۱۶
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۸۰۰
عناوین صفحه
سومین و چهارمین محفل راویماه
۴ مردادماه ۱۴۰۳ سومین محفل راویماه در محل اعتمادیه، پارک پرواز، فرهنگسرای پرواز برگزار شد. این محفل با روایتگری استاد حمید حسام و شعرخوانی محمود حبیبی کسبی، احمد علوی و فریبا یوسفی شاعران مطرح کشوری و علیاصغر حمدیه، مهدی طراوتی توانا، فرشاد سپهرپور و دیگر شاعران استان همدان برگزار شد. استاد جواد محقق، استاد میرهاشم میری، سید مسعود حسینی شهردار همدان و اصحاب رسانه و عموم مردم مهمانان این محفل بودند.
چهارمین محفل راویماه (محفل ارادت هنری به ساحت ائمه علیهم السلام) پنجشنبه 8 شهریورماه در محل مزار شهدای گمنام پارک مردم همدان برگزار شد و این محفل با شعرخوانی احمد بابایی، رباب کلامی، محسنکریمی، کمال امرایی شاعران مطرح ملی و استانی و اجرای رضا ابوذری برگزار شد. اجرای تئاتر، معرفی کتاب(بهشت تخریب) و روایتگری «رزمندگان واحد تخریب لشکر انصارالحسین(ع)» توسط راویان دفاع مقدس مصطفی عبدالعلیزاده و محمد صیفیکار از دیگر برنامههای چهارمین محفل راوی ماه بود.
برگزاری محفل راویماه از سال گذشته در حوزه هنری همدان آغاز شد و این محفل در ماههای محرم و صفر با شعرخوانی شاعران مطرح ملی و استانی، در سطح شهر با حضور عموم مردم، شاعران و هنرمندان و مسؤولان برگزار میشود.
دورهمی کیش میج
پنجمین دورهمی کیش میج با موضوع بیکاری و کارگروهی پنجشنبه ۲۹ شهریورماه در همدان برگزار شد.
این دورهمی همانند دورهمیهای قبل با استقبال عموم مردم همدان و با حضور مهمانان ویژه برگزار شد.
اجرای تئاتر، شعرخوانی، نمایش، خوانش متن و ... آن هم به لهجه همدانی از برنامههای دورهمی کیش میج است که هر دفعه نظر مهمانان را بیش از قبل به خودش جلب میکند و همراه با ارائه محتوای مفید و کاربردی خنده به روی لبهای مهمانان میآورد.
برگزاری دورهمی کیشمیج از سال گذشته آغاز شد و سال گذشته 4 دورهمی با موضوعات انتخابات، شب یلدا، میراث فرهنگی و فرزندآوری و ازدواج و امسال نیز با موضوع بیکاری و کارگروهی برگزار شد.
قلمه
ششمین رویداد آموزشی طنز قلمه با هدف استعدادیابی و آموزش ۲۲ تا ۳۰ شهریورماه در محل تالار قرآن همدان به همت حوزه هنری استان همدان با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و دفتر طنز حوزه هنری برگزار شد.
داستاننویسی طنز، شعر طنز، نثر طنز، کاریکاتور، استندآپ کمدی و تئاتر کمدی سرفصلهای آموزشی این دوره بودند و احمد عربانی، دکتر اسماعیل امینی، داوود امیریان، فرهاد بشارتی، علیرضا گیلانپور، رضا ساکی، محمود نظری، نیلوفر ناظری و محسن فراهانی اساتید حاضر در این رویداد بودند. کارگاههای برخط این رویداد روزهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ شهریورماه در فضای اسکای روم با موضوع از سیر تا پیاز طنزنویسی با تدریس استاد رضا ساکی برگزار شد.
۱۲ کارگاه حضوری رویداد قلمه نیز ۲۸، ۲۹ و ۳۰ شهریورماه با عناوین موقعیت طنز و گسترش آن، شعر طنز چگونه متولد میشود، چگونگی خلق شوخی، تحلیل موقعیت کمدی، زیست طنزپردازانه، تئاتر کمدی، از ایده طنز تا اجرای کاریکاتور، بالاخره با مزه مینویسم، کارگاه آموزشی استندآپ، طنزخانه و ... برگزار شد.
ایده داستان
جلسات ایده داستان برای تولید کتاب داستان کودک و نوجوان با پرداختن به مباحث روز و موضوعاتی که دغدغه کودک و نوجوانان است برگزار می شود. در جلسات، ایده ها مطرح شده، داستان ها نوشته می شوند و مورد نقد قرار می گیرد و تا انتهای کار یعنی نامگذاری کتاب ، جلسات همچنان ادامه دارد.
گروه ایده داستان از سال 1401 تشکیل شد. اولین دوره این گروه در قالب 15 جلسه با موضوعاتی نظیر پدر، امام علی (ع) و امام زمان (عج) از مهرماه و تا اسفند 1401 برگزار شد و کتاب های من صبر ندارم، راز نفر سوم، نوربابا و زورهای عجیب و غریب و راز چشمه، اشک هیولا آثار تولید شده دوره اول ایده داستان است.
جلسات دوره دوم ایده داستان نیز از مهرماه 1402 تا خردادماه 1403 با پرداختن به موضوعات ارزش کار، مسؤولیت پذیری و وطن دوستی برگزار شد و 4 اثر تولید شده این دوره، 2 رمان نوجوان، 1 داستان بلند و 1 داستان کودک است .
قلمک
قلمک گروهی متشکل از 15 نویسنده کودک و نوجوان است و جلسات آن 2 بار در هر ماه در محل حوزه هنری استان برگزار میشود.
گروه قلمک از سال 93 در حوزه هنری استان همدان تشکیل شده و از ابتدای سال تاکنون 12 جلسه برگزار شده است . این جلسات با هدف نقد و بررسی داستان های کودک و نوجوان برگزار میشود و نویسندگان در این جلسات داستان های خود را برای نقد و بررسی میخوانند و مباحث پیرامون داستان کودک و نوجوان نیز مورد بحث و گفت و گو قرار میگیرد.
در 6 ماهه امسال 4 کتاب کودک و نوجوان توسط دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری همدان به چاپ رسیده است. راز چشمه اشک هیولا، سفر سفالی، دماغ گلابی و بادی و بادک کتابهایی هستند که توسط ژیلا طاهری تیزرو، مریم کوثری هنرمند و ساناز ضرابیان نویسندگان قلمک نوشته شدهاند.
افتتاح مرکز روایت استاد حمید حسام
مرکز روایت استاد حمید حسام 4 مردادماه با حضور شاعران، چهرههای ملی و استانی، شهردار همدان، شاعران و هنرمندان همدانی و عموم مردم افتتاح شد.
مرکز روایت استاد حمید حسام براساس سلسله جلسات گفتگو برای آسیبشناسی فضای هنر انقلاب اسلامی و در جهت شتابدهی به فرایند تولید و ترویج آثار روایی در همدان راهاندازی شد.
در حال حاضر مرکز روایت استاد حمید حسام در بخشهای آموزش روایت نویسی، آموزش سوژهیابی، آموزش فن مصاحبه تاریخ شفاهی و آموزش نویسندگی ادبیات مستند فعال است.
در این مرکز قرار است با در نظر گرفتن اولویت ها و نیازهای جامعه با ابزار "روایت" در راه "حل مسائل" و نیز "پیشرفت کشور" قدم برداشته شود و در این مرکز هنرجوها می توانند از حضور و تجربیات استاد حسام بهرهمند شوند چرا که هنر پایداری که جزئی از هنر روایی است بر پایه ی مصاحبه، همنشینی و تدوین آثار استوار است.
نبود بستر انتشار و ترویج آثار روایی باعث شده است در مرکز روایت با ایجاد واحد رسانه روایت، ادبیات اقتباسی کودک و نوجوان، پژوهش، دفتر جهادی، دفتراساتید و... در مسیر رفع مشکلات این حوزه ها قدم برداشته شود.
عموم مردم میتوانند با این مرکز همکاری داشته باشند و با توجه اینکه که این مکان مرکز روایت نام دارد، میزبان افرادی است که در زمینه روایت از جمله تاریخ شفاهی و ادبیات پایداری استعداد و علاقه خاصی دارند.
داستان گپ
از ابتدای امسال تاکنون 5 جلسه داستان گپ در محل حوزه هنری استان همدان برگزار شده است. در این جلسات کتاب های "دید و بازدید " نوشته جلال آل احمد، "زلزله ۱۰ ریشتری " نوشته نیما اکبرخانی، "عشق یک لبخند نیم سانتی " نوشته مهین سمواتی، "به نام مادر " نوشته سیدمیثم موسویان و "ویولن زن روی پل" نوشته خسرو باباخانی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
جلسات داستان گپ با موضوع نقد و بررسی یک کتاب سه شنبههای آخر ماه برگزار میشود و جلسات امسال داستان گپ امسال با آموزش داستان نویسی همراه است.
اجرای نمایش «خ الف کاف» در شهرستان ملایر و همدان
نمایش «خ الف کاف» از تولیدات حوزه هنری انقلاب اسلامی استان همدان است.این نمایش به نویسندگی رضا باغبان و کارگردانی فروزان حسینی است و با اقتباس از رمان «تاریخ غیرت» نوشته شیخ موسی نثری نوشته شده است. «خ الف کاف» روایت تاریخی از مردان و زنانی است که برای خاکشان جان دادهاند.
این نمایش 5 اجرا در شهر ملایر و 5 اجرا در تالار فجر همدان داشت که با استقبال همشهریان مواجه شد.
کارگاه آموزشی هنر روایت نویسی
برگزاری کارگاه آموزشی هنر روایت نویسی به همراه پاسخ به سوالات «چرا روایتهای شما مهمن؟ چرا ثبت این روایتها ضروریه؟ و چرا نیازه که تک تک ما برای روایتنویسی وقت بذاریم؟ » در مرکز روایت استاد حمید حسام و با حضور مونا اسکندری برگزار شد.
این کارگاه 20 مردادماه همزمان با ایام اربعین با تدریس مونا اسکندری در محل مرکز روایت استاد حمید حسام برگزار شد.