صفحه 1 : زندگی با کتاب صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : زندگی با کتاب صفحه 8 : فرهنگی

۱۸
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۵

امروز: ۱۹ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Friday 2025 (May) 09

عناوین صفحه




هگمتانه، گروه پزشکی و سلامت: افسردگی امروزه در جامعه بسیار شایع شده است که اثرات مخربی را بر جامعه می‌گذارد، طب ایرانی در این میان راه‌های درمانی را پیشنهاد می‌دهد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، افسردگی یک بیماری رایج سلامت روان است که باعث احساس غم و اندوه مداوم می‌شود، این اختلال می‌تواند در نحوه تفکر، خواب، غذا خوردن و هر نوع عملکرد دستگاه بدن تأثیر بگذارد، احساس غم و اندوه یک واکنش طبیعی بدن به ناملایمات زندگی است که در صورت کوتاه‌مدت بودن مشکل‌ساز نمی‌شود، اما اگر طولانی شود باعث مشکلات عدیده می‌شود.
متخصص طب ایرانی، محمود خدادوست در گفت‌وگو با برنامه انارستان در خصوص درمان افسردگی به وسیله طب ایرانی اظهار کرد: افسردگی یکی از بیماری‌های شایع بشر است که 25درصد افراد بزرگسال در جامعه دچار افسردگی و اضطراب هستند و وضعیتی بسیار شایع است و روی تمام روابط فرد اثر می‌گذارد و همه زندگی وی را تحت‌ شعاع قرار می‌دهد.

   افسردگی تمام زندگی فرد را تحت شعاع قرار می‌دهد
وی عنوان کرد: کسی که دچار افسردگی می‌شود علاوه بر اینکه روابطش با اطرافیان دچار اختلال می‌شود، از نظر شغلی و تحصیلی نیز دچار مشکل می‌شوند و افسردگی اختلالی است که عواقب آن فقط متوجه خود بیمار نیست و اطرافیان فرد نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند و درمان به موقع آن می‌تواند کمک‌کننده باشد.
این پزشک ادامه داد: افسردگی بیماری است که هزینه زیادی را به روی دست اجتماع می‌گذارد و مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند.
وی تصریح کرد: فردی که دچار افسردگی می‌شود از نظر ناامیدی دچار شرایطی می‌شود که به یک بن‌بست می‌رسد که به زندگی خود پایان می‌دهد و یک انسان از نظر هیجانی و عاطفی به جایی می‌رسد که حتی عزیزانشان هم نادیده می‌گیرد و افسردگی آزاردهنده است و روی تمام ابعاد سلامت فرد اثر می‌گذارد.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: هرچه بیماری زودتر درمان شود عواقب آن نیز کمتر می‌شود به عنوان مثال مادری که دچار افسردگی است نمی‌تواند وظایف خود را انجام دهد.

  طب ایرانی در درمان افسردگی به اعراض نفسانی توجه می‌کند
خدادوست در ادامه افزود: بیش از70 تا 80 درصد طب ایرانی بر اصل پیشگیری یا به اصطلاح حفظ صحه و حفظ تندرستی و سلامتی تأکید دارد، طب ایرانی بر اعراض نفسانی بسیار توجه دارد که مربوط به همین افسردگی، اضطراب و... می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه توجه به سته ضروریه و 6 اصل در زندگی بسیار مهم است، ابراز کرد: در طب ایرانی به مزاج افراد بسیار توجه می‌کنیم و 9 مزاج داریم، طب ایرانی بر این معتقد است که برای تشخیص مزاج پایه افراد ده مورد معیار وجود دارد که یکی از این ده معیار اعراض نفسانی و حالت روحی و روانی است و اگر این روحیات از اعتدال خارج بشود تبدیل به غم و افسردگی می‌شود.

   خشکی مزاج باعث افسردگی می‌شود
این متخصص طب ایرانی در ادامه اضافه کرد: به عنوان مثال افرادی که مزاج آنها گرم و تر است، انسان‌هایی خوش‌مشرب و خوش‌اخلاق هستند و ارتباط بهتری می‌گیرند و افرادی که مزاج گرم دارند، زودتر ارتباط می‌گیرند، اما کسانی که مزاج سرد دارند دیرتر ارتباط می‌گیرند و دیرتر حرف می‌زنند و در کار کردن هم همین طور هستند.
خدادوست با اشاره به اینکه مزاج بر روی حالات روحی و روانی تأثیر دارد، بیان کرد: به عنوان مثال کسی که مزاجش سرد و خشک است، انسانی است که در حالت سالم، انسان دقیق و منظمی بوده و دیر ارتباط می‌گیرد، زودرنج و حساس است و هر بی‌نظمی دستگاه روحی و روانی آنها را بر هم می‌ریزد و استعداد ابتلا به افسردگی را بیشتر دارند.

   خوردن خوراکی‌های سرد و خشک افسردگی را بیشتر می‌کند
وی بیان کرد: ما مشکلات روحی و روانی را با هم به کار می‌بریم اما این دو جدا هستند روح یک بحث فلسفی است اما روان یک بحث علمی است، آن بخش مغز که مربوط به کنترل هیجانات و رفتار و تفکر ما است را روان می‌گوییم.
وی عنوان کرد: در طب رایج نیز یک سری موارد وجود دارد که موجب و زمینه‌ساز مشکلات روان می‌شود. در واقع در طب رایج مشکلات روان را ناشی از عوامل محیطی و بیولوژیکی می‌دانیم که عوامل محیطی شامل ویژگی شخصیتی است و شخصی که شخصیت وابسته دارد اگر از کسانی که و یا چیزهایی که وابسته است، دور شود دچار استرس می‌شود و یا کسی که نوع نگاهش به دنیا، نگاه منفی است.
این متخصص در ادامه سخنانش ابراز کرد: معنویت، احساس امید به الطاف الهی و اعتقاد به ائمه(ع) باعث می‌شود که ما در شرایط ناامیدی و بن‌بست قرار نگیریم و از افسردگی پیشگیری می‌کند.
وی با بیان اینکه یک سری افسردگی‌ها واکنش و یک سری درون‌زا است، گفت: افسردگی درون‌زا به ژنتیک فرد برمی‌‌گردد و افسردگی واکنش فرد نسبت به شرایط واکنش نشان می‌دهد.
این متخصص ادامه داد: گاهی اوقات افسردگی دلیل مشخصی ندارد، اما برخی مواقع دلیل مشخص دارد و یا اینکه به دلیل به هم ریختن هورمون‌ها است و یا اینکه عوامل ژنتیکی و ارثی دخیل است.
وی بیان کرد: کودکان هم ممکن است دچار افسردگی شوند، گاهی استرس‌هایی به کودک داده می‌شود که باعث افسردگی می‌شود.
این متخصص ابراز کرد: روش‌های مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد و نکته دیگر این است که کسانی که دچار افسردگی هستند این‌طور نیست در طول روز همواره غمگین باشد گاه فرد شاد و سرزنده است، اما افسردگی خود را پنهان کرده‌اند و طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بر اساس سبک زندگی و استرس‌ها و فاکتورهای مختلف ابتلا به این بیماری بیشتر شده است.
این متخصص طب ایرانی عنوان کرد: در طب ایرانی اولین اصل آب و هوا است، برخی از فصول به دلیل اینکه دارای مزاج هستند خود فصل هم ابتلا به افسردگی را زیاد می‌کند که مانند فصل پاییز که مزاج سرد و خشک است.
خدادوست با اشاره به اینکه فرد در حد امکان باید از طبیعت، کوه و فضای عمومی استفاده کند، ابراز کرد: یکی از مواردی که باعث بهبود شرایط می‌شود، قرار گرفتن در محیط شاد است.
وی بیان کرد: یکی از مواردی که بسیار مهم است و می‌تواند در پیشگیری و درمان افسردگی تأثیر بگذارد، غذا و خوراک است، سودا باعث ایجاد افسردگی می‌شود کسانی که دچار مزاج سوداوی می‌شوند دچار افسردگی می‌شوند، بنابراین افراد باید از خوردن چیزی که باعث سودا شود، پرهیز کنند.

   خوردن فست‌فودها افسردگی را زیاد می‌کند
این متخصص طب ایرانی در این خصوص اضافه کرد: فست‌فودها، نوشابه، ترشیجات، گوشت گاو و هر آنچه که سرد و خشک است موجب تولید خلط سودا می‌شود و بیماری افسردگی را بیشتر می‌کند.
خدادوست با بیان اینکه افراد باید به سمت خوردن گرم و ترها بروند، بیان کرد: گوشت گوسفند، بره، مغزیجات مزاج گرم و تر دارند.
وی با اشاره به اینکه کسانی که سوء مزاج سودا دارند و افسردگی دارند از ادویه استفاده نکنند، اظهار کرد: این افراد باید از خوردن غذای سرخ‌کردنی، چیپس، پفک، ادویه‌جات و... پرهیز کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که باعث پرخاشگری می‌شود، خوراکی است که همین تنقلات چیپس و پفک از آن جمله است، ابراز کرد: یکی از نکات مهم دیگر، خواب و بیداری است، بیداری زیاد باعث خشکی مغز می‌شود و افسردگی ناشی از خشکی مزاج است.
خدادوست ابراز کرد: داشتن یک خواب خوب شبانه در پیشگیری از افسردگی مهم است و باید از خواب روز پرهیز کرد.
وی در ادامه سخنانش بیان کرد: درمان افسردگی باید جامع باشد، ورزش کردن، پیاده‌روی، بهداشت خواب به موقع خوابیدن و بیدار شدن از جمله نکاتی است که فرد باید بدان توجه کند.
این متخصص عنوان کرد: برای افسردگی درمان‌های دارویی نیز وجود دارد و می‌تواند درمان افسردگی را سریع‌تر کند و نباید داروهای شیمیایی را با گیاهی با هم خورد.

   فعالیت فیزیکی و ورزش در درمان افسردگی مهم است
خدادوست با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین موارد در درمان افسردگی، ورزش و فعالیت فیزیکی است، عنوان کرد: نکته دیگر اجابت مزاج درست است و اینکه مواد زائد از بدن وی دفع شود.
وی با بیان اینکه یکی از موارد مهم در بیماری‌های روحی و روانی اعراض نفسانی است، ابراز کرد: در بیماری‌های افسردگی و روانی توجه به معنویت مهم است.
این متخصص طب ایرانی بیان کرد: خوردن یک سری دمنوش‌ها، زعفران، بهارنارنج، بیدمشک، خوشبو کردن محل زندگی یا حتی بوییدن گل‌ها و... همه نکاتی است که در بحث تهییج افراد تأثیرگذار است.
خدادوست ابراز کرد: نکته دیگر توکل است، اگر بتوانیم با معنویت درمانی، توسل جستن و توکل و امیدآفرینی فرد را درمان کنیم.
وی تأکید کرد: معنویت و توکل اثرات فیزیکی دارد و تأثیر بسیار خوبی دارد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: