صفحه 1 : گردشگری صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : گردشگری صفحه 8 : فرهنگی

۱
آذر
۱۴۰۳

شماره
۵۷۶۴

امروز: ۱ (آذر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2024 (Nov) 21

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر همدان: حمید ملانوری در شورای برنامه‌‌ریزی استان با بیان اینکه شورای برنامه‌‌ریزی مهمترین جایگاه مدیریت استان است، یعنی اگر قرار است برنامه محور پیش برویم باید توجه به این شورا خیلی جدی باشد اظهار کرد: کارگروه‌های زیرمجموعه شورای برنامه‌ ریزی نقش مهمی در تهیه خوراک برای شورا ایفا می‌کنند.
به گزارش هگمتانه، حمید ملانوری با این‌ توضیح که نباید شورای برنامه‌‌ریزی را تبدیل به شورای توزیع پول کنیم بلکه باید به سمتی برود که مسائل اساسی استان را حل کند افزود: آنچه در این شورا توزیع می‌شود 15 درصد اعتبارات کشور است و باقی اعتبارات در مرکز است از این رو برنامه‌ریزی و مدیریت استان، رفع نیازهای مردم و برنامه‌هایی که شما در سال تدارک می‌بینید تناسبی با این اعتبارات ندارد و نمی‌توان با این اعتبار کارهایی را انجام داد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه این شورا باید بیشتر بر برنامه‌ریزی و مدیریت تمرکز کند ادامه داد: تمرکز بر روی مسائلی مانند راه‌های مواصلاتی و توسعه زیرساخت‌ها به دلیل استفاده مردم از آنها اهمیت دارد و باید در سطح ملی پیگیری شوند چرا که اعتبارات استان برای اجرای چنین طرح‌هایی کافی نیست.
وی با این توضیح که سلامت و درمان، آموزش، اشتغال، مسکن و امنیت نیاز‌های اساسی هر فردی در جامعه محلی است و بسیاری از مهاجرت‌ها از روستا به شهرها نیز به همین دلیل رخ می‌دهد گفت: در بحث مهاجرت نباید صرفا به مسأله مهاجرت نخبگان توجه کرد بلکه مهاجرت افراد به شهرها و ساکن شدن آنها در مناطق حاشیه‌ای شهر نیز اهمیت دارد.
ملانوری با تشریح مشکلات رخ داده در حاشیه‌های شهر و آسیب‌هایی که در جامعه بروز می‌کند اضافه کرد: اگر می‌خواهیم مشکلات حل شود باید در مباحث، اساسی کار کرد، امروز ما در بحث خوابگاه‌های دانشجویی در استان و همچنین در بحث اقتصاد نیز چند مشکل داریم.
وی با بیان اینکه همدان در بحث گردشگری ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین مقاصد گردشگری دنیا باشد مطرح کرد: صنعت گردشگری صنعتی است که پول و ثروت در جامعه تولید کرده، کمترین مشکلات زیست‌محیطی را داشته و بسیار اشتغال‌زا است و البته ما هم زیرساخت‌های آن را داریم.
استاندار همدان با انتقاد از وضعیت بیکاری مردم روستای علیصدر که غار علیصدر به عنوان بزرگ‌ترین غار آبی جهان در آن قرار دارد گفت: وقتی برای اولین بار به علیصدر رفتم واقعا تاسف خوردم، آیا روستای علیصدر باید آن گونه باشد؟ شرکت علی صدر باید برای آنها شغل ایجاد کرده باشد. اینکه ما بزرگ‌ترین غار آبی را داشته باشیم یا اینکه شهر جهانی انگور و... باشیم اما برای مردم سودی نداشته باشد چه فایده دارد، اینها باید کار و اشتغال مردم را حل کند.
وی با اشاره به اینکه در کنار حفظ منابع آبی، حفاظت از خاک نیز بسیاری اهمیت دارد و باید مورد توجه همگان باشد ادامه داد: توجه به زنجیره ارزش باید در دستور کار قرار گیرد یعنی ضمن پرهیز از خام فروشی، محصولات استان باید با بالاترین قیمت به فروش رفته و بیشترین اشتغال را تولید کنند، باید مشکلات تولیدکنندگان در حوزه فرآوری و فروش را حل کنیم.
ملانوری با ابراز تاسف از اینکه ملایر شهر جهانی انگور است اما کشمش ملایر بدون نام وارد بازار می‌شود و در شهر جهانی لالجین با آن عظمت نیز هیچ نشان تجاری و بسته‌بندی خاصی وجود ندارد عنوان کرد: اقتصاد فعال و پویا نیازمند نشاط در صادرات و واردات است باید زمینه مبادله کالا را فراهم و شرایط را برای فعالان این عرصه تسهیل کنید.
وی خطاب به مدیران اضافه کرد: تسلط بر قوانین و دستورالعمل از دیگر تأکیدات من است، هم‌ مدیران هم کارشناسان باید به قوانین تسلط داشته باشند، اگر شده حتی پولی هزینه کرده و مشاوری استخدام کنید که راهکار قانونی را برای شما استخراج کند چرا که این کار گره گشاست.
استاندار همدان با این توضیح که خیلی از دستگاه‌ها اعلام کردند رتبه‌های برتر دارند که لازم است این دستگاه‌ها رتبه‌های برتر را با توضیحی کوتاه برای ما ارسال کنند گفت: ما نیاز به تحرک جدی داریم، در این مدت قدرت ریسک‌پذیری مدیران را پایین دیدم برخی مدیران می‌گویند به خاطر دستگاه نظارتی است، ما با آنها صحبت کردیم و آنها مشکلی ندارند پس خطر‌پذیر باشید، مشکل دوم راضی بودن به وضع موجود است که بسیار خطرناک است در مردم هم این را دیدم که این خطرناک‌تر است، ما وظیفه داریم این تحرک را ایجاد کرده و این فضا را بشکنیم.
فتح‌الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ نیز در این جلسه اظهار کرد: اعتبارات هزینه‌ای استان که بحث مزایای کارکنان است وضعیت بسیار بدی دارد و با کسری روبه‌رو است علاوه بر این 2.5 درصد از کل اعتبارات هزینه‌ای کشور برای ما بوده است و این سبب شده مدیران نتوانند به کارکنان کمک کنند، حتی در بین چهار استان غرب‌ کشور نیز وضعیت خوبی نداریم البته در بحث اعتبارات تملک دارایی نیز وضعیت خوبی نداریم.
وی با این توضیح که در بحث اعتبارات مصرف نشده گزارشی که تیرماه از خزانه گرفتیم نشان می‌دهد هزار و 200 میلیارد اعتبار مصرف نشده بود ادامه داد: ما در آن موقع مرتب فشار می‌آوردیم که دستگاه‌ها هزینه این اعتبارات را پیگیری کنند، مدیران نباید این گونه مسائل را به روزهای آخر بگذارند.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس با بیان اینکه در بحث باقی مانده اعتبارات توزیع نشده هم طبق قانون باید 15 روز بعد از جلسه این اعتبار توزیع شود که این هم‌ با سیاست استان با تاخیر صورت گرفت ادامه داد: در بخش هزینه‌های جهانی هم توزیع شهرستانی آن مشخص نیست و باید شفاف شود این هزینه کجا هزینه شده و چه مبلغی است.
وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی باید بخش قابل توجهی از اعتبارات که در تهران است را جذب کنند که این نیز با پیگیری محقق می‌شود و گرنه افراد دیگر پیگیری کرده و آن اعتبار را می‌برند.
توسلی با اشاره به اینکه 98 درصد درآمدهای استان از مالیات است و این یعنی به افراد کاسب، کارمند و... فشار وارد می‌شود پس باید منابع درآمدی استان را تقویت کنیم مطرح کرد: سال قبل پیگیری کردیم و توانستیم 500 میلیارد از سهم‌ مالیات استان را کم کنیم، امسال هم این موضوع را دنبال می‌کنیم.
وی با بیان اینکه سهم‌ ما از اعتبارات ملی کم بوده و سهم استان در درآمد مالیاتی هم 51 درصد است عنوان کرد: منکر زحمات مدیران نیستیم اما باید تلاش بیشتری کنیم تا وضعیت بهتر شود به ویژه اینکه در بودجه سال بعد با کسری بسیاری روبه‌رو خواهیم بود.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس با این توضیح که 5 هزار و 600 میلیارد تومان از محل تبصره 6 به خزانه برای معدن واریز شده که سهم استان بسیار ناچیز است و باید مسؤولان پیگیری کنند سهم استان افزایش یابد ادامه داد: سال آینده سال سختی در بخش آب خواهیم داشت از سوی دیگر نیروگاه نیز در حال نابود کردن منطقه است اهالی منطقه دچار بیماری‌هایی مانند سرطان ریه، پوست و... شده‌اند.
اکبر رنجبر‌زاده نیز در این جلسه با بیان اینکه بودجه‌ای که به استان داده می‌شود باید عادلانه توزیع شود اظهار کرد: همه نمایندگان درخواست دارند تا بودجه به شکل عادلانه و براساس اصول منطقی و قابل پذیریش برای مجمع نمایندگان توزیع شود که سبب رضایت مردم و نمایندگان خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه دوستان نباید توجهی به فشارها و رایزنی‌ها برای جابه‌جایی اعتبارات داشته باشند بلکه توزیع باید عادلانه باشد گفت: در موضوعاتی مانند معادن، اعتبارات باید در مناطقی که آسیب‌زا است هزینه شود نه در جایی دیگر.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس بیان کرد: تلاش‌های شما و همکاری ما نمایندگان، برای تخصیص بالاتر و بیشتر است و نیاز است تعامل بیشتری داشته باشیم چرا که تخصیص‌های اعلام شده بسیار ناچیز است و از آنجایی که در منطقه سردسیر هستیم این اعتبارات باید زودتر و بیشتر به استان تخصیص یابند یعنی اینکه اعتبار در اسفند تخصیص یابد قابل قبول نیست.
وی عنوان کرد: برای بودجه 1404 در کمیسیون تلفیق بودجه حضور داریم اگر پیشنهادی دارید که به نفع استان است برای ما ارسال کنید تا در کمیسیون تلفیق مطرح شود همچنین باید بدانید در بودجه آینده تغییرات ارز قطعی و حتمی است یعنی هم ارز ترجیحی و هم ارز نیمایی تغییر خواهند کرد پس آثار این تغییرات را از همین حال باید پیش‌بینی کرده و برای آن آمادگی داشته باشید.
رنجبر‌زاده درباره وضعیت مسکن اسدآباد نیز گفت: در حوزه مسکن اسدآباد دچار مشکل شده بودیم در همین راستا با رایزنی صورت گرفته، وزیر محترم موافقت کردند که 80 هکتار به طرح جامع اسدآباد اضافه شود که لازم در شورای برنامه‌ ریزی نیز تصویب گردد.
حمیدرضا حاجی‌بابایی نیز در این جلسه با بیان اینکه در دو سال گذشته در افزایش اعتبارات هزینه‌ای رتبه اول را داشتیم چرا که وضعیت بودجه‌های عمرانی و جاری خوب نبود اظهار کرد: استان‌های غرب کشور بودجه نفت دارند و ما جزو استان‌هایی هستیم که از این اعتبارات خیلی کم می‌گیریم.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات جاری همان حقوق کارمندان است و ما باید تعداد کارکنان را زیادتر کنیم گفت: جهاد کشاورزی سال قبل 100 نفر را به کار گرفت که از آنها برای این کار تشکر می‌کنم.
نماینده مردم همدان در مجلس با این توضیح که در خوشبینانه‌ترین وضع امسال وضعیت تخصیص استان 550 میلیارد تومان بوده است که میانگین برای هر 50 میلیارد تومان شهرستان می‌شود گفت: در سه سال گذشته بودجه دانشگاه بوعلی سه برابر شده و از 290 میلیارد به 770 میلیارد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ما در مجمع نمایندگان چند کار را پیگیری می‌کنیم و بدانید استان همدان در اوج است ادامه داد: راه‌آهن همدان- ملایر برای تکمیل 500 میلیارد تومان، راه‌آهن- همدان زنجان 2 هزار میلیارد تومان، ایستگاه فامنین 500 میلیارد تومان، موزه منطقه‌ای 200 میلیارد تومان و موزه هنرهای معاصر 100 میلیارد می‌خواهند تا تکمیل شوند.
حاجی‌بابایی با اعلام اینکه پتروشیمی هگمتانه باید تعیین تکلیف شود توضیح داد: آنها می‌خواهند خوراک را از مارون و الوند بگیرند یعنی ما برای آنها خوراک مفت می‌گیریم آن وقت آنها محصولات را با دلار 60 هزار تومان می‌فروشند و هر وقت خوراک مفت نمی‌دهیم حقوق کارگران را قطع نمی‌کنند، شرکت مارون گفته من بالاتر از قیمت، این پتروشیمی را می‌خرم پس لازم است این وضعیت از طرق مختلف حل شود.
وی با اشاره به اینکه هفته آینده کلنگ شهرک تره‌بار به زمین زده می‌شود ادامه داد: مسأله مسکن استان نیز حرف اول را می‌زند و باید حل شود، باید به افرادی که نمی‌توانند خانه بسازند زمین 200 متری داده شود و برای آن سرمایه‌گذار گرفت تا آن مسکن را بسازد.
نماینده همدان با تشریح مهمترین پروژه‌های استان از افتتاح بزرگ‌ترین پروژه تلویزیونی با نام چل چمن در همدان خبر داد و گفت: به زودی فرودگاه را هم فعال خواهیم دید وزیر دستور دادند ایران ایر باید اینجا نمایندگی داشته باشد البته کاسپین هم اعلام آمادگی کرده است.
وی احداث بیمارستان هزار تختخوابی، برقی شدن راه‌آهن همدان، اختصاص قطار ویژه‌ای برای تهران- همدان با مدت زمان دو ساعته، قطار شهری همدان و.. از دیگر پروژه‌های مهم استان برشمرد و مطرح کرد: با هم بودن ما در کنار هم، فضای استان را به سمت کارآمدی بردن سبب پیشرفت می‌شود، نگاه کشور به استان نگاه متفاوتی است و ما جزو استان‌های بهتر به شمار می‌آییم.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: