صفحه 1 : اندیشه صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۱
آبان
۱۴۰۴

شماره
۶۰۲۳

امروز: ۱۱ (آبان) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Sunday 2025 (Nov) 02

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه شهرستان: رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: گاز مونوکسیدکربن در هفت ماهه سال جاری موجب مسمومیت 60 نفر در این استان شد که یک نفر از آنها جان باخت.
به گزارش هگمتانه، داود گمار یادآوری کرد: 26 نفر سال گذشته بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست دادند که با توجه به آغاز فصل سرد سال امید می رود با دقت در استفاده از وسایل گرمایشی آمار متوفیان کاهش یابد.
وی ادامه داد: همچنین 189 نفر شامل 105 مرد و 84 زن سال 1403 دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شدند.
گمار با بیان اینکه احتمال افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن با آغاز فصل سرما بیشتر است، گفت: این گاز بی‌رنگ، بی‌بو و بی‌مزه، به‌دلیل ویژگی‌های پنهان خود، به‌عنوان «قاتل خاموش» شناخته می‌شود که سالانه جان شمار زیادی از شهروندان را در استان و کشور تهدید می‌کند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: علائم بالینی مسمومیت با مونوکسیدکربن با توجه به میزان تماس و مدت زمان قرارگیری در معرض گاز متفاوت بوده و به صورت علائم خفیف تا شدید ظاهر می‌شود که علائم رایج آن شامل سردرد ضربان‌دار و مداوم، سرگیجه، تهوع و استفراغ، ضعف عضلانی و خستگی شدید، اختلال در تمرکز و تاری دید، تنگی نفس، درد قفسه سینه و بی‌هوشی همچنین در موارد شدید تشنج، کما و مرگ است.
به نقل از ایسنا، وی افزود: اقدامات درمانی و اورژانسی مورد نیاز در صورت مشاهده علائم مشکوک به مسمومیت با مونوکسیدکربن، شامل انتقال فرد مسموم به فضای باز و دارای هوای تازه، خاموش کردن منبع تولید گاز و باز کردن درها و پنجره‌ها و تماس با 115 اورژانس است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: