۲۳
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۹
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه پزشکی و سلامت: یک محقق و پژوهشگر طب سنتی به تشریح خواص دسری خونساز و مؤثر در دستگاه ایمنی بدن پرداخت.
به گزارش هگمتانه، حلوای خرما حاوی انواع ویتامینهای آ، ث، دی و ای (A، C، D، E) گروه ویتامینهای ب(B) مانند ب1، ب2، ب6 و ب12 (B1، B2، B6، B12) اسید چرب امگا3، آنتیاکسیدان، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، پروتئین، گوگرد، سلنیوم، منگنز، مس، فسفر، منیزیم و کلسیم است.
برای بررسی خواص حلوای خرما و اینکه مصرف این حلوا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، گفتوگو کردیم.
مهمترین خواص حلوای خرما
حیدر عظمایی اظهار کرد: این حلوا به علت داشتن ویتامینهای آ، ث و ای (A، E، C) و منگنز خاصیت آنتیاکسیدانی دارد؛ بنابراین دستگاه ایمنی را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف، به ویژه انواع سرطانها، محافظت میکند؛ حلوای خرما موجب نابودی سلولهای سرطانی هم میشود.
وی افزود: این حلوا نقش مؤثری در نرم شدن سینه و بهبود گرفتگی صدا دارد؛ این خوراکی انرژی زیادی در بدن تولید میکند؛ به همین علت برای تقویت عمومی بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب ایرانی ادامه داد: حلوای خرما به علت داشتن پتاسیم و منیزیم تأثیر چشمگیری در کارکرد بهتر عضلات و دستگاه عصبی دارد و به علت وجود اسید فولیک، آهن و وی تأمین ب12 (B12) بالا موجب خونسازی میشود؛ بنابراین برای مبتلایان به کمخونی و زنان باردار بسیار مناسب است.
عظمایی با اشاره به نقش مؤثر این حلوا در سلامتی و کارکرد بهتر دستگاه قلبی و عروقی گفت: این حلوا به شادابی و جوانسازی پوست هم کمک شایانی میکند.
وی تأکید کرد: حلوای خرما به علت داشتن منیزیم، سلنیوم، منگنز، مس، کلسیم و وی تأمین دی(D) استخوانها و دندانها را محکم و از ابتلای افراد به پوکی استخوان جلوگیری میکند؛ این حلوا در درمان آرتروز هم نقش مؤثری دارد.
وی همچنین گفت: حلوای خرما برای مبتلایان به آلزایمر و پارکینسون مفید است و موجب تقویت حافظه میشود. همچنین در بهبود مشکلات گوارشی، به ویژه رفع سردی معده و روده، مؤثر است.
عظمایی یادآور شد: حلوای خرما به چاق شدن افراد لاغر کمک میکند؛ همچنین این حلوا سبب تقویت قوای جنسی، به ویژه در مردان، هم میشود و برای وعده افطار بسیار مفید است.
مواد لازم برای تهیه 2 کیلوگرم حلوای خرما
خرمای سیاه بدون هسته: یک کیلوگرم
ارده: یک لیوان
آرد گندم تفت داده شده: 600 گرم
پودر گردو: 100 گرم
پودر پسته: 50 گرم
پودر نارگیل: سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا خرمای سیاه بدون هسته را با ارده مخلوط کرده، سپس آرد گندم تفت داده شده را به تدریج اضافه کنید. بعد پودر گردو را اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط کنید. مخلوط را روی سینی پهن کرده و با پودر نارگیل و پسته تزئین کنید. سپس حلوا را در یخچال قرار دهید تا سفت شود.