صفحه 1 : گردشگری صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : گردشگری صفحه 8 : فرهنگی

۶
دی
۱۴۰۳

شماره
۵۷۹۲

امروز: ۷ (دی) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Dec) 27

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: نویسنده و کارگردان نمایش "لک لکی جون و دوستان مهربان" از اصفهان گفت: جشنواره‌هایی مانند جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باید اجراهای عمومی داشته باشند و به یک هفته خلاصه نشوند.
علی فریدنی در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه با اشاره به حضورش در بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در بخش مسابقه تئاتر خیابانی اظهار کرد: از سال 80 تئاتر را شروع کردم اما به طور مداوم نبود و مقطعی قطع شد تا اینکه سال 96 بار دیگر کار را شروع کردم.
وی بیان کرد: سومین سالی است که در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان حضور دارم؛ سال گذشته در یزد برگزار شد و به عنوان بازیگر و عوامل بودم و امسال به عنوان کارگردان حضور دارم.
این نویسنده و کارگردان نمایش "لک لکی جون و دوستان مهربان" از اصفهان با تأکید بر اینکه جشنواره همدان را به خوبی می‌شناسم و مشتاق بودم در آن شرکت کنم گفت: همدان خاستگاه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان است و باید در این استان هم بماند چرا که هیچ استانی نمی‌تواند به خوبی این استان آن را برگزار کند.
وی با اشاره به اینکه پیام نمایش "لک لکی جون و دوستان مهربان" مهربانی و دوستی است ادامه داد: از آنجا که متأسفانه گاهی دوستی بین انسان‌ها، انسان و طبیعت و نیز انسان و حیوان فراموش می‌شود، ما در این نمایش به این موضوع مهم پرداختیم.
فریدنی بیان کرد: در این داستان تعدادی از بچه‌های محل منتظر بازگشت لک لک‌ها هستند و قرار است برای آنها جشن بگیرند اما شکارچی یکی از لک‌لک‌ها را زخمی می‌کند و بچه‌های محل آن لک‌لک را از دست شکارچی نجات می‌دهند تا به خانواده‌اش برسانند.
وی خاطرنشان کرد: بازیگران این نمایش علی سنامیری، ساغر تیزرو، فرامرز غلامیان، ابراهیم حاج‌حیدری و هستی فریدنی هستند.
این نویسنده و کارگردان نمایش "لک لکی جون و دوستان مهربان" از اهمیت جشنواره‌ها سخن گفت و افزود: زمانی اهمیت آن مشخص می‌شود که کارهای هنری به اجرای عموم برسد و تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر تئاتر در طول سال ادامه داشته باشد و سالن‌هایی در اختیار هنرمندان قرار گیرد، عوامل نمایش خیابانی و صحنه‌ای کارهای خوب و فاخری را تولید می‌کنند تا به اجرای عموم برسد افزود: این نتیجه بهتری خواهد داشت تا اینکه در یک شهری یک هفته اجرا شود و بعد از داوری و اهدای جوایز، کار تمام شود.
فریدنی تأکید کرد: معتقدم باید داوری از جشنواره‌ها کنار گذاشته شود و اگر قرار باشد جایزه‌ای به گروه‌ها بابت داوری داده شود، به نظرم باید هزینه بیشتری برای ورود بگذارند و جایزه مردمی باشد.
وی ادامه داد: خیلی از گروه‌ها اجرای عموم خود را مثل اجرای داوری نمی‌بینند، یعنی آنقدر داوری برایشان ملاک و مهم است که اجرا برای مردم عادی برایشان مهم نیست و این تفاوت را سال‌هاست که بین گروه‌های نمایشی احساس می‌کنیم.
این نویسنده و کارگردان نمایش "لک لکی جون و دوستان مهربان" در خصوص حمایت شهرداری همدان از بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان افزود: بانی اتفاقات خوب فرهنگی در کشور و تمام شهرها شهرداری است که این را به عینه در جشنواره مریوان و لاهیجان دیدم که شهرداری‌ها پای کار بودند و بهترین نوع جشنواره برگزار شده است.
وی با بیان اینکه ما در شاهین شهر اصفهان هستیم و در اینجا هم شهرداری کارهای خوبی انجام می‌دهد و جشنواره‌ای در سطح ملی و مستقل برگزار می‌کند، همان روشی که کشورهای اروپایی دارند گفت: در بسیاری از کشورهای اروپایی شهرداری‌ها بانی کارهای فرهنگی و هنری و اجراها و سالن‌های نمایش هستند و این آنها هستند که سالن‌های نمایش و فرهنگسراها را می‌سازند.
فریدنی با اشاره به اینکه اتفاق بسیار خوبی است که شهرداری همدان به جشنواره ورود می‌کند و کار را به دست می‌گیرد افزود: بودجه اداره ارشاد پاسخ‌گوی برگزاری جشنواره‌هایی در حد جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیست و ورود شهرداری همدان در این حوزه اتفاق خوبی است که امیدوارم ادامه دار باشد.
وی گفت: امیدوارم جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همواره پر از شادی و هیجان برای کودکان و نوجوانان کشورمان باشد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: