۲۴
آبان
۱۴۰۳
شماره
۵۷۵۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه نبود انسولین، کنترل قند خون را غیر ممکن می کند افزود: "دیابت وابسته به انسولین یا نوع یک" بیشتر مواقع قبل از 40 سالگی بروز می کند و اوج میزان وقوع آن در حدود 14 سالگی است.
راضیه السادات میرمعینی اضافه کرد: "دیابت غیر وابسته به انسولین یا نوع 2 "در افراد بالای 40 سال بروز و در این نوع دیابت لوزالمعده انسولین تولید می کند.
میرمعینی درباره دیابت دوررن بارداری نیز توضیح داد: این نوع دیابت حاملگی بیشتر بین هفتههای 24 و 28 بارداری و قبل از 40 سالگی ظاهر میشود و در بیشتر مواقع پس از زایمان از بین می رود.
میرمعینی با بیان اینکه علائم دیابت با بالا رفتن قند خون آشکارتر میشود افزود: پُر ادراری، پرنوشی، پرخوری، کاهش وزن با وجود اشتهای زیاد، خستگی و تاری دید از علایم اولیه شایع دیابت است و بسیاری از بیماران هنگام تشخیص بیماری چندین سال دیابت داشتهاند حتی دچار عوارض دیابت هم شدهاند.
وی بیان کرد: در کودکان دچار دیابت نوع یک علایم بیشتر مواقع ناگهانی بارز میشود و این افراد بیشتر سالم بوده و چاق نبودند.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: همه افراد ممکن است به دیابت نوع دوم دچار شوند با این وجود، عواملی وجود دارد که ممکن است شما را در خطر بیشتر ابتلا به بیماری قرار دهد.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان این عوامل را شامل تجمع چربی در اطراف کمر و معده، کم تحرکی و انجام ندادن حرکات ورزشی، وزن بالا، سن بالای 45 سال، سابقه دیابت نوع دوم در خانواده، ابتلا به دیابت حاملگی، فشار خون بالا و تری گلیسیرید بالا دانست.
میرمعینی توصیه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به دیابت، افزایش فعالیت بدنی، مصرف مقادیر فراوانی فیبر، ارتقای مصرف غلات کامل، کاهش وزن اضافی، پرهیز از رژیم غذایی محدود و زودگذر و اصلاح الگوی غذایی و انتخاب غذاهای سالم ضروری است.
رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: همچنین خدمات آموزشی و مراقبتی به بیماران در سطح اول به صورت ماهیانه و توسط مراقبان سلامت و در سطح مراکز به صورت فصلی و توسط پزشکان عمومی مستقر در این مراکز ارائه میشود.
میرمعینی افزود: بیماران برای ویزیت تخصصی و بررسی عوارض و همچنین کنترل درمان به واحدهای دیابت که در مرکز شهرستان و با حضور متخصصان داخلی ارائه خدمت می کنند ارجاع می شوند.
وی گفت: در حال حاضر در استان همدان حدود 50 هزار بیمار دیابتی در سامانه یکپارچه سلامت دارای پرونده هستند و تعدادی از این بیماران به طور مرتب برای دریافت خدمات آموزشی و مراقبتی به خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت مراجعه می کنند.
به نقل از ایرنا، میر معینی اضافه کرد: نیمه نخست امسال بیش از 10 هزار نفر در مرحله پیش دیابت شناسایی و تحت آموزش قرار گرفتند همچنین حدود 2 هزار بیمار دیابتی جدید شناسایی، ثبت و تحت مراقبت قرار گرفتند.