۴
بهمن
۱۴۰۳
شماره
۵۸۱۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر*: در نشست کمیسیون حمل و نقل داخلی، بین المللی و لجستیک اتاق بازرگانی همدان بر رفع ابهام از معافیت شرکتهای حمل و نقل از مالیات بر ارزش افزوده تأکید شد.
به گزارش هگمتانه، در نشست کمیسیون حمل و نقل داخلی، بین المللی و لجستیک اتاق بازرگانی موضوعاتی همچون ارزش افزوده شرکتهای حمل و نقل و صدور بارنامه در شرکتهای بزرگ مقیاس مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس کمیسیون حمل و نقل داخلی، بین المللی و لجستیک اتاق بازرگانی همدان در ابتدای نشست درخصوص اخذ مالیات بر ارزش افزوده از شرکتهای حملونقلی با بیان اینکه عوارض حمل و نقل از 3 درصد به 9 درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: در پی اعتراض شرکتهای حمل و نقل، نامهای کتبی به دیوان عدالت اداری با مضمون رفع ابهام از معافیت شرکتهای حمل و نقل از مالیات بر ارزش افزوده ارسال شده است.
ابوالفضل پناهی با اشاره به قائل شدن مهلت از سوی اداره کل امور مالیاتی تا تعیین تکلیف نهایی از سوی دیوان عدالت اداری افزود: فرصتی برای پرداخت مالیات ارزش افزوده تا اعلام نظر و تعیین تکلیف دیوان عدالت اداری مبنی بر لازمالاجرا بودن بخشنامه و چگونگی اجرایی شدن آن قائل شوند.
بنا بر نظر و پیشنهاد اعضا و فعالان این کمیسیون موضوع مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای حمل و نقل در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون حملونقل داخلی، بین المللی و لجستیک اتاق بازرگانی همدان درخصوص صدور بارنامه شرکتهای حملونقل بزرگ مقیاس هوشمند نیز اظهار کرد: از آنجایی که شرکتهای بزرگمقیاس هوشمند، برای صادرکردن بارنامه از سامانهها و نرمافزارهای هوشمند استفاده میکنند لذا گوی رقابت در بازار را از شرکتهای کوچک مقیاس ربودهاند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان همدان نیز در این نشست با بیان اینکه مالیات شرکتهای حمل و نقل یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر فعالیتهای اقتصادی شرکتهای حمل و نقل است، گفت: درقانون مالیات موقت مالیات بر ارزش افزوده، مالیات عوارض جابجایی از 3 درصد به 9 درصد افزایش یافته است که به تبع این افزایش موجب افزایش قیمت کالاها نیز خواهد گردید.
خیرا... اسدی با اشاره به اینکه میزان مالیات شرکتهای حمل و نقل تأثیر مستقیمی بر هزینهها و میزان تورم دارد، اظهار کرد: اخذ این ارقام بسیار سنگین شرکتها را با مشکلات عدیده ای مواجه و آثار تورمی در جامعه را به دنبال خواهد داشت.
لطفی نماینده سازمان امور مالیاتی استان همدان با اشاره به ماده قانون دائمی ارزش افزوده گفت: براساس جزء (13) بند (ب) ماده (9) قانون دائمی ارزش افزوده مصوب سال 1400، خدمات حمل و نقل درون و برونشهری و بینالمللی جادهای، ریلی و دریایی معاف از مالیات بر ارزش افزوده می باشد.
وی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی کشور صرفاً حمل و نقل را مشمول معافیت دانسته و معافیت مذکور قابل تسری به خدمات جانبی حمل و نقل نظیر بارنامه، بیمه و… نخواهد بود.
به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان، وی با بیان اینکه سازمان مالیاتی کشور مکلف به اجرای رأی دیوان عدالت اداری در خصوص مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای حمل و نقل است، افزود: مبنای محاسبه مالیات شرکتهای حمل و نقل اسناد، دفاتر و سامانه مودی است که در صورت نبود اسناد، استعلام از راهداری صورت میگیرد.