صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۴
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۱

امروز: ۱۳ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Saturday 2025 (May) 03

عناوین صفحه

هگمتانه، گروه خبر: در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی توسعه پایدار استان همدان با تمرکز بر پروژه‌های زیربنایی، گردشگری و اشتغالزایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مسؤولان به تشریح طرح‌های مهمی پرداختند و بر لزوم همکاری بیشتر دولت، مجلس و شوراها برای تحقق اهداف توسعه‌ای تأکید داشت.
به گزارش هگمتانه، پنج‌شنبه هفته گذشته همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی؛ نایب رئیس اول مجلس، عباس صوفی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، مسلم مخفی؛ فرماندار همدان، محمدعلی کاظمی؛ رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان همدان و جمعی از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، دهیاران، و مسؤولان محلی در دانشگاه شهید مفتح برگزار شد.

توسعه همدان با پروژه‌های زیرساختی و گردشگری در دست اجرا است
نایب رئیس اول مجلس در این مراسم با تأکید بر نگاه فرآیندمحور و آینده‌نگر به توسعه استان، بر لزوم اجرای پروژه‌های پایدار و زیرساختی تأکید کرد.
وی به پروژه‌های مهم در دست اقدام اشاره کرد و افزود: ما بیمارستان یک هزار تخت‌خوابی می‌خواهیم بسازیم که یک مرکزی باشد تا نقش بهداشتی، توسعه‌ای، مدیریتی و گردشگری داشته باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین از پروژه مهم راه‌آهن در استان سخن گفت و افزود: این پروژه‌ای است که شهر ما را نه‌تنها به استان‌های دیگر بلکه به کشورهای دیگر متصل خواهد کرد و این ظرفیت بعد از 25 سال همدان را به یک مرکز قدرت منطقه‌ای هاب راه‌آهن تبدیل خواهد کرد.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه نیم حلقه(رینگ) دور همدان باید اجرا شود، تا مشکل ترافیک شهر همدان را حل کند تأکید کرد: این مهم از نظر اقتصادی و گردشگری نیز به شهر کمک کرده و بسیاری از مناطق پایین شهر را به مناطق مطلوب شهری در آینده تبدیل خواهد کرد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از ساخت مسکن جدید در استان خبر داد و گفت: در محل بیمارستان ارتش 5 هزار واحد مسکونی برای ارتشی‌ها، سپاهی‌ها، بسیجیان و ایثارگران ساخته خواهد شد که کمک شایانی به حل مشکل مسکن در استان است.
وی در ادامه با بیان اینکه برای پتروشیمی ابن‌سینا اتفاقات خوبی رقم خورده است، گفت: 340 میلیون یورو وام برای پتروشیمی ابن سینا در نظر گرفته شده است و یک میلیارد دلار هم برای آن سرمایه‌گذاری شده که شامل راه‌آهن و اتوبان است.
حاجی‌بابایی بیان کرد: هماهنگی خوبی بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی همدان وجود دارد و ما موضوعات روستاها را به صورت روزانه و برخط پیگیری می‌کنیم.
نایب رئیس اول مجلس با بیان اینکه پتروشیمی هگمتانه خوراکش تا دو ماه آینده تأمین شده اما صاحب آن با ما همکاری لازم را ندارد و مرتب باید خوراک تأمین کرد خاطرنشان کرد: تراموا باید در حلقه دوم و سوم قرار داشته باشد تا حتی روستاهای ما نیز نیاز به تاکسی و اتوبوس نداشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه به دنبال هماهنگی بیشتر بین دولت و مجلس هم هستیم گفت: گره‌های کوری در اقتصاد وجود دارد که باز می‌شود و این فشارها برداشته می‌شود؛ اقداماتی انجام می‌شود اما برخی محدودیت‌ها باعث شده تا نتوان برخی کارهای انجام شده را بیان کرد.

پتروشیمی فامنین با 200 هزار میلیارد تومان احداث می‌شود
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس بر لزوم تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی و عمرانی مناطق شهری و روستایی تأکید کرد و افزود: اقتصاد و اشتغال مهم‌ترین دغدغه امروز مردم است و لازم است شوراها به عنوان حلقه ارتباط بین مردم و دولت، با روحیه جهادی در مسیر خدمت به مردم گام بردارند.
صوفی با اشاره به اهمیت مدیریت تورم و حل مشکلات اقتصادی کشور افزود: با وجود زحمات زیادی که در سطح روستاها و شهرها کشیده شده اما ناترازی سنگینی در حوزه بهسازی، جاده‌، اشتغال و اقتصاد روستاها داریم.
وی بیان کرد: سطح درآمد مردم همدان پایین است و اقتصاد منطقه در مقایسه با شهرهایی نظیر اصفهان، شیراز، یزد و کرمان ضعیف‌تر است، پس باید واقعیت‌ها را پذیرفت و به دنبال اصلاح و توسعه اقتصادی بود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ایجاد پتروشیمی 200 هزار میلیارد تومانی در فامنین با حمایت وزارت دفاع در حال پیگیری است که اجرای آن موجب چرخش سرمایه در منطقه و تقویت سامانه بانکی خواهد شد.
صوفی با تأکید بر هماهنگی با حمیدرضا حاجی‌بابایی دیگر نماینده حوزه انتخابیه گفت: برای جلوگیری از اختلاف و پیشبرد بهتر پروژه‌ها، تصمیم گرفتیم موضع‌گیری‌ واحدی داشته باشیم، چرا که هرگونه اختلاف باعث توقف طرح‌ها در سطح ملی و استانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه طی جلسه‌ای که داشتیم وزارت دفاع در خصوص معدن لیتیوم قهاوند ورود خواهد کرد گفت: اگر مطالعات لیتیوم جواب دهد، اتفاقات خوب اقتصادی از لحاظ اتفاق خواهد افتاد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پروژه برقی‌سازی راه‌آهن همدان- تهران با هدف کاهش زمان سفر در حال پیگیری است عنوان کرد: توسعه فرودگاه همدان به عنوان یکی از ارکان تقویت اقتصادی منطقه در دستور کار قرار گرفته است.
وی به موضوع اقتصاد خرد نیز اشاره کرد و گفت: ضعف بانک‌ها در ارائه تسهیلات به دلیل کمبود نقدینگی است، اگر سرمایه‌گذاری‌های کلان جذب شود، توان بانک‌ها در پرداخت وام به مردم افزایش خواهد یافت.
صوفی به تلاش‌ها برای توسعه زیرساخت‌های روستایی اشاره کرد و گفت: در حوزه ورزشی، تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ورزش و بنیاد مسکن در کمیسیون عمران مجلس داشته‌ایم و قرار شده زمین‌های ورزشی جدیدی در روستاها احداث شود.
وی در ادامه به مشکلات کشاورزان در حوزه سوخت تراکتور اشاره کرد و گفت: کاهش سهمیه سوخت از اشکالات ساختاری جهاد کشاورزی است، نه شرکت نفت و همچنین ثبت نادرست اطلاعات زمین‌ها باعث بروز مشکلاتی در تخصیص سهمیه شده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از پیگیری موضوع بیمه بازنشستگان صندوق روستایی خبر داد و افزود: طرح اصلاحی این موضوع در کمیسیون اجتماعی تصویب شده و در نوبت ورود به صحن مجلس است تا مشکلات بازنشستگان روستایی به طور کامل رفع شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه روز گذشته در خصوص حقوق کارکنان شهرداری طرحی تصویب کردیم که به نفع آنها شد گفت: تمام تلاش ما این است که مشکلات اساسی مردم حل شود، چه در زمینه راه، آب، برق، بیمه یا زیرساخت‌های ورزشی و امیدواریم با تداوم همکاری بین نمایندگان، شوراها و دستگاه‌های اجرایی، شاهد توسعه پایدار در منطقه باشیم.

60 پروژه توسعه‌ای در شهرستان همدان تعریف شده است
فرماندار همدان با اشاره به جایگاه شوراها در ساختار حکمرانی جمهوری اسلامی اظهار کرد: خوشبختانه شوراهای اسلامی چه در مناطق شهری و چه در مناطق روستایی، منشأ خدمات مؤثر و قابل تقدیری هستند و در مسیر توسعه و پیشرفت شهرستان نقشی جدی ایفا می‌کنند.
مخفی ضمن تبریک روز کارگر به کارگران و تولیدکنندگان و گرامیداشت روز معلم، گفت: ما قدردان زحمات قشر زحمتکش کارگر و جامعه معلمان هستیم که هر کدام در جبهه‌ای برای پیشرفت کشور تلاش می‌کنند.
مخفی در ادامه گفت: شوراهای اسلامی نماد مشارکت مردمی در اداره امور هستند و در طول 45 سال گذشته، هر جا که امور به مردم واگذار شده، موفقیت به‌دست آمده است، شوراها نیز در همین مسیر نقش مؤثری دارند و البته آسیب‌هایی هم وجود دارد که باید با اصلاح قوانین، رفع ابهام‌ها و شفاف‌سازی در عملکرد شوراها، این نهاد را تقویت کنیم.
وی با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای شهرستان همدان اضافه کرد: در حال حاضر 60 پروژه مهم و اثرگذار در سطح شهرستان تعریف شده که از این میان 30 پروژه بزرگ در دست فرمانداری است که یا آغاز شده‌اند یا در مرحله مطالعه قرار دارند.
فرماندار همدان گفت: روند اجرای برخی پروژه‌ها کند یا متوقف است که نیاز به تسریع دارد؛ همه این پروژه‌ها باید تصویب و پیگیری شوند تا آثار مثبت آن‌ها در زندگی مردم نمایان شود.
فرماندار همدان با بیان اینکه فضا و شرایط اجتماعی و سیاسی شهرستان برای کار و خدمت مهیاست، افزود: مردم ما شایسته خدمات بهتر و گسترده‌تری هستند و باید پروژه‌ها را بر اساس اولویت و نیازهای واقعی مردم برنامه‌ریزی کنیم.

مهارت‌آموزی کلید اشتغال و توسعه پایدار است
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای همدان نیز با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی در جامعه، از تحولات مثبت در دانشگاه فنی حرفه‌ای سخن گفت و با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای همدان یک مرکز مهارتی است، اظهار کرد: ما در دانشگاه ملی مهارت، تمرکز خود را بر تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآفرین قرار داده‌ایم، فارغ‌التحصیلان ما نه‌تنها مدرک تحصیلی دارند، بلکه مهارت‌های عملی و کاربردی را یاد می‌گیرند که آنها را قادر می‌سازد شغل‌های جدید ایجاد کنند.
کاظمی، ادامه داد: تمام کشورهای پیشرفته دنیا بر اهمیت آموزش‌های مهارتی تأکید دارند و تجربه نشان داده که آموزش‌های تئوری و نظری به تنهایی نمی‌تواند نیازهای بازار کار را تأمین کند، از این رو، دانشگاه‌های مهارتی نظیر دانشگاه ما، که بیش از 70 درصد از دروس آن عملی و کارگاهی است، به تربیت نیروهای متخصص در راستای نیازهای واقعی جامعه پرداخته‌اند.
وی همچنین از همکاری‌های ارزشمند مسؤولان استانی و شهرستانی، از جمله فرمانداری در تأمین تجهیزات و پیشرفت‌های اخیر دانشگاه قدردانی کرد و افزود: در این دو سه روز اخیر، اتفاقات خوبی در جهت تجهیز دانشگاه رخ داده است که نشان از توجه ویژه مسؤولین به این نهاد علمی دارد.
رئیس دانشگاه فنی حرفه‌ای همدان با تأکید بر لزوم توسعه آموزش‌های مهارتی در کشور، به ویژه در هنرستان‌ها و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، گفت: طبق قانون هفتم توسعه، 50 درصد از دانش‌آموزان باید مهارت‌آموزی را تجربه کنند و از این رو، توجه به هنرستان‌ها و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در آموزش و پرورش بسیار مهم است.
وی در پایان، از همه مسؤولان و خیرین خواست تا در راستای تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و حمایت از مهارت‌آموزی بیشتر تلاش کنند و افزود: برای پیشرفت این کشور، نیازمند گام‌های بزرگ در توسعه مهارت و اشتغال هستیم و دانشگاه ما آمادگی کامل دارد تا در این مسیر گام بردارد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: