صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۱
تیر
۱۴۰۴

شماره
۵۹۲۶

امروز: ۱۱ (تیر) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Wednesday 2025 (Jul) 02

عناوین صفحه

هگمتانه، گروه خبر همدان: استاندار همدان با اشاره به عبور میلیون‌ها زائر حسینی از این استان در ایام اربعین، گفت: این موضوع یک فرصت برای تقویت سرمایه‌گذاری و توسعه هرچه بیشتر همدان بوده و مدیران باید از آن به شکل مناسب بهره ببرند.

به گزارش هگمتانه، حمیدملانوری روز سه شنبه در دومین نشست اعضای ستاد اربعین حسینی استان همدان افزود: مدیران از ظرفیت اربعین در راستای برنامه‌های توسعه و پیشرفت و تحقق شعار سال و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این استان بهره بگیرند.

وی اضافه کرد: کمیته ای به کمیته‌های ستاد اربعین در استان همدان با عنوان "سرمرمایه گذاری برای تولید با بهره گیری از ظرفیت یاوران حسینی" با مسؤولیت معاون هماهنگی امور اقتصادی اضافه می‌شود.

استاندار همدان با بیان اینکه باید از این فرصت برای تحقق شعار سال و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری بهره گرفت، گفت: میلیون‌ها زائر از مسیرهای همدان در اربعین تردد می کنند و نباید از اسکان آنها در هتل‌های این استان، بازدید آنها از اماکن گردشگری، تهیه سوغات همدان و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری غافل شد.

ملانوری اضافه کرد: این همه تلاش برای خدمت‌رسانی به زائران حسینی با ایجاد ایستگاه‌های صلواتی، تردد، تأمین آب، نان، برق، سوخت و امثال آن کار بزرگی است و نباید از این فرصت برای پیشرفت استان غفلت شود.

وی بیان کرد: یکی از توفیقات بزرگ مردم همدان در مسیر پیاده روی اربعین و مسیر خدمت به زائران اربعین و شهدای کربلا قرار دارد.

استاندار همدان افزود: بر اساس آمارها میلیون‌ها زائر اربعین از مسیرهای استان همدان تردد می کنند که این ظرفیت و توفیق بزرگی برای مردم با فرهنگ، متدین، دین‌دار و خدمت‌گزاران در نهادهای اداری است که باید این را قدر دانست و در بُعد معنوی و مادی از آن استفاده کرد.

ملانوری افزود: در کنار شعار اربعین "هستیم بر سر عهدی که بستیم"، باید بر عهد عاشورا و کربلا استوار و پایدار بود و در حوزه اجرایی یک شعار داشت یعنی در برنامه‌ریزی مسایل اجرایی، نسبت به سال قبل چند گام جلو بود.

استاندار همدان با بیان اینکه ایمن بودن مسیر تردد و حمل و نقل زائران اربعین مهم است،گفت: حتی یک فوتی در این رویداد خسارت و اشکال بزرگی است بنابراین باید برای مناسب سازی مسیرها و اصلاح نقاط حادثه خیز تلاش کرد.

ملانوری گفت: 50 نقطه از 59 نقطه حادثه خیز موجود در استان تا پایان سال گذشته ایمن شده و 9 نقطه باقی مانده با نقاط جدیدی که ناایمن شدند باید هر چه سریع‌تر با نصب علائم، اصلاح هندسی، نصب چراغ و تابلوهای راهنمایی و رانندگی ایمن سازی شود.

وی افزود: البته ایمن سازی برخی مسیرها و اجرای طرح عمرانی زمان بر است و ما بنا نداریم کیفیت را فدای سرعت کنیم بنابراین می طلبد تا پیش از تکمیل کامل این طرح با قرار دادن علائم و نشانه هایی، حادثه خیز بودن مسیر را به اطلاع رانندگان برساند.

ملانوری گفت: برخی فروشگاه ها، غذاخوری ها، سرویس‌های بهداشتی و نماز خانه‌های موجود در مجتمع‌های خدماتی بین راهی از وضعیت نامناسبی برخوردار هستند که باید یک تیم وضعیت بهداشتی این اماکن را رصد و نسبت به رفع مشکلات به متصدی مجتمع خدماتی تذکر دهند.

ملانوری اضافه کرد: همه نهادهای فرهنگی به تولید محتوا به جز کتاب و بروشور شامل قصه گویی، شاهنامه خوانی و برنامه ورزشی توجه داشته باشند چرا که با ارائه برنامه نو و جذاب می توان مخاطب را جذب کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز گفت: وضعیت برنامه ستاد اربعین سال گذشته مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفت که مقرر به در پیش گرفتن رویکرد اصلاحی در برخی موارد شد.

حمزه امرایی افزود: کمیته‌های مربوطه ستاد اربعین شامل 11 کمیته مرکزی 10 ستاد شهرستانی باید سریع فعال شده و تکالیف ابلاغی را به شکل مطلوب انجام دهند.

جانشین فرمانده انتظامی استان همدان نیز گفت: بر اساس وظیفه، ناجا اجرای طرح اربعین را همانند سال گذشته آغاز کرده و از هم اینک آمادگی کامل را برای اجرای تکالیف محوله دارد.

سردار رضا زارعی یادآوری کرد: پارسال کنار هر ایستگاه صلواتی و موکب یک تیم از عوامل گشتی به منظور پیشگیری از سرقت‌های احتمالی مستقر شد که امسال نیز در همه موکب‌های اصلی مسیر راه کربلا این تیم‌ها استقرار می یابند.

جانشین فرمانده انتظامی استان همدان گفت: برنامه پلیس بهره گیری از نیروهای مردمی مستقر در ایستگاه‌های صلواتی است و در این راستا در هر موکب از یک نفر با عنوان "پلیس یار" استفاده می‌شود.

سردار زارعی اضافه کرد: اداره گذرنامه در ایام اربعین حسینی به صورت شبانه روزی فعال شده تا رضایتمندی زائران کسب شده و مشکلی در ارائه خدمات نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: پارسال خوروهای کمکی از سوی دستگاه‌ها به ناجا اختصاص یافت و از این خودروها برای گشت زنی نامحسوس در مسیر تردد زائران استفاده شد که امسال هم نیاز به اختصاص این خودروها هست.

مدیرکل مدیریت بحران استان همدان نیز گفت: 160 موکب در همدان و 20 موکب در عراق توسط این استان در اربعین سال گذشته دایر شد و همچنین 20 دستگاه ماشین آلات سنگین به همراه 150 نیروی شهرداری همدان برای تنظیف در کربلا حضور یافتند.

حمید پورحسینی افزود: همدان با وجود اینکه بیشترین حجم تردد زائران را دارد به عنوان استان معین کردستان انتخاب شده است در حالی که میزان ارائه خدمات در همدان بعضا بیشتر از استان‌های مرزی است.

وی ادامه داد: زائران عبوری سه مرز از همدان تردد دارند و دست کم زائران یک روز در این استان ساکن شده و تغذیه آنها نیز مورد توجه است.

مدیرکل مدیریت بحران استان همدان گفت: اصرار بر حذف و خارج کردن نام همدان به عنوان استان معین کردستان داریم علاوه بر این انتظار می رود در این باره به استان کمک نیز بشود.

پورحسینی اضافه کرد: بازنگری محل استقرار موکب‌های داخل استان، بررسی مشکلات انتظامی، راهنمایی و رانندگی و زیر ساختی باید در دستور کار باشد.

وی بیان کرد: تمهیدات لازم برای تأمین آب و برق مورد نیاز ایستگاه‌های صلواتی باید مدنظر باشد چرا که مشکلاتی در این باره طی سال‌های گذشته داشته‌ایم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: