صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۱
تیر
۱۴۰۴

شماره
۵۹۲۶

امروز: ۱۱ (تیر) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Wednesday 2025 (Jul) 02

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه شهرستان: معاون اقتصادی استاندار همدان گفت: نبود سیاست‌های حمایتی مؤثر، آینده هنر قالی بافی را تهدید می‌کند و بیمه و معیشت قالی‌بافان باید تأمین شود.
به گزارش هگمتانه، مجتبی حسینی، در نشست کمیته فرش دست‌باف و فعالان اقتصادی که در شهر شیرین‌سو برگزار شد، با بیان اینکه فرش مهربان تنها یک محصول نیست، بلکه نماد هویت فرهنگی و اقتصادی منطقه است، تأکید کرد: ثبت نشان جغرافیایی فرش مهربان گامی راهبردی در جهت احیای اعتبار و جایگاه این هنر-صنعت اصیل است و همه دستگاه‌ها باید برای تحقق آن هم‌افزا و هماهنگ عمل کنند.
وی با اشاره به مشکلات ساختاری در مسیر توسعه فرش دست‌باف گفت: نبود سیاست‌های حمایتی مؤثر، آینده این هنر ارزشمند را تهدید می‌کند و بیمه و معیشت قالی‌بافان باید تأمین شود.
حسینی خاطرنشان کرد: این یک مطالبه محلی نیست، بلکه یک موضوع ملی است که نیازمند اراده و تصمیم‌گیری جدی است.
معاون اقتصادی استاندار همدان با تأکید بر اینکه استان همدان آماده نقش‌آفرینی است، تصریح کرد: عزم و اراده استان برای حمایت از فرش دست‌باف جدی، راسخ و عملیاتی است و ما پای کار ایستاده‌ایم، اما بدون سیاست‌گذاری اصولی و حمایت واقعی از سوی نهادهای تصمیم‌ساز کشور، نمی‌توان انتظار تحول داشت.
حسینی افزود: خواسته ما از مسؤولان ملی این است که با نگاهی راهبردی و عمل‌گرایانه، زمینه‌ساز جهشی نو در این حوزه شوند.
وی با تأکید بر اینکه هنر-صنعت فرش ظرفیت درخشش دوباره در بازارهای داخلی و جهانی را دارد؛ افزود: اگر سیاست‌گذاری در کشور اصلاح شود و حمایت‌های هدفمند شکل بگیرد، فرش مهربان بار دیگر می‌تواند بدرخشد و به جایگاه شایسته خود در اقتصاد خانواده‌های بافنده و هم در اعتبار فرهنگی و صادراتی ایران بازگردد.
مدیرکل صمت استان همدان هم گفت:نشان جغرافیایی فرش دست‌باف مهربان ثبت می‌شود.
محمد علی محمدی، از ثبت نشان جغرافیایی فرش مهربان خبر داد و افزود: ثبت این نشان، گام مهمی در مسیر احیای هویت اصیل فرش مهربان است و انتظار داریم مسؤولان ذی‌ربط در این زمینه همکاری و همیاری لازم را با ما داشته باشند.
وی با تأکید بر اهمیت بازآفرینی هنر-صنعت فرش دست‌باف در استان، گفت: در همین راستا، دو هنرستان تخصصی در شهرهای همدان و رزن برای آموزش نسل جدیدی از بافندگان و فعالان حوزه فرش راه‌اندازی شده است.
مدیرکل صمت استان همدان افزایش سهمیه بیمه تأمین اجتماعی را ضرورت‌های اساسی این حوزه دانست و اظهار کرد: باید تمام زنجیره تولید فرش، از ریسندگی و رنگرزی گرفته تا رفوگری و بافت، تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
محمدی در ادامه با اشاره به ظرفیت قابل توجه فرش در استان گفت: استان همدان دارای بیش از 35 هزار هنرمند بافنده است که در قالب 7 شرکت تعاونی، سه اتحادیه و دو انجمن تخصصی فعالیت می‌کنند.
وی افزود: در سال گذشته بیش از 40 هزار مترمربع فرش دست‌باف در استان تولید شده است که نیازمند حمایت‌های توسعه محور است.
به نقل از مهر، مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان همدان با اشاره به مشکلات اصلی فعالان این حوزه، تصریح کرد: گرانی مواد اولیه، پایین بودن دستمزد بافندگان و پوشش ضعیف بیمه، از مهم‌ترین چالش‌هایی است که باید برای حمایت از این قشر زحمت‌کش و هنرمند، تدابیر جدی اتخاذ شود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: