۱۳
آبان
۱۴۰۳
شماره
۵۷۴۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان از فعالیت یک هزار و 337 تعاونی در استان همدان با صادرات 50 میلیون دلاری خبر داد و گفت: در این هفته 13 تعاونی در استان بهرهبرداری میشود.
به گزارش هگمتانه، یوسف شعبانی اظهار کرد: در اسناد بالادستی برای بخش تعاون 25 درصد از سهم اقتصاد را پیشبینی کردهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان از وجود یک هزار و 337 تعاونی فعال در استان خبر داد و افزود: از این تعداد 768 تعاونی در بخش تولیدی، 381 مورد در بخش خدماتی و 188 مورد در بخش توزیعی فعال است.
وی با بیان اینکه تعاونیهای فعال استان 37 هزار و 942 نفر عضو دارند ادامه داد: بیشترین تعاونی در شهرستان همدان به تعداد 354 مورد و کمترین هم در فامنین 58 مورد است.
شعبانی با اشاره به اینکه 16 هزار و 905 نفر در یک هزار و 337 تعاونی شاغل هستند گفت: در راستای حمایت برای توسعه تعاونیها باید جدی ورود کنیم که در حال تبدیل تعاونی سنتی به دانشبنیان هستیم.
وی با تأکید بر اینکه ساماندهی و حل مسائل و مشکلات تعاونیها در دستور کار است به طوری که طبق تعهدات ایجادی به تکالیف خود عمل میکنیم عنوان کرد: امسال یکهزار و 478 تعهد اشتغال در حوزه تعاونیها داریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان از بهرهبرداری 13 تعاونی در همدان خبر داد و افزود: 10 تعاونی تولیدی و سه تعاونی خدماتی با ایجاد 79 فرصت شغلی در استان بهرهبرداری شدند.
وی از برگزاری نوزدهمین جشنواره تعاونیهای برتر در سراسر کشور سخن گفت و ادامه داد: امسال 168 تعاونی استان در رقابت تعاونیهای برتر شرکت کردند که 40 تعاونی رتبه استانی را کسب کردند.
شعبانی با تأکید بر اینکه در نهایت امسال 15 تعاونی برتر ملی معرفی شدند گفت: سال گذشته 11 تعاونی برتر ملی معرفی شدند در حالی که امسال تعداد تعاونیهای برتر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در بخش تسهیلات به تعاونیها اقدامات خوبی صورت گرفته است افزود: در قالب ردیف اعتباری 2 و 3 هزار بالغ بر 140 میلیارد تومان تسهیلات به تعاونی توسط بانک توسعه تعاون استان پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با اشاره به اینکه سال جاری نیز خط اعتباری 6 و 60 هزار اعلام شده است اضافه کرد: از خط اعتباری 6 هزار، 160 میلیارد تومان و 60 هزار، یکهزار میلیارد تومان برای استان اعتبار پیشبینی شده است.
وی در راستای توجه به فرهنگ تعاونی بیان کرد: طی سه سال گذشته اقدامات قابل توجهی انجام شده که میتوان به تدوین و اجرای سند توسعه بخش تعاون در استان اشاره کرد.
شعبانی با بیان اینکه بالغ بر 16 هزار نفر ساعت برای تعاونیها کلاس آموزشی برگزار شده است در ادامه با اشاره به نگاه ویژه اداره کار و تعاون به صادرات گفت: سال 1400 حدود 33 میلیون دلار، سال 1401، 48 میلیون دلار و سال گذشته 50 میلیون دلار از اقتصاد بخش تعاون استان صادرات انجام شده است.
وی تعهد امسال بخش صادرات را 58 میلیون دلار دانست و افزود: 25 درصد تسهیلات ابلاغی به بخش تعاون اختصاص یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با اشاره به اینکه دورنمایی برای بخش تعاون استان پیشبینی کردیم که اهداف کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت در نظر گرفته شده است ادامه داد: توجه به افزایش سهم تعاونی از اقتصاد، ایجاد تعاونیهای جدید با گرایش دانشبنیان، تشکیل تعاونی توسعه و عمران شهرستانها و نهادینه کردن فرهنگ تعاون را در فضای کسب و کار استان مدنظر قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه از معضلات فعالیتهای کسب و کار تأمین نیازهای بازار کار و عدم توانایی در بازاریایی است که در این دو زمینه ورود کردیم و در بخش اول تعاونی تأمین نیاز تشکیل دادیم و در بخش دوم تعاونی عرضه فعال است تا صادرات را پیش ببریم خاطرنشان کرد: در حال حاضر 29 تعاونی تأمین نیاز طبق سیاست موجود در استان فعال است.
شعبانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر 123 تعاونی مسکن با حدود 5 هزار و 834 عضو در استان فعال است گفت: در طرح جهش مسکن متولی کار دو نهاد بنیاد مسکن و بنیاد علوی معرفی شدهاند و جایگاهی برای تعاونیها پیشبینی نشده است اما ما درخواست کردیم اجازه ساخت مسکن برای متقاضیان مسکن بخش تعاونی را از طریق تعاونیهای مسکن بدهند.
