صفحه 1 : اندیشه صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : اندیشه صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : فرهنگ و هنر صفحه 8 : فرهنگی

۲۳
آبان
۱۴۰۳

شماره
۵۷۵۷

امروز: ۲۳ (آبان) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Wednesday 2024 (Nov) 13

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر همدان: پس از کش و قوس‌هایی که انتقال جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به اردکان یزد ایجاد کرده بود، امسال با پای کار آمدن شهرداری همدان به عنوان متولی اصلی برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، این جشنواره پس از معرفی و آغاز به کار کمیته‌ها و همچنین افتتاح دبیرخانه دائمی جشنواره در همدان، 11 آبان با حضور میهمانان و هنرمندان با شعار «تئاتر و گفت‌وگوی بدون مرز»، آغاز به کار کرد.
آثار راه یافته به جشنواره شامل 21 اثر در بخش «مسابقه تئاتر خیابانی»، 9 نمایش راه یافته به بخش «مسابقه تئاتر کودک»، 9 اثر به بخش «مسابقه تئاتر نوجوان»، 7 اثر راه یافته به بخش«مسابقه تئاتر خردسال» و 5 اثر در بخش بین الملل از کشوهای ارمنستان، روسیه، ازبکستان، عراق و ترکیه بود.
استاندار همدان پیش از کلید خوردن جشنواره با مسؤولان اجرای جشنواره نشستی برگزار کرد و در آن بر به نمایش گذاشتن سیمای مطلوب از میزبانی همدان تأکید کرد.
اسکان حدود 500 میهمان در سه هتل همدان
با نزدیک شدن به مراسم افتتاحیه به مرور هنرمندان وارد استان شدند و حدود 500 مهمان در سه هتل همدان مستقر شدند.
افتتاحیه درجه یک
افتتاحیه جشنواره بسیار باشکوه و با استقبال بی‌نظیر مردم همدان همراه بود به نحوی که بسیاری از مردم پشت در سالن 3 هزار نفری امام علی(ع) که محل برگزاری مراسم افتتاحیه بود ماندند و عوامل برگزاری جشنواره در بیرون از سالن برای مردم نمایش‌هایی ترتیب دادند.
استقبال مردم از اجراها هم بی‌نظیر بود به‌طوری‌که همه هنرمندان را حیرت‌زده کرد و شرکت‌کنندگان بخش بین‌الملل از میزان فرهنگ و هنر دوستی همدانی‌ها به وجد آمدند.
افتتاح پلاتو عین‌القضات
هم‌زمان با آغاز به کار جشنواره پلاتو مجتمع عین‌القضات نیز افتتاح شد. ساخت این پلاتو با یک سوم قیمت و در 12 شبانه‌روز به انجام رسید که یک پلاتو استاندارد قلمداد می‌شود.
صندلی‌های پلاتو قابلیت چرخیدن و جمع شدن دارند و هم‌زمان امکان اجرای چند سویه در آن فراهم است.
نمایشگاه کاریکاتور و عکس کودکان غزه
در حاشیه جشنواره در ورودی سالن‌های اصلی نمایش، نمایشگاه کاریکاتور و عکس کودکان غزه برگزار شد.
در خلال برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان برنامه‌های جنبی نیز اجرا شد که دو روز قبل از آغاز جشنواره اتوبوس‌های گردشگری و کاروان‌های شادی در حاشیه شهر همدان از جمله مناطق کوی وحدت(خضر)، کوی ولی عصر(دیزج)، کوی الوند فعال شدند تا نوید آمدن جشنواره را به مردم بدهد.
کاروان‌های شادی نیز در پیاده‌راه بوعلی و امام(ره) در حال چرخش بودند و هر روز عمو حمید برنامه جنگ شادی در میدان امام(ره) برگزار می‌کرد.
همچنین نمایشگاهی از تاریخچه جشنواره در همدان و تصاویری از نمایش‌ها برپا شد.
دیدار هنرمندان با بیماران مبتلا به سرطان
دیدار هنرمندان با بیماران سرطانی نیز از برنامه‌های قابل توجه جشنواره بود که به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) با حضور هنرمندان در بیمارستان اکباتان صورت گرفت.
بازدید روزانه 1200 دانش‌آموز همدانی از اجراهای تئاتر
روزانه 15 تا 19 دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی دانش‌آموزان هماهنگ شد و 1200 دانش‌آموز همدانی هر روز از اجراهای جشنواره بازدید کردند. گروه هنری عمو صفا و عمو حمید در قالب برنامه‌های شاد به مدارس سر می‌زدند و برای دانش‌آموزان برنامه‌های شاد اجرا می‌کردند و سعی می‌کردند فضای شادی را برای دانش‌‌آموزان فراهم کنند.
سالن‌های همدان در اختیار جشنواره
7 سالن در شهر همدان به صورت تمام وقت در خدمت اجرای نمایش‌ها بود. هر نمایشی در 3 نوبت اجرا داشت و 63 نفر در کمیته سالن‌ها درگیر امور سالن‌ها، امور فنی و انتظامات بودند.
برگزاری کارگاه‌های آموزشی
کارگاه‌های آموزشی نیز با تدریس استاد داود کیانیان و فائزه فیض برپا شد. «از نمایش خلاق تا تئاتر خلاق» و «نمایشنامه‌نویسی به وسیله کودکان و نوجوانان» نام دو کارگاهی بود که در طول ایام جشنواره برگزار شد.
رونمایی از 10 کتاب و هدیه پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) به حمید نیلی
در مراسمی با حضور داوران بیست و نهمین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان از 10 عنوان کتاب رونمایی شد.
در این آئین که به همت شهرداری همدان برگزار شد، کتاب‌های با قصه‌های مادر بزرگ شدم( گفت‌وگو با مسلم قاسمی به قلم داوود کیانیان)، عشق به تئاتر، سهم من از کودکی( گفت‌وگو با حسن دادشکر)، آن کودکی‌های ناتمام( گفت‌وگو با عباس جهانگیریان)، جادوی کودکی‌ها، رؤیای بزرگسالی ( گفت‌وگو با احمد بیگلریان)، رنسانس‌های ناتمام( گفت‌وگو با بهروز غریب پور، منصور خلج)، حال خوب کودکی‌ها ( گفت‌وگو با سوسن مقصودلو) و دستبند جادویی اثر تارا جلالی پور، کارستان اثر آراد ترابی، دختری به نام میخک اثر نهال قلی پور، دادگاه آب حیات اثر تانیا رضایی رونمایی شد.
از نکات برجسته این مراسم می توان به هدیه ارزشمند هنرمندان عراقی اشاره کرد که پرچم متبرک حرم امام حسین(ع) را به حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی کشور اهدا کردند.
 نشست هم‌اندیشی شهردار همدان با داوران جشنواره
در چهارمین روز جشنواره نیز نشست هم‌اندیشی شهردار همدان با داوران جشنواره برگزار شد و آنان از «شهردار فرهیخته همدان» تقدیر کردند و پیشنهاداتی شامل رفع کمبود سالن‌های اجرا و استاندارد شدن آنها، افزایش مدت زمان اجراها از یک هفته به بیشتر، افزایش تبلیغات درباره جشنواره، استفاده از ظرفیت تولید پویانمایی همدان، دعوت از پیشکسوتان همدانی به جشنواره، سرمایه‌گذاری روی گردشگری رویداد، فعال شدن بخش گردشگری موسیقی، ساخته شدن مدرسه تئاتر کودک و نوجوان، ساخت بوستان کودک و زمین بازی و باغ کودکان به شهردار همدان ارائه شد.
تأسیس تشکل دبیران جشنواره‌های تئاتر کودک و نوجوان در همدان
دبیران جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در حاشیه‌ بیست‌ونهمین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، دیدار و گفت‌وگو کردند و در پایان این نشست تشکل دبیران جشنواره‌های تئاتر کودک و نوجوان تأسیس شد.
دبیران جشنواره‌های تئاتر کودک و نوجوان بغداد، کربلا، مراکش، تونس و عمان روز دوشنبه 14 آبان‌ماه در این نشست حضور پیدا کردند.
تقدیر از داوران، هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر حاضر در جشنواره
در مراسمی که با حضور استاندار همدان، رئیس شورای اسلامی شهر، شهردار همدان و تعدادی از مدیران شهری برگزار شد، از مهمانان، داوران، هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر حاضر در بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان تقدیر شد.
بازدید هنرمندان از جاذبه‌های گردشگری همدان
میهمانان جشنواره از محوطه باستانی و ثبت جهانی شده هگمتانه، محوطه تاریخی و طبیعی گنجنامه، بازار تاریخی همدان، سایت موزه میدان امام خمینی(ره)، آرامگاه بوعلی‌سینا، شهر جهانی سفال لالجین، خانه تاریخی شرف‌خانی، مجسمه شیر‌سنگی و غار علیصدر بازدید کردند و این بازدیدها و تورهای گردشگری برای هنرمندان تا روز جمعه 18 آبان ادامه داشت.
اختتامیه جشنواره
بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان صبح پنجشنبه 17 آبان ماه با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف در همدان به ایستگاه پایانی رسید. هم‌زمان با برگزاری آئین اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان از حسین صفی هنرمند همدانی تجلیل شد. تجلیل از سید حسین فدایی حسین نویسنده، پژوهشگر، مدرس و مترجم پیشگام عرصه تئاتر کودک و نوجوان همدان و تقدیر ویژه از زنده‌یادان پورقاسمی و هادیان با حضور خانواده‌هایشان از دیگر بخش‌های مراسم اختتامیه بود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: