیرین انجام شده است.