صفحه 1 : فرهنگی
صفحه 2 : خبر همدان
صفحه 3 : شهرستان
صفحه 4 : خبر همدان
صفحه 5 : ایران و جهان
صفحه 6 : ورزش
صفحه 7 : اندیشه
صفحه 8 : فرهنگی
۱۹
آذر
۱۴۰۴
شماره
۶۰۵۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه رفیق شهیدم: جزیره مجنون منطقهای در استان بصره عراق است که در نزدیکی میدان نفتی مجنون و شهر قرنه قرار دارد. در عملیات تفحص در این منطقه پیکر نود شهید از طریق استخاره با قرآن کریم کشف شد.
به گزارش هگمتانه، در مجله «مبلغان» به نقل از سردار میرفیصل باقرزاده، درباره تفحص شهدا و استخارهای که باعث گشایش در پیدا کردن پیکرهای مطهر جمعی از شهدا شد، اینگونه آورده شده است:
در پی عقبنشینی رزمندگان اسلام در پایان جنگ از جزیره مجنون، تنها جاده ارتباطی داخل هور (جاده 13 کیلومتری سید الشهداء علیه السلام) تخریب شد. این جاده که به طور مستقیم به جزیره مجنون وصل میشد، یک بازوی فرعی به نام جاده قمر داشت. تعداد زیادی از شهدا روی جاده قمر باقی مانده بودند.
در سال 1374 بنده با دو تن از دوستان با قایق به شناسایی آن منطقه پرداختیم. حدود دو و نیم کیلومتر از آن جاده به کُلی قطع شده بود. در آن شناسایی، به نقطهای در روی جاده قمر رسیدیم که پیکرهای شهدا و سنگرهای فرو ریخته شده بر روی جاده کاملاً مشخّص بود. برای انتقال شهدا حتماً باید بیل مکانیکی و لودر میبردیم تا سنگرها را زیر و رو کنیم و عملیات انتقال صورت بگیرد و این کار به ترمیم جاده نیاز داشت؛ لذا تصمیم گرفتیم آن را درست کنیم.
البته رفقا تردیدهایی ایجاد کردند.، برای آنکه یک اطمینان و سکینه قلبی ایجاد شود، گفتم: خیلی خوب، ما با خداوند متعال مشورت میکنیم.
با قرآن استخاره کردم که جاده را با وضعیتی که دارد ترمیم کنیم یا نه؟ آیه 77 سوره شریفه طه آمد. «وَ لَقَدْ أَوْحَیْنا إِلی مُوسی أَنْ أَسْرِ بِعِبادی فَاضْرِبْ لَهُمْ طَریقاً فِی الْبَحْرِ یَبَساً لا تَخافُ دَرَکاً وَ لا تَخْشی»؛ «و ما به موسی وحی فرستادیم که بندگانم را با خود ببر و برای آنها راهی خشک در دریا بگشا که نه بیم خواهی داشت و نه خواهی ترسید.» با این آیه، دغدغه خاطر ما و دوستان بر طرف شد و در پی آن، جاده را ظرف یک ماه ترمیم کردیم. سپس دستگاههای مهندسی را به آنجا بردیم و در همان آغاز کار به پیکر مطهر 90 شهید دست یافتیم.