صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۴
آذر
۱۴۰۳

شماره
۵۷۷۵

امروز: ۱۶ (آذر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Dec) 06

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: یکی از اعضای هیأت داوران بخش مسابقه تئاتر نوجوان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با تأکید بر اینکه جشنواره تئاتر کودک، ابداع همدان است، گفت: بخش نوجوان جشنواره که چند سالی است با بخش کودک و خردسال تفکیک شده است، یکی از ویژگی‌های جشنواره است که در سال‌های قبل‌ وجود نداشت.
به گزارش هگمتانه، سید محمدجواد کبودراهنگی اظهار کرد: نقش شهرداری در جشنواره تئاتر امسال حیاتی است و اگر شهرداری پای کار نیامده بود، جشنواره امسال هم از همدان می‌رفت و بازگشتش مشکل‌تر می‌شد.
کبودراهنگی ادامه داد: بخش نوجوان حساسیت خودش را دارد و نوجوانی از این جهت قابل اهمیت است که دوره‌ای است که دیگر بچه‌ها در آن کودک نیستند و هنوز بزرگ هم نشده‌اند. بنابراین دوره‌ای بسیار بحرانی است که در آن انسان با تفکر سروکار دارد.
وی با اشاره به اینکه نوجوان با بحران‌های زیادی مواجه می‌شود، گفت: نوجوانی دوره‌ای است که در آن باید فرد برای آینده خود دست به انتخاب بزند و این انتخاب سرنوشت، تحصیلات، ازدواج، سربازی و خیلی مسائل و چالش‌های دیگر فرد را در بر می‌گیرد. پرداختن به چنین موضوعاتی می‌تواند یکی از کارکردهای نمایش نوجوان باشد.
 تلاش‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر جای تقدیر دارد
این کارگردان همدانی با اشاره به نقش حیاتی شهرداری در جشنواره تأکید کرد: اگر امسال شهرداری پای کار نیامده بود و بسیاری از هزینه‌های جشنواره را متقبل نمی‌شد به نظر من امسال هم جشنواره از همدان رفته بود و چه بسا که بازگشتش دچار مشکلات بیشتری می‌شد.
وی اضافه کرد: این تلاش‌های شهردار و شورای اسلامی شهر برای بازگشت و برگزاری جشنواره جای تقدیر و تشکر دارد و همچنین عوامل فعال در شهرداری که بخش عمده‌ای از ستاد جشنواره را نیز برعهده دارند.
کبودراهنگی یادآور شد: استفاده از فضاها و امکاناتی که شاید در گذشته مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گرفت، یک فرصت برای جشنواره به شمار می‌رود که امسال با قدرت بیشتری برگزار شود و آن مشکلاتی که همه ساله در واقع به جشنواره آسیب می‌زد مرتفع شود.
وی ادامه داد: من باز هم از شهردار و همکاران او تشکر می‌کنم که برای این کار فرهنگی بزرگ که به نظر من شاید بزرگ‌ترین حرکت فرهنگی در همدان و حتی در کشور باشد و در جهان شناخته شده است، تلاش می‌کنند.
این کارگردان پیشکسوت همدانی در خصوص بازتاب بازگشت جشنواره در بین گروه‌های تئاتری و هنری گفت: بازگشت این جشنواره بعد از یک سال به نظرم از بازتاب خوبی هم در تهران و هم در همدان و هم در بین گروه‌های مختلف تئاتری در سراسر کشور که با آنها ارتباط دارم و با ارزیابی که از برگزاری جشنواره سال گذشته در اردکان یزد داشتند، برخوردار بوده است.
محمدجواد کبودراهنگی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات برای برگزاری جشنواره بسیار اساسی است، بیان کرد: تنها داشتن اعتبارات نمی‌تواند ملاک خوب برگزار شدن جشنواره باشد و زیرساخت‌ها و آمادگی‌ و تجربه برگزاری جشنواره بزرگی مثل کودک لازمه انجام درست کار است که شاید هر استانی توانایی آن را نداشته باشد.
وی تصریح کرد: این جشنواره از ابتدا به نام همدان بوده است و در هر کجا هم که برگزار شود باز هم مربوط به همدان است.
کبودراهنگی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که گروه‌های تئاتری با توجه به مشکلاتی که جشنواره در سال گذشته داشته از برگزاری آن در شهرها راضی نبوده‌اند و این نشان داد که همدان چه قابلیت و توان خوبی در برگزاری تئاتر کودک دارد.
 تکلیف اعتباری جشنواره باید مشخص شود
وی تأکید کرد: این جشنواره را همدان ابداع کرده و حق هم بر این است که در استان ما برگزار شود و امیدوارم که تکلیف اعتباری این جشنواره برای همیشه مشخص شود و به نظرم شهرداری از این به بعد باید پایه کار جشنواره باشد و به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که وظیفه اصلی را بر عهده دارد کمک کند.
وی یادآور شد: بعد از گذشت دوره‌های مختلف و رسیدن به بیست و نهمین سال جشنواره، سالن‌های نمایش ما نیاز به بازسازی و مهندسی دارند.
محمدجواد کبودراهنگی افزود: اولین پلاتویی که ما در مجتمع بوعلی طراحی کردیم، ظرف سه چهار روز آماده شد و نیاز برای اینکه یک پلاتو استاندارد داشته باشیم که پاسخ‌گوی گروه‌های ایرانی و خارجی باشد حس می‌شود.
وی با اشاره به اینکه امسال کارهایی در این زمینه صورت گرفته است، گفت: با ورود شهرداری به جشنواره می‌توان از فضاهای مختلف فرهنگسراها استفاده کرد.
این کارگردان همدانی با اشاره به اینکه امسال برگزاری جشنواره با شدت جنگ در غزه و لبنان تقارن پیدا کرده است، اظهار کرد: کودکان به راحتی در این جنگ شهید می‌شوند و دنیا اصلاً نگاهی به آنها ندارد و انگار اتفاقی نیفتاده و این موضوع بحرانی و مهم می‌تواند در جشنواره مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
 اولین جشنواره کودک به یاد کودکان شهید بود
وی یادآور شد: اولین جشنواره‌ای که در همدان قبل از سال 70 برگزار شد و پیش‌زمینه‌ای برای جشنواره کودک کشوری شد، به مناسبت شهادت کودکان خردسال در بمباران‌های جنگ تحمیلی برگزار شد و حالا بعد از 30 سال می‌بینیم که بمباران‌ها در غزه ادامه دارد و این فاجعه است و در این جشنواره هم نگاهی به این موضوع می‌شود؛ چرا که وظیفه جشنواره است که آینه‌ای برای بازتاب شهادت مظلومانه بچه‌های غزه باشد.
کبودراهنگی تأکید کرد: جا دارد که در پایان از جناب آقای مشهدی عباس دبیر جشنواره که امسال بسیار متفاوت و پرتلاش در حال پیگیری و اجرای جشنواره است تشکر کرد و با این برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به برگزاری یک جشنواره خوب، منسجم و قوی امیدوار بود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: