صفحه 1 : همه دانا صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۲
بهمن
۱۴۰۳

شماره
۵۸۱۳

امروز: ۲ (بهمن) ۱۴۰۳ ◀ 21 رجب 1446◀ Tuesday 2025 (Jan) 21

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه ارائه تسهیلات بانکی با کارمزد پایین و تأمین نقدینگی مورد نیاز تولید جامعه عشایری را مهم برشمرد و از مقام هشتم در زمینه دام سنگین در کشور خبر داد و گفت: ارتقای پوشش درمانی در مناطق عشایری و حل مشکلات به صورت میدانی توسط بیمه سلامت مدنظر قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه؛ پنجشنبه همایش تجلیل از شبانان، گله‌داران و دامداران عشایر استان همدان با حضور مسؤولان استانی و کشوری در مجتمع انصار برگزار شد.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهادسازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه در این مراسم با تسلیت شهادت اسماعیل هنیه با بیان اینکه امام(ره) عشایر را از پشتوانه بزرگ ایران می‌دانست و بازوان قوی نظام مقدس جمهوری اسلامی بیان کرد: مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند عشایر سربازان پرافتخار و همیشه وفادار انقلاب به شمار می‌آیند.
سردار سید ضیاء الدین حزنی با بیان اینکه در 29 استان کشور عشایر ایران پراکنده هستند خاطر‌نشان کرد: در استان کردستان و تهران عشایر نداریم اما در بقیه نقاط کشور عشایر پراکنده هستند.
معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با اشاره به اینکه بیشترین پراکندگی عشایر کشور در استان‌هایی چون فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و خوزستان است گفت: استان قزوین و قم کمترین سهم عشایر را در کشور دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه کل دام سبک کشور 663 میلیون و 700 هزار راس است گفت: بیشترین دام سبک متعلق به استان خراسان رضوی و کمترین در استان قم است و همدان نیز در این حوزه در جایگاه بیست و سوم قرار دارد.
همدان مقام هشتم دارنده دام سنگین در کشور
معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با بیان اینکه شمار دام سنگین کشور 8 میلیون و 88 هزار راس است تصریح کرد: بیشترین راس به استان مازندران و کمترین به استان هرمزگان تعلق دارد، استان همدان نیز مقام هشتم کشور در این حوزه است.
وی افزود: متأسفانه هر سال تعداد دام‌های استان‌ها کاهش می‌یابد که باید تدبیری در این باره اندیشیده شود چراکه در زمینه امنیت غذایی پایدار حائز اهمیت است.
وی در بخش دیگر با اشاره به اینکه عشایر 30 درصد دام سبک و چهار درصد دام سنگین را پرورش می‌دهند عنوان کرد: 79 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و 20 هزار هکتار باغ کشور متعلق به عشایر است از همین رو نقش قابل توجهی در تأمین مواد پروتئینی، گوشتی و محصولات کشاورزی دارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه مهاجرت عشایر به شهرها افزایش پیدا کرده است تصریح کرد: این مهم باعث ایجاد مشاغل کاذب در برخی مناطق عشایرنشین می‌شود.
وی با بیان اینکه 11 هزار و 500 شهید از جامعه عشایری در هشت سال دفاع مقدس تقدیم وطن شده است خاطرنشان کرد: سبک زندگی عشایر سیار است، اگرچه در حوزه زیرساحت زندگی عشایر ضعیف هستیم و باید به این موضوع توجه ویژه شود.
معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه با بیان اینکه وزیر راه برای عشایر در حوزه راه باید چاره‌اندیشی کند اظهار کرد: در حوزه مخابرات، بهداشت و... هم باید نسبت به عشایر مسؤولیت داشت.
مهاجرت بی‌رویه عشایر و حاشیه‌نشینی در شهرها
وی با بیان اینکه پیرشدن عشایر کشور و عدم استقبال فرزندان عشایر به شغل گله‌داری از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و مشوق‌هایی در این حوزه ارائه شود افزود: هزینه بالای تأمین سوخت و سایر مایحتاج زندگی عشایر، همچنین بالا بودن هزینه‌ها و پایین بودن سطح درآمد باعث مشکلاتی برای آنها شده است.
حزنی با بیان اینکه مدیرکل میراث فرهنگی در معرفی ظرفیت‌های گردشگری و بومگردی عشایر، ارائه تسهیلات و ایجاد ظرفیت در راستای ارائه صنایع دستی عشایر تلاش کند عنوان کرد: کمک به ایجاد پنل خورشیدی در حوزه عشایر توسط اداره برق و حل مشکلات این قشر در حوزه آموزش و پرورش، محیط زیست، آب و فاضلاب و... مورد توجه باشد.
سردار مظاهر مجیدی فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) همدان نیز در این مراسم ضمن تسلیت شهادت آقای هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت در تهران اظهار کرد: قشر عشایر زحمات زیادی در کشور می‌کشند و همه از خدمات آنها بهره می‌برند از همین رو قدردان آنها هستیم و امیدواریم خداوند توفیق دهد زیر سایه رهبری خدمت کنیم و رسالتی که بر دوش ماست را به درستی انجام دهیم.
استاندار همدان نیز با بیان اینکه بار دیگر مجاهدان خدا را به شهادت رساندند اظهار کرد: مجاهد بزرگ، آقای هنیه عمری را در مصاف با دشمنان صهیونیستی و بشریت در کنار رزمندگان فلسطینی بود و آنها را همراهی کرد.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: عشایر همواره در طول سال‌ها در تأمین امنیت غذایی در کنار مردم بودند.
 14 هزار نفر عشایر همدان
استاندار همدان با اشاره به اینکه قریب به 14 هزار نفر در استان جمعیت عشایر را تشکیل می‌دهند عنوان کرد: 100 هزار هکتار اراضی و مراتع استان در اختیار عشایر است.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد گوشت قرمز ما را عشایر تأمین می‌کند که حائز اهمیت است گفت: 2 میلیون و 336 هزار دز واکسن دام در طول سال، تأمین نهاده دامی 12 هزار تن، پرداخت 47 میلیارد تومان تسهیلات، 37 هزار متر کار در تأمین آب شرب با 4.5 میلیارد تومان هزینه، برگزاری 48 مورد اردوی جهادی و... از اقدامات در حوزه عشایر استان بوده است.
قاسمی فرزاد با تأکید بر اینکه این همایش برای ایجاد وحدت و انس و الفت در بین عشایر برگزار شده است گفت: قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زادیی استان اقدامات خوبی در حوزه آب‌رسانی برای عشایر انجام داده و دو تفاهم‌نامه را داشتیم که اول آب‌رسانی به 160 روستا انجام شده و تفاهم‌نامه دوم 200 روستا بوده است؛ با وجود اینکه ریالی هم در تفاهم‌نامه دوم پرداخت نکردیم اما 8 درصد کار انجام شده است.
وی بیان کرد: در حوزه آبخیزداری، مدرسه‌سازی، اشتغال و... قرارگاه محرومیت زدایی سپاه اقداماتی برای عشایر انجام می‌دهد و ما نیز در استان با تمام توان در خدمت هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز با محکویت ترور آقای هنیه؛ بیان اینکه برخی‌ها، هزینه مصرفی بالایی دارند اما خدماتشان پایین است در مقابل عشایر خدمات زیادی در کشور داشته‌اند و هزینه‌های کمتر و این جای قدردانی از این قشر دارد اظهار کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) یکی از ویژگی‌های مؤمن را پربرکت بودنشان می‌داند و عشایر عزیز نیز از این صنف هستند.
اکثر انبیای الهی شغل عشایر را داشتند
آیت‌ا... حبیب الله شعبانی با اشاره به اینکه اکثر انبیای الهی شغل عشایر را داشتند و از این سبک زندگی و مراوده‌ها پیامبرانی معرفی شدند افزود: عشایر هزینه کمتری دارد و منشأ خیر است و تلاش کنیم که از این تولیدکنندگان حمایت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه عشایر تولیدکنندگان بزرگ با هزینه اندک هستند که باید به این قشر توجه شود گفت: امیدواریم رفع مشکلات عشایر مورد توجه باشد و ما خادم این قشر هستیم.
رئیس سازمان امور عشایر کشور نیز با بیان اینکه مقام معظم رهبری به حوزه فرهنگ در حوزه عشایر تأکید دارند و کم و کاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد اظهار کرد: وفاداری عشایر به انقلاب همواره وجود داشته و آنها مرزبانان و مدافعان خاک کشور بودند.
هر سیاه چادر عشایر بنگاه اقتصادی
شایان نادری با بیان اینکه عشایر خط مقدم امنیت غذایی هستند و هر سیاه چادر عشایر بنگاه اقتصادی است گفت: 650 هزار کیلومتر راه عشایر داریم که صفر تا صد ساخت این راه‌ها توسط امور عشایر انجام می‌شود و همچنین 10 میلیون مترمکعب آب‌رسانی توسط امور عشایر انجام می‌شود و می‌توان گفت که با بضاعت کم کار کردیم اما شرمنده عشایر هستیم که صد درصد نتوانستیم اقداماتی انجام دهیم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: