۲۶
خرداد
۱۴۰۴
شماره
۵۹۱۲
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه فرهنگی: ماجرا یک ماجرای حقیقی، واقعی و بیان معیار است؛ مشخص است که امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه آلاف التّحیّة و السّلام) یک قله مرتفع است؛ هم برای حاکم اسلامی و حکومت اسلامی، هم برای هر فرد مسلمان.
جوانی آن بزرگوار، الگوست برای جوانهای امت اسلام؛ آنجور با صفا و صداقت و بصیرت، حقیقت را دیدن، شناختن، به دنبال آن دویدن، از آن با همه وجود دفاع کردن، میدانهای خطر را طی کردن، خطر را ندیده گرفتن و به هیچ انگاشتن، از راه صحیح یک سر سوزن منحرف نشدن، چشم به پیغمبر داشتن، «یحذو حذو الرّسول»؛ (مفاتیحالجنان، دعای ندبه) دنبال پیغمبر قدم به قدم حرکت کردن، در مقابل امر الهی و اوامر پیغمبر تسلیم محض بودن، در عین حال لحظه به لحظه بر دانش خود افزودن، عمل را با علم خود منطبق کردن در همه آنات زندگی.
این، جوانی امیرالمؤمنین(ع) است. دوره میانسالی و سالخوردگی امیرالمؤمنین(ع) هم مشحون از امتحانهای دشوار، امتحانهای عجیب و غریب است و در همه اینها آن صبر عظیم، صبر جمیل؛ مصلحت اسلام را، آنجایی که مصلحت اسلام در خطر است، بر همه چیز ترجیح دادن، حتی بر حق مسلّم خود.
امیرالمؤمنین(ع) میتوانست آن وقتی که احساس میکرد حق او ضایع میشود، قیام کند؛ علی(ع) که از کسی نمیترسید. او کسی بود که اگر جلو هم میافتاد، مطمئناً کسانی دنبال او حرکت میکردند؛ اما «فأمسکت بیدی یدی حتّی رأیت راجعة النّاس قد رجعت عن الإسلام یدعون إلی محق دین محمّد (صلّی اللَّه علیه و آله)»( نهجالبلاغه، 451، نامهی 62) میفرماید: دیدم انگیزههای مخالف با اصل دین، دارد در دلها زنده میشود، دشمنانی هستند، مخالفینی هستند، میخواهند از موقعیت استفاده کنند، لذا من آمدم وسط میدان، از اصل دین دفاع کردم؛ از حق خود گذشتم و عبور کردم.
مصلحت اسلام را اینجور با همه وجود رعایت میکند. آن وقتی هم که نوبت حکومت و سیاست به حسب تقدیر الهی به او میرسد، مردم مراجعه میکنند، اصرار میکنند، از آن حضرت میخواهند که زمام قدرت را در دست بگیرد، مقتدرانه وارد میدان میشود؛ «لایخاف فی اللَّه لومة لائم»؛ (بحارالانوار، ج 68، ص 360) از هیچ چیز نمیترسد، هیچ ملامتی او را از راه بر نمیگرداند.
یک الگوی کامل؛ این امیرالمؤمنین(ع) است؛ این آن انسان والایی است که شیعه برای او این ارج و مقام را قائل است. این را خوب است همه امت اسلامی توجه کنند.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم به مناسبت عید غدیر1388.09.15