بومیسازی اجرای امر به معروف و نهی از منکر در فضای اشتغال
وی در بخش دیگر از سخنانش ضمن اشاره به بومیسازی اجرای امر به معروف و نهی از منکر در فضای اشتغال اظهار کرد: در زمینه امر به معروف و نهی از منکر هر برنامه سازمانی نیاز به پیوست اخلاقی دارد و برنامهای که پیوست اخلاقی نداشته باشد، دارای ارزش نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با بیان اینکه امروز با دو نگاه یکی تکلیف شرعی و دوم تکلیف اداری مقید به اجرای موازین امر به معروف و نهی از منکر هستیم بیان کرد: در حوزه اداری تلاش کردیم فضایهای مناسب برای فعالیت خانمها و آقایان فراهم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه آموزش ضمن خدمت نیروها در حوزه امر به معروف و نهی از منکر مجدانه پیگیری شده است افزود: حتما دستگاهها باید ساز و کار نظارتی را بر اجرای قوانین و مقررات امر به معروف و نهی از منکر مد نظر داشته باشند و در این زمینه واحدی در اداره کل فعال شده است.
شعبانی با اشاره به اینکه برای نخستین بار امر به معروف و نهی از منکر را وارد سرفصلهای کاری کردیم و در این راستا بایدها و نبایدهایی تعریف شده است اضافه کرد: به عنوان نمونه در حوزه اشتغال امر به معروف و نهی از منکر بومیسازی شده است.
پرداخت بیش از 11 هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک توسعه تعاون همدان
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون در استان همدان نیز با بیان اینکه حمایت از تعاونیها و بنگاههای متوسط و کوچک از اهداف تشکیل بانک توسعه تعاون است اظهار کرد: یکی از برنامههای وزیر تعاون عدالت محوری است و اخیرا پیوست عدالت را برای تمام برنامهها ابلاغ کرد.
فرهاد شیراوند با اشاره به اینکه یکی از ارکان تقویت تعاون تقویت بانک توسعه تعاون است گفت: بانک توسعه تعاون در راستای اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی تعاونی تشکیل شد که 70 درصد منابع باید در اختیار تعاونیها قرار گیرد که این میزان در استان 74 درصد بوده و 4 درصد بالاتر از تکلیف قانونی است.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات به تعاونیها خاطرنشان کرد: در پنج ماهه نخست امسال با وجود اینکه منابع ما 10 درصد رشد داشته اما بیش از 48 درصد در پرداخت تسهیلات رشد داشتیم.
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون در استان همدان با بیان اینکه در 5 ماهه نخست امسال شش هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره 18 پرداخت شد که نسبت به مدت مشابه 48 درصد رشد داشته است عنوان کرد: سال گذشته 11.5 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته در قالب دو خط اعتباری ویژه یک هزار و 400 میلیارد ریال به بیش از 40 تعاونی استان تسهیلات اعطا شد ادامه داد: در نظام بانکی « تأمین مالی نوین» باب شده اما هنوز در استان همدان این امر جا نیفتاده و فعالان اقتصادی استان از این ابزار استفاده نمیکنند، در حالی که این مهم به رشد صادرات و اقتصاد استان کمک میکند.
شیراوند با بیان اینکه واحدهای بانکی توسعه تعاون در استان به 13 واحد افزایش یافته است گفت: چهار سال متوالی رتبه برتر را در بین بانکهای استان در جشنواره شهید رجایی کسب کردیم و امسال نیز رتبه اول کسب شد.
43 کشور مقصد صادرات شرکتهای تعاونی همدان
دبیر اتاق تعاون استان همدان نیز با بیان اینکه سال گذشته اتاق تعاون استان همدان 370 مشاوره شغلی، اقتصادی، حقوقی، مالیاتی، تأمین اجتماعی و... ارائه داده است اظهار کرد: بیش از 200 طرح قابل اجرا را تعریف کردیم و افراد را برای ایجاد اشتغال و تشکیل تعاونی راهنمایی میکنیم.
رحمان نادی با اشاره به اینکه 16 استان کشور تعاونی برتر ملی ندارند اما استان همدان هر سال دارای تعاونی برتر ملی بوده و در این حوزه پیشگام شناخته میشود گفت: سال گذشته استان همدان دارای 11 تعاونی برتر ملی بود و امسال 15 تعاونی برتر ملی از این استان معرفی شده است.
وی با اشاره به رسیدگی به اختلافات شرکتهای تعاونی در اتاق تعاون استان ادامه داد: خوشبختانه امسال و سال گذشته هیچ تنشی در حوزه تعاون وجود نداشته است.
دبیر اتاق تعاون استان همدان از فعالیت مرکز داوری در اتاق تعاون استان همدان برای رسیدگی به اختلافات و مشکلات شرکتهای تعاونی استان سخن گفت و افزود: این مرکز داوری تاکنون، 360 فقره پرونده دعاوی شرکتهای تعاونی را مورد رسیدگی قرار داده و تمام آرا در مرکز داوری اتاق تعاون استان صادر شده که این آرا مورد تأیید مراجع قضایی استان نیز قرار گرفته است.
وی با اشاره به صدور و تمدید کارت بازرگانی از سوی اتاق تعاون عنوان کرد: سال 89 حتی یک دلار صادرات به نام تعاونی ثبت نشده بود در حالی که امسال قریب به 400 شرکت تعاونی در اقلیم کردستان و جنوب عراق مشغول صادرات هستند.
نادی با بیان اینکه سال گذشته یک هیأت تجاری از استان همدان به اقلیم کردستان عراق اعزام شد که در این سفر 9 فقره قرارداد به انعقاد رسید گفت: در مجموع 43 کشور مقصد صادرات استان همدان هستند.
وی به انعقاد تفاهنامه همکاری با کمیته امداد امام(ره) و بهزیستی در راستای حمایت از مددجویان این نهادها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک هزار و 540 کارگر واجد شرایط استان در حوزه تأمین مسکن کارگری ثبتنام کردند که از این تعداد یک هزار و 41 نفر مشمول شرایط هستند و به آنها ابلاغ شده اما چون زمین تأمین نشده اقدامی برای آنها صورت نگرفته است.