صفحه 1 : گردشگری صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : گردشگری صفحه 8 : فرهنگی

۱
آذر
۱۴۰۳

شماره
۵۷۶۴

امروز: ۱ (آذر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2024 (Nov) 21

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: آئین افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان حاشیه‌هایی به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره‌ تئاتر کودک و نوجوان ساعت 15:50 روز جمعه کارش را آغاز کرد که علیرضا خمسه، رضا بابک، امین زندگانی، سروش جمشیدی، گیتی قاسمی، ناصر آژده و مریم معترف از جمله میهمانان شاخص این مراسم بودند.
این دوره از جشنواره در سالن امام علی(ع) همدان برگزار شد که قریب به سه هزار نفر و بیشتر از ظرفیت، در سالن حضور داشتند و عده‌ای سرپا ایستاده و تماشاگر برنامه‌ها بودند.
البته بیشتر از این جمعیت هم در خارج از سالن و محوطه بیرونی بودند و از برنامه‌های جانبی این جشنواره بهره‌مند می‌شدند.
پخش موسیقی از تماشاخانه سیار و پخش فیلم، دریافت بادکنک و پرچم کودکان از غرفه هدایا، حرکت عروسک‌های غول پیکر و چاکرا و حضور عمو صفا بر روی تماشاخانه در محوطه بیرون سالن هم شادی و نشاط را به کوچک‌ترها و بزرگ‌ترها هدیه می‌کرد.
دعوت از مردم برای دیدن اجرای نمایش خیابانی با موضوع غزه در محوطه بیرون سالن، پیامی را به همراه داشت که این کودکان در هر شرایط، هم سن و سالان مظلوم خود را در غزه فراموش نخواهند کرد.
در این مراسم مهمانانی از کشور‌های عراق، روسیه، برزیل، ازبکستان، ترکیه و ارمنستان حضور دارند و قرار است در بخش «تئاتر ملل» آثار خود را به مخاطبان ارائه دهند.
عمو حمید مجری برنامه با ورود خود به روی سن از کودکان و خانواده‌های آنها خواست چند دقیقه‌ای سکوت را رعایت کنند و آیاتی از کلام الله مجید توسط قاری نوجوان یاسین پورغیاثیان قرائت شد و بدین ترتیب مراسم آغاز گردید.
سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران توسط حاضرین هم‌خوانی شد و با به حرکت درآمدن پرچم‌ها و بادکنک‌ها از سوی بچه‌ها شور و نشاط غیرقابل وصفی بر جو سالن حاکم شد و خانواده‌ها هم با دست‌های گرم خود شادی مراسم را مضاعف کردند.
عمو حمید بار دیگر به صحنه آمد و با خواندن اشعار کودکانه، سعی کرد بچه‌ها را بیشتر به جنب و جوش وادار کند و آنها از برنامه‌ها لذت ببرند.
پس از پخش آنونس برنامه، احسان مهدی با پخش وله به عنوان مجری دوم، وارد سالن شد و اعلام کرد که تحویل سال نو تئاتر کودک و نوجوان را خواهیم داشت و به این ترتیب بزرگ‌ترها هم به فضای دوران کودکی خود برگشتند و همه باهم سال تحویل جشنواره و تئاتر کودک و نوجوان را با آتش بازی و دست و هورا جشن گرفتند.
شهردار محبوب و دوست‌داشتنی، شهردار پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، شهردار شهر قصه‌ها: کودکان غزه و لبنان آرزو دارند صلح به سرزمین‌ آن‌ها برگردد
مجری با اعلام حضور شهردار همدان به عنوان شهردار محبوب و دوست داشتنی، شهردار پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین شهردار شهر قصه‌ها، از او دعوت کرد تا به روی سن بیاید و چند کلامی با جمع حاضر صحبت کند.
سیدمسعود حسینی شهردار همدان در این مراسم ضمن خیرمقدم به مهمانان و گروه‌های نمایشی حاضر در جشنواره، اظهار کرد: امیدواریم نتایج مثبت این رویداد فرهنگی و هنری را برای مردم همدان شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه این دوره از جشنواره‌ با استقبال بی‌نظیر همدانی‌ها و مهمانان مواجه شده است، افزود: این استقبال شایسته نویدبخش یک جشنواره شاد و برنامه‌های متنوع است.
شهردار همدان با بیان اینکه امیدواریم میزبان شایسته‌ای برای هنرمندان تئاتر کشور در پایتخت تاریخ و تمدن ایران باشیم، گفت: همدان به فرمایش رهبر انقلاب مرکز همه ارزش‌های تمدنی است و مفاخری مانند ابن‌سینا، باباطاهر، عین‌القضات و آخوندملاعلی همدانی سرمایه‌های این شهر هستند.
وی با اشاره به اینکه کودکان نیز از جمله سرمایه‌های ارزشمند همدان محسوب می‌شوند، تصریح کرد: امسال همدان شاهد دو رویداد بسیار مهم شامل ثبت جهانی هگمتانه و میزبانی بیست‌و‌نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان هستیم و قرار است جشن ملی ثبت جهانی هگمتانه را برگزار کنیم.
حسینی با بیان اینکه همدان خاستگاه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان است، عنوان کرد: مفتخریم با وقفه‌ای یک‌ساله میزبان این دوره از جشنواره هستیم و افتتاح دبیرخانه دائمی در همدان نیز اتفاق مثبتی است.
وی اضافه کرد: برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و هنری حاصل تلاش، همدلی و همراهی شهرداری همدان، دستگاه‌های اجرایی، استانداری، شورای اسلامی شهر، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی است و نتیجه آن برگشت شور و نشاط در بین کودکان همدانی است.
شهردار همدان در پایان گفت: کودکان غزه و لبنان آرزو دارند صلح به سرزمین‌ آن‌ها برگردد و امیدواریم این کشورها و کشور عزیر ما همیشه شاهد صلح باشند و البته صلح و آرامش در کشور ما مدیون خون پاک شهدا است.
در ادامه نماهنگی از مظلومیت کودکان غزه در سالن امام علی(ع) پخش شد و بعد با دعوت از مسؤولان و هنرمندان از دو تن از فرزندان شهدای همدان تجلیل شد.
مجری‌ها با دعوت از حمید ملانوری؛ استاندار همدان، امیر مشهدی عباس؛ دبیر جشنواره، حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس اول مجلس از نوجوانان همدانی، هلما حیدری؛ فرزند شهید میلاد حیدری و فرزند پسر شهید محمدرضا الوانی، دعوت کردند تا به روی سن بیایند و هدیه‌ای به آنها تقدیم شود.
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان نیز به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: همدان بهترین تماشاگران را دارد و از این بابت بسیار خرسندیم.
امیر مشهدی عباس بیان کرد: ما به این جشنواره با 59 اثر نمایشی و هفت اثر بین الملل آمده‌ایم که شادی و نشاط را به کودکان هدیه کنیم.
وی عنوان کرد: خوشبختانه استقبال از مراسم بالا بوده به نحوی که نگران وضعیت خروج جمع از سالن هستم و امیدوارم خانواده‌ها بیشتر مراقب فرزندان خود باشند تا مشکلی برای آنها پیش نیاید.
همچنین بعد از قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوبت به عمو فیتیله‌ها رسید و آنها هم اجراهای شادی داشتند.
مردم همدان اهل هنر و فرهنگ
حمید گلی یکی از عمو فیتیله‌ها از برگزاری پر شور این جشنواره ابراز خرسندی کرد و علی فروتن هم با اشاره به اینکه خوشبختانه این جشنواره آنقدر زیباست که می‌تواند در همدان باشد اظهار کرد: مردم همدان چقدر اهل هنر و فرهنگ هستند.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره 29 دوره برگزار شده و خوشبختانه از همان سال‌های اول دارای شور و نشاط بوده است گفت: باید گفت دمتان گرم.
مردم همدان از برنامه‌های فرهنگی استقبال می‌کنند
استاندار همدان هم با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره اظهار کرد: استقبال باشکوه نشان می‌دهد مردم همدان از برنامه‌های فرهنگی استقبال می‌کنند و ما به چنین برنامه‌هایی برای ایجاد شادی و نشاط و آموزش مفاهیم نیاز داریم.
حمید ملانوری با اشاره به اینکه هیچ هنری به مانند تئاتر نمی‌تواند با مردم ارتباط خوبی بگیرد و مفاهیمی را به آنها بیاموزد گفت: امیدوارم برگزاری این جشنواره بتواند خاطر همدانی‌ها را شاد کند و بتوانیم زمینه‌هایی را فراهم کنیم که جمعیت بیشتری در این برنامه‌ها حضور پیدا کنند.
در فواصل برنامه نماهنگ‌هایی هم از آثار تاریخی همدان پخش شد و به نوعی معرف این شهر کهن جهانی بود.
با پخش نماهنگ تئاتر" گفت‌وگوی بدون مرز"، عوامل گروه موسیقی بامانی هم به روی صحنه آمدند و انصافا اجراهای خوبی داشتند که می‌شد گفت گرمای سالن با حضور جمعیت انبوه باعث نمی‌شد که بچه‌ها از این شور نشاط دست بکشند.
این برنامه هم‌زمان شده بود با ورود عروسک‌های غول پیکر و خواندن سرودهای کودکانه "خونه مادر بزرگه هزار تا قصه داره..."، و "آقای حکایتی اسم قصه گوی ما..." و دیگر اجراهای در خوری برای کودکان و نوجوانان دوست داشتنی شهر همدان که موجب غافل‌گیری آنها شده بود.
بچه‌های سالن منتظر حضور عمو صفا و گیگیلی‌ها هم بودند و با آمدن آنها سر از پا نشناختند و با آهنگ‌‌های شاد کودکانه حسابی شاد شده بودند.
عمو حمید بار دیگر با خواندن شعر"خونه مادر بزرگه هزار تا قصه داره و..."، گروه نمایشی و عروسکی کوتوله‌ها را به روی صحنه خواند تا با اجراهای شاد و پرطرفدار آنها، کیف بچه‌ها حسابی کوک شود.
مجری پایان برنامه را اعلام کرد و جمعیت دعوت به آتش بازی و نورافشانی در محوطه بیرون سالن شدند تا با این برنامه‌های متنوع، خاطرات خوشی در ذهن همدانی‌ها از بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با همت و حمایت شهرداری همدان باقی بماند.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: