۲
بهمن
۱۴۰۳
شماره
۵۸۱۳
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان گفت: در این بازه زمانی و با توجه به آسیبهای اجتماعی موجود، ایجاد پردیس و کانونهای تربیتی، آموزشی و ورزشی ویژه قشر کودک و نوجوان ضروری است.
به گزارش هگمتانه، علی رضایی در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورا با موضوع احداث پردیس تخصصی کودک و نوجوان و استفاده از پردهنویسی به جای بنرهای موجود در سطح شهر، اظهار کرد: سازمان فرهنگی شهرداری در امور فرهنگی شهر از جمله برگزاری تئاتر کودک و نوجوان اقدامات خوب و قابل تقدیری انجام داده است.
وی با بیان اینکه برگزاری رویدادهای فرهنگی همچون جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان تأثیرات مثبتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی و به ویژه ایجاد نشاط اجتماعی دارد، گفت: ایجاد نشاط اجتماعی یک مطالبه عمومی در سطح جامعه است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: با توجه به گسترش آسیبهای اجتماعی از افسردگی تا اعتیاد و... و تسری آن به قشر کودک و نوجوان، ایجاد نشاط اجتماعی یکی از مطالبات شهروندان بوده و انتظار دارند شهرداری در این خصوص گامهای بیشتری بردارد.
رضایی با تأکید بر اینکه باید برگزاری اقدامات و رویدادهایی همچون جشنواره تئاتر به منظور ایجاد نشاط اجتماعی تداوم یابد، افزود: باید تلاش بر پاسخگویی به بخشی از خلاءهای موجود از این طریق باشد و در سایر حوزهها نیز اقدامات مؤثری صورت گیرد تا آسیبهای اجتماعی کمتر خانوادهها و شهروندان را آزار دهد.
وی مشارکت شهرداری در برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان را اقدامی مناسب دانست و تصریح کرد: عمده کار اجرایی این جشنواره برعهده شهرداری است و امید است شاهد اجرای تئاترهای جشنواره از سالنها به محلات به ویژه در مناطق محروم باشیم تا عموم شهروندان از برگزاری این رویداد مطلع شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: در بحث ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان نیز تا زمان ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده 89 برنامه هفتم توسعه به دستگاههای اجرایی نمیتوان انتظار داشت دستگاههای مربوطه به این موضوع ورود کنند.
رضایی خاطرنشان کرد: با ابلاغ دستورالعمل اجرایی و تعیین شرح وظایف هر یک از دستگاهها، ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان امکانپذیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه از دوره پنجم شورای اسلامی شهر موضوع همدان به عنوان شهر دوستدار کودک مطرح و اقدامات خوبی نیز انجام شد، گفت: در مجمع مشورتی روسای کلانشهرها و مراکز استان نیز بر ایجاد پارک کودک در شهرها به عنوان یک ضرورت توسط مدیریت شهری تأکید شد و ظرفیتهای خوبی از جمله فرهنگسراها و پارکها در شهر برای اقدامات مشترک موجود است که در اختیار کودکان و نوجوانان قرار گیرد.
وی در ادامه خواستار تشکیل کمیته مشترک با حضور کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرداری و کارشناسان شد و افزود: به منظور بررسی تخصصی ایجاد پردیس کودک و نوجوان و زمینههای همکاری بیشتر، تشکیل این کمیته ضروری است.
پرورش فکر کودک و نوجوان، نیازمند تربیت جریان مدار و پیوسته است
مهدی حیدری، عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز به ظرفیتهای شهرداری برای اختصاص به اجرای برنامهها در حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و یادآور شد: اکنون در تعدادی از پارکها و فرهنگسراها این ظرفیت وجود دارد.
مهدی حیدری با اشاره به همکاری موفق شهرداری و حوزه هنری در طراحی و اجرای برنامهها، تصریح کرد: این تجربه موفق با اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی نیز محقق شده است.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه کودک و نوجوان الگوهای تربیتی باید ایرانی اسلامی و متفاوت از الگوهای غربی باشد، ادامه داد: الگوهای غربی کودکان و نوجوانان ما را به سمت اهداف خاص مد نظر جامعه غرب، سند 2030 و گسستهای عجیب و غریب اجتماعی هدایت میکند.
رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان خاطرنشان کرد: ما در فرهنگ دینی، بسیار متفاوت از جامعه غرب هستیم و شهر دوستدار کودک ایرانی اسلامی با اروپایی باید متفاوت باشد.
حیدری با بیان اینکه متأسفانه طی سالهای اخیر در حوزه کودک و نوجوان دچار نوعی ظاهرگرایی و قشریگری شدهایم، یادآور شد: این نکته باید مد نظر باشد که کودک و نوجوان ما در فضای تربیتی پیوسته تربیت میشود و پرورش فکر کودک و نوجوان، نیازمند تربیت جریان مدار و پیوسته است.
وی با تأکید بر اینکه فضای تربیتی تخصصی کودک و نوجوان میتواند در فرهنگسراهای شهرداری رشد کند، اظهار کرد: این قشر باید با این فضا ارتباط مستمر داشته باشند.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان در ادامه گفت: در این حوزه یک نیاز انباشته وجود دارد که گاهی این نیازها در مسیرهای دیگری به جز اهداف و برنامههای تربیت اسلامی برآورده شده و موجب بروز آسیبهای اجتماعی در میان کودکان و نوجوانان میشود.
حیدری در ادامه با تأکید بر اینکه کار مشترک در حوزه کودک و نوجوان را متوقف به تأمین زمین برای ایجاد پردیس تخصصی نکنیم، بیان کرد: این مهم میتواند یک سرفصل از اقدامات برنامهریزی شده باشد و در کنار آن از ظرفیتهای موجود نیز استفاده شود.
دسترسی آسان در ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان مدنظر باشد
اکبر کاوسیامید، عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه عدم عملکرد شهر به عنوان یک واحد پیوسته در ابعاد مختلف، مشکل اصلی در حوزههای گوناگون است، افزود: تا زمانی که مدیریت یکپارچه شهری ایجاد نشود کارها به شکل منسجم پیش نمیرود.
اکبر کاوسیامید با بیان اینکه با حضور ابراهیمیهژیر به عنوان مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه هستیم، تصریح کرد: از وزیر راه و شهرسازی درخواست داریم زمینی به منظور ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان تخصیص دهند.
وی همچنین با پیشنهاد زمین در یک نقطه شهر برای ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان، ادامه داد: دسترسی آسان به این پردیس باید برای همه امکانپذیر باشد و این مهم با ایجاد یک مدرسه و یا پارک در زمین مدنظر نیز محقق خواهد شد.
استان همدان از وجود پردیس تخصصی کودک و نوجوان بیبهره است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان نیز با اشاره به مصوبه 89 برنامه هفتم توسعه، خاطرنشان کرد: در این راستا طرحی و به منظور ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان با همکاری کانون و آموزش و پرورش در دست تهیه است.
معصومه ابراهیمیهژیر با بیان اینکه استان همدان از وجود پردیس تخصصی کودک و نوجوان بیبهره است، یادآور شد: امید است با انجام طرح و تخصیص مکان شاهد راهاندازی هرچه سریعتر این پردیس تخصصی باشیم.
وی با تأکید بر اینکه متأسفانه یک فضای تربیتی یک روزه با ارائه برنامهها و محتواهای مناسب در همدان نداریم، اظهار کرد: ایجاد پردیس تخصصی، کمک و یاری شورا و شهرداری را طلب میکند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان گفت: شهرداری اردبیل در این راستا قدم برداشته امیدواریم همدان دومین استان باشد که در این خصوص اقدامات مؤثری انجام میدهد.
به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، ابراهیمیهژیر پیشنهاداتی به منظور تحقق هرچه سریعتر ایجاد پردیس تخصصی کودک و نوجوان ارائه داد و بیان کرد: تشکیل کمیته تخصصی، بازدید مشترک از اماکن پیشنهادی و دیدار و گفتوگو با وزیر راه و شهرسازی در تحقق این مهم اثرگذار است.