۱۴
آذر
۱۴۰۳
شماره
۵۷۷۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: هیاهوی کودکانه، خاطره بازی مردم با نمایشهای امروزی و فرش قرمز همدانیها برای بزم تئاتری، حال خوش امروز پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است که در قاب زیبای هگمتانه جهانی نقش بسته و "تئاتر گفتوگوی بدون مرز" را به دنیا مخابره میکند.
به گزارش هگمتانه؛ هنرنمایی عروسکهای داستانها، تکاپوی خاک صحنه خورده تئاتریها، تلاش عوامل اجرایی و همراهی پدران و مادران با فرزندانشان، همه قابهای زیبایی از بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان است.
گرد هم آمدن هنرمندان و پیشکسوتان عرصه تئاتر و تمام کسانی که ردّی طلایی در هنر نمایش و کار با حوزه کودک و نوجوان از خود بر جای گذاشتهاند، برای این است تا همدان رخت کودکانه بر تن کند و دنیای زیبایی برای فرزندان این مرز و بوم خلق کنند.
از حضور «رضا بابک» بازیگر توانمند و مطرح کشوری که از صحنه تئاتر حرفها برای گفتن دارد، تا «سیدجواد هاشمی»، «فریبا دلیری»، «گیتی قاسمی»، «الیکا عبدالرزاقی»، «علیرضا استادی»، «بهرام شاهمحمدلو»، «مجتبی مهدی»، «مونا فرجاد» و «محمدجواد کبودراهنگی» که بخش مسابقه تئاتر کودک و نوجوان این رویداد بینالمللی را داوری میکنند، «عمو فتیلیهها» و «عمو قناد» یار همیشگی کودکان و نوجوانان تا در جشنوارهای پرطمطراق، "تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش" به ثمر بنشیند.
امیدبخش آغازین روزهای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان؛ پیام «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که بهرهمندان از فرهنگ ایرانی و آینهداران هنرمند را بر آن داشت که «تئاتر کودک و نوجوان» تراز درخوری از این ساحت و عمق حساسیت این حوزه و نیز حرمت جهان بیبدیل کودکی و حریم پر مهر خانواده را به درستی و راستی بشناسد و جهانی را فرادید خود به تصویر بکشد که جلوهگاه کاشتههای امروزمان باشد.
در تمجید هگمتانه جهانی همین بس که به گفته او؛ برگزاری «بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان» در خطه تاریخی و فرهنگی همدان، بیتردید نشانههای امیدوارکنندهای از توجه به اهمیت والای ارتباط با کودک و نوجوان و ارائه آثاری دارد که بینش و نگرش و منش پایدار و نقشآفرینیهای اساسی در زندگی سازندهشان را نوید میدهد.
فرصتها و چالشها
امسال اما عوامل اجرایی برای برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان سنگ تمام گذاشتند تا چتر جشنواره بیست و نهم بر سر کودکان و نوجوانان استان از همدان گرفته تا شهرها، روستاها و حتی دورترین نقطه آن گسترده شود و فرزندان این مرز و بوم هر چند کوتاه، در کنار پدران و مادران خود لحظههای شادی را قاب خاطرات خود ثبت و ضبط کنند و برگزاری جشنواره امروز شاید صحهای بر گفته «امیر مشهدیعباس» دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان باشد که گفت: شاید کودکی و نوجوانی حسرت گذشته ما بزرگترها باشد و آرزوهای نداشتهمان و اشتباهات نکردهمان دلیلی بر داستان امروز باشد.
او تأکید کرد: اگر امروز برای تئاتر کودک و نوجوان تلاش کنیم، در حقیقت برای پویایی تخیلات و خلاقیت کودک و نوجوان آینده گام برداشتهایم و انسانهای خودساختهای در آینده خواهیم داشت که دنیای بهتری را میسازند و بدون شک جشنواره تئاتر کودک و نوجوان خاستگاه و جایگاهی برای تحقق این حرکت مقدس و تبدیل تخیل به واقعیت است.
مشهدیعباس با تأکید بر اینکه کودک و نوجوان امروز میتواند با تئاتر، دنیاها، شخصیتها، قصهها، معضلات و مشکلات، تفکرها و زندگیهای دیگری را تجربه کند، گفت: باید کودک و نوجوان با تجربهای را پرورش دهیم تا در زمانی که نیاز به تصمیمگیری بود، این مخاطب با تجربهای که از لحظههای ناب نمایش دارد، بهترین تصمیم را بگیرد و جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بهترین فرصت است.
حضور هنرمندان کشوری در جشنوار تئاتر کودک همدان
دبیر بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اذعان کرد: مردم همدان بهترین تماشاچیان تئاتر در کشور هستند، شاید این ادعا به دلیل تفاوت جشنواره بیست و نهم و تدارک بخشهای مختلف همچون مسابقه، مهمان، بخش ویژه، بینالملل، حضور تماشاخانه سیار در روستاها، بخش ویژه نابینایان و کمبینایان و حضور سفیران شادی در بیمارستان تخصصی کودکان اکباتان باشد که شمار زیادی از کودکان و نوجوانان همراه با والدین آنها را پشت درِ سالنهای اجرا منتظر گذاشت.
به گفته مشهدیعباس؛ امسال 59 اثر در جشنواره بیستونهم در حال اجرا است و میزبان هنرمندان 6 کشور خارجی هستیم.
نکتهای که بیش از هر چیزی در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان حائز اهمیت و مورد تأکید بسیاری از هنرمندان حاضر در این رویداد بود، اینکه جشنواره تئاتر معطوف به همدان نشود و در سراسر کشور اجراهایی داشته باشند و به گفته «سیدجواد هاشمی» ساز و کار تبلیغی برای گروههای اجرا کننده خصوصا گروههای ممتاز و شایسته فراهم شود و این جشنواره بهترین فرصت برای آغاز است.
توسعه گردشگری در بستر رویداد بینالمللی تئاتر کودک
اما در لابهلای تکاپوی عوامل جشنواره بیست و نهم برای پرشورتر شدن حضور کودکان و نوجوانان، شهرداری همدان یک پای ثابت این رویداد بود تا هر چه بهتر اهداف مدیریت شهری در توسعه فرهنگ شهروندی، معرفی جاذبههای توریستی و گردشگری و مشارکت شهروندان در امور شهری محقق شود، امری که شهردار همدان نیز از این مشارکت ابراز خرسندی کرد و گفت: شهرداری تلاش مضاعفی برای ایفای نقش مؤثر خود در فرآیند برگزاری و میزبانی مناسب داشت تا نشاط و شادابی مضاعفی را در بین شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان تزریق کند.
سیدمسعود حسینی با اشاره به اینکه پویایی فرهنگ و هنر ارتباط مستقیمی با حوزه اقتصاد دارد و برای تحقق این موضوع باید براساس زیربنای فرهنگی کارکردهای اقتصادی برنامهریزی و تأمین شود، اظهار کرد: برای افزایش نقش هنرمندان در حوزه سرمایهگذاری و توسعه گردشگری، برنامههایی داریم و درصدد هستیم با بهرهمندی از تبادلنظر و نقشآفرینی آنها در مسیر افزایش شادمانی، نشاط و توسعه فرهنگی در جامعه بهرهمند شویم.
شور و نشاط؛ بزرگترین دستاورد رویداد تئاتر کودک همدان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اما ایجاد شور و نشاط مضاعفی در شهر را بزرگترین دستاورد این رویداد عنوان و ابراز امیدواری کرد: سال آینده نیز شاهد برگزاری این جشنواره بینالمللی در همدان باشیم.
به گفته مسعود ویژه همدان میراث هنری کشور است، چرا که هنرمندان کشوری زیادی از همدان برخاستهاند و اولین جرقه هنری تئاتر بینالمللی برگزاری اولین دوره جشنواره تئاتر کودک با نام امید در سال ١٣٧٠ در همدان بود.
به نقل از ایرنا، او یادآور شد: تنها جشنوارهای که عموم مردم و خانوادهها درگیر آن میشوند، جشنواره کودک و نوجوان است که موج شادی بچهها در این رویداد فراگیر میشود و در این دوره شاهد استقبال بینظیر مردم از این جشنواره و حضور در سالنهای مختلف این شهر و حتی 9 شهر دیگر استان بودیم.
رهاورد
از آمادگی کامل شهرداری همدان برای اجرایی شدن پیشنهادات و درخواستهای هنرمندان در حوزه توسعه فعالیتهای فرهنگی هنری شهر همدان، تبادل فرهنگی و هنری، برگزاری نشست دبیران جشنوارههای تئاتر کودک و نوجوان خاورمیانه در همدان و اعلام آمادگی استاندار همدان برای ماندگاری همیشگی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان، همه خبرهای خوش و فرصتهای مغتنم جشنواره بیست و نهم بود که عزم دستاندرکاران و عوامل اجرایی این رویداد بینالمللی را برای همیشه جزم کرد تا این جشنواره بینالمللی برای همیشه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین ماندگار شود و با استفاده از ابزار هنر نمایش، دنیایی زیبا و عاری از جنگ و ناآرامی برای کودکان و نوجوانان دنیا بسازند.