۱۴
آذر
۱۴۰۳
شماره
۵۷۷۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه شهرستان: مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه منطقه گرین نهاوند یک زیستگاه ارزشمند با تنوع بالای زیستی و پوشش گیاهی متنوع به شمار می رود و فاصله گرفتن از امر حفاظت منطقه شکار ممنوع گرین موجب دست اندازی نهادهای دولتی و خصوصی به این منطقه، تغییر کاربری، شخم، تخریب و تصرف میشود، گفت: پیگیر ارتقای این منطقه از شکار ممنوع به حفاظـت شده هستیم و از حفاظت "گرین" کوتاه نمیآییم.
به گزارش هگمتانه، سیده مریم محمدی با اشاره به برخی گفتهها در رابطه با وجود پهنههای معدنی بالقوه در این منطقه،اظهار کرد: بیشتر مناطق و خاک استان همدان دارای پهنههای معدنی است و پهنههای بالقوه در بسیاری از نقاط همدان وجود دارد که هنوز بالفعل در نیامده است.
وی تأکید کرد: محیط زیست نمیتواند به واسطه وجود یک پهنه معدنی بالقوه در منطقه گرین نهاوند موضوع خطیر حفاظت را عقب انداخته و از این مساله کوتاه بیاید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: بر اساس قانون برای ارتقای منطقه گرین باید موافقت صمت و اداره کل منابع طبیعی همدان کسب شود سپس این موضوع در هیأت دولت با حضور وزرای مربوطه و معاونان بررسی و در صورت موافقت، در شورای عالی محیط زیست به ریاست رئیس جمهور مصوب میشود.
محمدی با بیان اینکه مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع 11 درصد از مساحت استان را شامل میشود،گفت: منطقه گرین نهاوند دارای زیستگاه باارزش با تنوع زیستی و پوشش گیاهی منحصر به فرد و سرابهای متعدد است.
وی افزود: این منطقه زیستگاه گونههای مختلف جانوری است و وحوشی شامل خرس قهوه ای که گونه ای باارزش در منطقه زاگرس به شمار می رود به وفور در آن دیده شده و همچنین احتمال حضور و رویت پلنگ در این محدوده بسیار زیاد است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه مناطق حفاظت شده ضوابط خاص خود را دارند و تمهیدات مربوط به آنها باید به شکل ملی و نه جزیره ای دنبال شود، افزود: منطقه شکار ممنوع گرین نهاوند امتداد منطقه حفاظت شده در استان لرستان است که باید به محدودههای حفاظت شده افزوده شود.
محمدی ادامه داد: همچنین به علت "گذار" حیات وحش، باید سمت مقابل آن در همدان نیز به حفاظت شده ارتقا یابد تا به صورت یک زیستگاه بین حوزه ای خوب بتوان امر حفاظت از این زیستگاه باارزش را در لرستان و همدان حفظ کرد.
وی تأکید کرد: فاصله گرفتن از امر حفاظت منطقه شکار ممنوع گرین موجب دست اندازی نهادهای دولتی و خصوصی به این منطقه، تغییر کاربری، شخم، تخریب و تصرف میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: حتی در صورت معدنی بودن این منطقه و بالفعال شدن آن، ملاحظات زیست محیطی محیطی و ارتقای آن به حفاظت شده مورد توجه باشد و می توان در ستادهای مشترک در خصوص معادن این موارد به توافق رسید
محمدی گفت: درس انسان محیط زیست علاوه بر مقطع یازدهم، بر اساس تفاهم نامه منعقده با دانشگاه بوعلی سینا همدان در دانشکده کشاورزی در حال تدریس است.
وی بیان کرد: جغرافیای محیط زیست استان در 15 صفحه به صورت کامل در دروس انسان محیط زیست جا گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست باعنوان اینکه 720 هزار ساعت طرح یکساعت با محیط بان در مدارس اجرا شد گفت: همکاری خوبی با کانون پرورش فکری برای برنامههای آموزشی، ترویجی، مسابقات با موضوع محیط زیست برای دانشآموزان برگزار شد
به نقل از ایرنا، وی اظهار کرد: همدان، استان آزمونه در زمینه برگزاری کارگاههای آموزشی محیط زیست برای همه مدیران مدارس شد و حدود یک هزار و 530 مدیران پایه متوسطه اول استان آموزشهای لازم را فرا گرفتند.