۱۶
مهر
۱۴۰۳
شماره
۵۷۲۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه باغبان: به تاخیر انداختن گلدهی درختان با هدف جلوگیری از سرمازدگی یکی از آرزوهای باغدارانی است که همواره
ره خسارت دیده اند.
به نوشته وبگاه ثمر؛ شروع گل دهی و یا جوانه زنی در درختان تابع شرایط هورمونی است و فعالیت و یا عدم فعالیت این هورمونها در گیاه متاثر از شرایط محیطی از قبیل دمای هوا، طول روز، رطوبت و… میباشد. با انجام برخی اقدامات میتوان تا حدودی زمان ظهور گل در درختان را به تعویق انداخت.
محلولپاشی با ترکیباتی مانند اتفون دو هفته قبل از تورم جوانهها به نسبت 300 تا 400 میلی گرم در لیتر و همچنین محلولپاشی روغن ولک یک هفته قبل از تورم جوانهها به نسبت دو تا سه درصد میتوان در حل این مشکل کمک زیادی کند.
همچنین در باغاتی که در معرض این مشکل قرار دارند میتوان با مدیریت صحیح زراعی کمک شایانی به حل این مشکل کرد از جمله عملیات زراعی مثل هرس دیر هنگام و یا یخ آب زمستانه باغات یک ماه قبل از تورم جوانه ها.
در ادامه راههای به تاخیر انداختن گلدهی درختان را به شما معرفی میکنیم.
1- هرس دیر هنگام که باعث تأخیر در شکوفایی گلها و کاهش خسارت سرمازدگی میگردد.
2- اجتناب از هرس شدید به خصوص در انگور و به تعویق انداختن زمان هرس تا بعد از رفع تهدید خسارت سرما در انگور و هسته دارها که باعث دیر گل دهی خواهد شد.
3- در صورت گرم شدن هوا در اواخر زمستان، آبیاری بارانی شاخ و برگ درختان در باغات مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار باعث خنک شدن جوانهها و دیر گل دهی خواهد شد. در این صورت، آبپاشهای بارانی بهطور اتوماتیک هر وقت دمای هوا بالای 7 درجهسانتیگراد میرسد، روشن میشوند و به مدت 5 دقیقه در هر 15 دقیقه کار میکنند.
4- استفاده از روغن ولک و روغن گیاهی سویا قبل از متورم شدن جوانههای درختان سیب، هلو و بادام که باعث تأخیر در گلدهی میشود.
لازم به ذکر است احداث باغات در مناطق شیب دار، دامنههای شمالی و استفاده از ارقام و پایههای مقاوم و دیر گل تنها راه جهت جلوگیری از سرمازدگی درختان میباشد.