صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : خبر همدان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : ایران و جهان صفحه 8 : فرهنگی

۲۶
مهر
۱۴۰۳

شماره
۵۷۳۴

امروز: ۲۷ (مهر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Oct) 18

عناوین صفحه

هگمتانه، گروه خبر*: آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی همدان با معرفی 120 اثر برگزیده برگزار شد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، عصر پنجشنبه آیین اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری نظام سلامت (سیمرغ) در مرکز همایش‌های غدیر دانشگاه علوم پزشکی همدان با حضور مسؤولان کشوری و استانی برگزار شد.
این آیین با حضور مسؤولان کشوری، وزارت بهداشت و درمان کشور، مسؤولان استانی، رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها، هنرمندان، دانشجویان و... با شعار "ایران جوان بمان" و با محوریت جوانی جمعیت همراه با تجلیل از 120 برگزیده نهایی جشنواره برگزار شد.

   مجذوبی: زبان هنر، زبان گویا و نافذ انتقال دغدغه‌های اجتماعی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ابتدای مراسم ضمن خیرمقدم به هنرمندان و میهمانان حاضر در این رویداد و شرکت‌کنندگان جشنواره اظهار کرد: این دوره از جشنواره با شعار ایران جوان بمان با هدف گفتمان‌سازی در حوزه جوانی جمعیت برگزار شده که روند آن حدود یک سال زمان برده و بیش از 9 هزار اثر به جشنواره ارسال شده است.
محمدمهدی مجذوبی از ورود حدود 400 اثر به مرحله نهایی و برگزیده شدن 120 اثر از بین راه یافتگان به مرحله نهایی خبر داد و افزود: در دانشگاه‌های نسل یک، امور آموزشی محور عملکرد دانشگاه بود، در دانشگاه نسل دو محور تحقیقات مدنظر بود، دانشگاه نسل سوم بر محور فناوری متمرکز بود و امروز مفتخریم که در دانشگاه علوم پزشکی همدان تولید 81 محصول فناورانه را دست اقدام داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه دانشگاه نسل چهارم پاسخ‌گویی اجتماعی را مد نظر دارد گفت: در دانشگاه نسل چهارم باید به مسؤولیت اجتماعی در قالب پاسخ‌گویی به نیازهای اجتماع می‌پردازیم و رویدادهای فرهنگی بخشی از این مسؤولیت اجتماعی است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به ضرورت جوان گرایی در رویدادهای فرهنگی و هنری تبیین کرد: هیچ زبانی نافذتر و گویاتر از زبان هنر نیست و ما تلاش کردیم در این جشنواره با زبان فرهنگ و هنر، به موضوع جوانی جمعیت به صورت خاص و ویژه پرداخته شود.

  حجت‌الاسلام رستمی: دانشگاه‌های علوم پزشکی پیش‌قراولان اعتلای خدمات نظام سلامت
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز اظهارکرد: این جشنواره نشان دهنده جریان قوی و معنادار در میان قشر فرهیخته و نیز دانشگاهی حوزه بهداشت و درمان است.
حجت الاسلام مصطفی رستمی با اشاره به اینکه فعالان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در حوزه فرهنگ و هنر صاحب اثر هستند و این لطافت روح، معناداری و اثربخشی بیشتری به فعالیت‌های تخصصی آنها می‌دهد گفت: خوشبختانه افرادی در حوزه سلامت صاحب سبک، ایده و دیدگاه در حوزه فرهنگ و هنر هستند و طبیعتا این موضوع در بخش مرجع و قشر سلامت باید تقویت شود چرا که این مرجعیت به نوعی الگو و ایده‌ای برای سایر اقشار و مجموعه کشور که به نوعی مخاطبان هستند، فراهم می‌کند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تأکید بر اینکه مجموعه بهداشت و درمان در دورترین نقاط کشور دارای مخاطب است و حوزه گسترده‌ای است و ظرفیت بالایی دارند افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی در مقطعی پرچم‌دار کنترل جمعیت بودند و در دوره سازندگی کار اصلی را دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام دادند و امروز که نگرانی جمعیت را داریم، اثرگذاری این مجموعه را همچنان شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه فارغ از عوارض جامعه سالمند، جامعه ایده‌دار، پرچم‌دار و دارای طرح در جهان باید، جوان باشد و نقش اصلی در جوانی جمعیت بر دوش دانشگاه‌های علوم پزشکی است گفت: رهبر انقلاب درباره جوانی جمعیت به دو وزیر بهداشت تأکید داشتند و گلایه ایشان در این حوزه هنوز محقق نشده است.
رستمی با بیان اینکه طبق سیاست‌های به کار گرفته شده امروز شاهد متوقف کردن روند کاهش میزان موالید بودیم اما تا فاصله مطلوب کار بسیار است عنوان کرد: مجموعه‌های مختلف در حوزه جوانی جمعیت نقش دارند که دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور نقش اصلی را داشتند و این سیاست همچنان باید مدنظر همه سازمان‌ها باشد.
وی با تأکید بر اینکه از دولت آینده قطعا انتظار می‌رود آنچه در خصوص سیاست‌های کلی نظام جمعیت مشخص شده را همچنان پیش گیرد و به موضوع جوانی جمعیت بپردازد اضافه کرد: شعار این جشنواره نیز "ایران جوان بمان" است که خوشایند و مطلوب بوده و امیدواریم در ادامه اثرگذاری آن را در این حوزه شاهد باشیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی پیش‌قراولان اعتلای خدمات نظام جمهوری اسلامی هستند خاطرنشان کرد: اگر درباره کرونا می‌بینیم کشورهای مدعی، مبتلا می‌شوند اما کشور ایران با تلاش دانشگاه‌های علوم پزشکی توانسته است آن را مهار کند، جای تقدیر و قدردانی دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی مرکز خدمت در نظام جمهوری اسلامی هستند گفت: در سه سال دوره ریاست جمهوری شهید جمهور آیت‌ا... رئیسی شاهد خدمات ارزنده‌ای در حوزه نظام سلامت بودیم و امیدواریم همچنان این توفیق در دولت ادامه داشته باشد.

  قدردانی استاندار همدان از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه جوانی جمعیت
استاندار همدان نیز اظهار کرد: پیری جمعیت بحرانی است که اگر دیر بجنبیم در سال‌های آینده دچار مشکل خواهیم بود و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
علیرضا قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره سیمرغ از سوی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی همدان جای قدردانی دارد، به ویژه اینکه به حوزه جوانی جمعیت پرداخته است گفت: متأسفانه مسیر رشد جمعیت کند شده و باید به این موضوع توجه داشت که تا فرصت باقی مانده و پنجره جوانی جمعیت بسته نشده، اقداماتی را انجام دهیم.
استاندار همدان با بیان اینکه شاید در نگاه اول مسأله اقتصاد موضوع اصلی در ازدواج جوانان باشد اما شرایط فرهنگی هم تأثیرگذار بوده و باید شرایط فرهنگی و اقتصادی را مهیای جوانی جمعیت کنیم؛ خواستار توجه به این مسأله شد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ غربی سال‌ها تلاش کرد فرزندآوری را تقلیل دهد و در ادامه خانه‌ها را از حیوانات پر کند ادامه داد: رویکرد جوانی جمعیت در کشور قابل تقدیر است و باید توجه ویژه در تمام سطوح به این موضوع شود؛ در مدرسه، دانشگاه و سایر بخش‌ها می‌توان ورود کرد و اقداماتی انجام داد.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه قطعا ارائه مفاهیم در قالب هنر اثرگذار خواهد بود و باید به آن توجه خاصی داشت گفت: اگر به همین منوال حرکت کنیم جمعیت کشور کاهش پیدا می‌کند و جمعیت پیر می‌تواند در بسیاری از مسائل به ویژه امنیت کشور اثر گذار باشد و باید مراقب بود.
وی در پایان با قدردانی از تلاش مجذوبی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه جوانی جمعیت در استان بیان کرد: از همه کسانی که در این استان برای جوانی جمعیت تلاش کردند، قدردانی می‌کنیم.

  آیت‌ا... شعبانی: لزوم ریشه‌یابی مسائل فرهنگی در جامعه مدرن امروز
نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز با بیان اینکه شبیخون فرهنگی غرب حتی اجازه فکر کردن به مزاحمت‌ها و مشکلاتی را که ایجاد کرده است به جوامع نمی‌دهد، اظهار کرد: آنچه امروز در جامعه مدرنیته مطرح می‌شود بر مشکلات فرهنگی اضافه کرده و در این راستا لازم است مسائل فرهنگی در جامعه مدرن امروز ریشه‌یابی و مرتفع شود.
آیت‌ا... حبیب الله شعبانی ضمن تبریک به منتخبین جشنواره اظهار کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند به اعتلای فرهنگی جامعه کمک کند.
وی با بیان اینکه باید در نتیجه این جشنواره‌ها الگویی از زنان موفق ارائه دهیم که زن شاغل، تحصیل کرده، مادر و همسر موفق باشند تبیین کرد: امیدوارم دولت آینده بتواند در حوزه‌های مختلف به خصوص اقتصادی موفق باشد و عملکرد خوبی داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان بر ضرورت بررسی مشکلات فرهنگی که در نتیجه نگاه‌های فمنیستی و ظلم به زنان شکل گرفته تأکید و تصریح کرد: باید بررسی و تحقیق کنیم که ریشه مشکلات فرهنگی جامعه کجاست و چرا بشر امروزی با وجود امکانات بیشتر، احساس آرامش کمتری دارد و در حالی که امروز مردم رفاه بیشتری نسبت به 10 سال گذشته دارند اما آرامش کمتری دارند.
وی در پایان به لزوم ارائه راهکارهای مؤثر در اعتلای فرهنگ و هنر جامعه اشاره کرد و افزود: ریشه‌یابی و حل مسأله مهمترین رویکردی است که در این جشنواره‌ها باید با زبان هنر به دنبال آن بوده و به جامعه منتقل کنیم.

  جباری: تغییر در الگوی باروری کشور
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت نیز به موضوع جوانی جمعیت به عنوان مهمترین محور این جشنواره اشاره کرد و گفت: متأسفانه کشور ما با سرعت، از جمعیت جوان عبور کرده و در حال ورود به سیاه‌چاله جمعیتی است. صابر جباری با تأکید بر اینکه باید از کشورهایی که در بحران کهنسالی قرار دارند و با چالش‌های متعددی در این خصوص مواجه شده‌اند، درس گرفت گفت: قانون جوانی جمعیت در کشور ما سه سال عمر دارد و لازم است همه ظرفیت‌های کشور برای تحقق این قانون به کار گرفته شود.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: تغییر الگوهای باروری در تمام دنیا زمان‌بر است اما در ایران در مدت کوتاهی تغییر کرده و نرخ زایمان و ازدواج و طلاق در این روند دچار تحول شده است.
وی با بیان اینکه 2.1 میزان تولد در هر خانواده می‌تواند ما را از تله جمعیتی دور کند و این بارقه‌های امیدی برای جوان نگه‌داشتن جمعیت کشور است عنوان کرد: در این مسیر مطالعات راهبردی کشورهای دنیا الگوی ماست و امیدوار هستم هریک از ما پرچمدار جوانی جمعیت در کشور باشیم.

 حاجی بابایی: جشنواره بین المللی سیمرغ گامی مثبت در توسعه فرهنگی
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: اقدامات فرهنگی از سوی وزارت بهداشت و برگزاری جشنواره سیمرغ در دانشگاه علوم پزشکی همدان قابل تقدیر است.
حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به اینکه براساس تحقیقات امروز شهری در دنیا با تاریخ همدان وجود ندارد، گفت: تاریخ چند هزار ساله همدان در جایی به نام هگمتانه رونمایی شده و هم اکنون هگمتانه در آستانه ثبت جهانی است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی به وجود بیش از 1800 اثر تاریخی و فرهنگی در استان همدان اشاره کرد و افزود: امروز در جمع پزشکانی حاضر شدیم که در حوزه فرهنگ و هنر ورود کرده و اثر آفرین شدند.
وی با اشاره به اینکه اقدامات فرهنگی از سوی وزارت بهداشت و برگزاری جشنواره سیمرغ در دانشگاه علوم پزشکی همدان قابل تقدیر است خاطرنشان کرد: پزشکان انسان دوست می‌توانند خدمات ماندگاری را در جامعه برجای بگذارند که اثر آن سالیان سال باقی بماند.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: