۶
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۷۹۲
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: نویسنده و کارگردان نمایش «مبارک بازیگوش» از تهران با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نباید به یک هفته خلاصه شود گفت: میطلبد در طول سال، اجراهایی در فرهنگسراها و سالنهای نمایشی وجود داشته باشد.
حسین ربیعی در گفتوگو با خبرنگار هگمتانه، با بیان اینکه کارشناسی ارشد نمایش عروسکی را دارم اظهار کرد: حدود 25 سال است که کار نمایش خیمهشببازی را انجام میدهم و به عنوان نفر اول خیمهشببازی در ایران شناخته شدهام.
وی با اشاره به اینکه در 22 کشور اروپایی و آسیایی در جشنوارههای مختلف شرکت کردم و خوشبختانه صاحب امتیاز بودم گفت: امسال با نمایش خیابانی "مبارک بازیگوش" در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان شرکت کردم.
این نویسنده و کارگردان نمایش «مبارک بازیگوش» با اشاره به اینکه در نمایش مبارک بازیگوش به موضوع تربیتی و اخلاقی "نگفتن دروغ" پرداخته و بازیگران این نمایش من و آقای علی جباری هستیم ادامه داد: در این نمایش، قصه از این قرار است که آقا مبارک خیلی بازیگوشی میکند و همین موضوع باعث میشود که جایی هم دروغ بگوید و برایش گران تمام شود.
وی بیان کرد: روزی از روزها دیوی سیاه وارد خیمه میشود و جارچی خبر میدهد که دیو سیاه وارد خیمه شده است و مرشد خیمه، به او میگوید که جار بزند اهالی خیمه را خبر کند که در خانهها را ببندند و مادر مبارک هم به مبارک میگوید که درب را ببندد اما مبارک بازیگوشی میکند و یادش میرود که درب را ببند و دیو هم وارد خانه مبارک میشود و مادر مبارک را با خود میبرد و باقی ماجرایی که در حین نمایش خواهید دید.
این نویسنده و کارگردان نمایش «مبارک بازیگوش» با اشاره به اینکه دیو نمادی از شیطان است که به جلد مبارک میرود و عواقب بدی برایش دارد گفت: در قصه ما آقا مبارک تصمیم میگیرد که هیچگاه در زندگی خود دروغ نگوید که در واقع پیام مهمی به کودکان و نوجوانان میرساند.
وی با اشاره به اینکه دومین بار است که در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارم خاطرنشان کرد: سالهای قبل این جشنواره بد برگزار نشد اما میطلبد در سطح بینالمللی باشد.
ربیعی با بیان اینکه امیدواریم امسال که شهرداری همدان برگزار کننده این جشنواره است، نسبت به سالهای قبل بهتر برگزار شود گفت: جشنوارهها یک شروع دارند و یک پایان و بعد موضوع آن بسته میشود و دیگر اجرایی در سطح شهر وجود ندارد تا اینکه سال بعد دوباره برگزار شود، در این مدت از هنرمندها و اجراها که صاحب مقام شدهاند، سراغی نمیگیرند و این یک آفت است.
وی با بیان اینکه قرار نیست هنرمندان بیایند و طی 10 یا 20 روز تمرینی داشته باشند و بعد هم یک روز اجرا بگذارند و جایزهای بگیرند و کار تمام شود تأکید کرد: جشنوارهها باید بستری باشند برای ورود به دنیای اجرایی، اجرایی که یک سال ادامه داشته باشد و سال بعد دوباره نمایشهای جدیدی ساخته شود.
این نویسنده و کارگردان نمایش «مبارک بازیگوش» با بیان اینکه باید در فرهنگسراها و سالنهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اجراهایی برای این هنرمندان لحاظ شود گفت: این جشنواره به نام کودک است و کودکان ما به تماشای تئاتر و نمایش نیاز دارند اما متأسفانه در یک هفته شکل میگیرد و بعد هم خبری از آن نیست.
وی اهمیت برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را در ایجاد شور و نشاط در شهر مهم برشمرد و گفت: این جشنواره غنیمتی است تا در این مدت تحولی را در شهر همدان یا سایر شهرهایی که برگزار کننده جشنوارهها هستند شاهد باشیم چرا که جامعه امروزی نیازمند آن است.
ربیعی خاطرنشان کرد: امیدوارم جشنواره بینالمللی همدان هر سال بهتر از سالهای گذشته برگزار شود تا در سطح بینالمللی قابل حرف زدن باشد.