صفحه 1 : فرهنگی صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۹
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۷۷

امروز: ۹ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Tuesday 2025 (Apr) 29

عناوین صفحه

هگمتانه، گروه خبر همدان: طی مراسمی از پوستر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان رونمایی شد‌ و دبیرخانه دائمی این جشنواره در مجتمع عین القضات افتتاح شد.
به گزارش هگمتانه؛ روز گذشته آئین رونمایی از پوستر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با حضور حمید نیلی؛ مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسرافیل فرج اللهی؛ مدیر عامل انجمن‌ هنرهای نمایشی کشور، امیر مشهدی عباس؛ دبیر جشنواره، سید مسعود حسینی؛ شهردار همدان و دبیر اجرایی جشنواره، محمود مسگریان؛ رئیس شورای اسلامی شهر، حمید بادامی نجات؛ رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان، مسعود ویژه؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و دیگر مدیران شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در محوطه مجتمع عین‌القضات این شهر برگزار شد.
این مراسم که با شور و نشاط کودکان شهر و خانواده‌های آنها همراه بود، یک مهمان ویژه داشت و بهرام شاه محمد‌لو؛ معروف به آقای حکایتی و هنرمند محبوب تئاتر کشور با حضورش ایام خوش دوران کودکی و نوجوانی را برای پدر و مادرها تداعی می‌کرد.
مراسم پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط محمد مهدی نوروزی؛ نوجوان همدانی و خواندن سود ملی ایران آغاز شد.
ابتدا مراسم ویدیویی از مرحوم پوریا هادیان؛ رئیس دبیرخانه جشنواره و مدیر روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان پخش شد که زحمات زیادی در برگزاری این جشنواره در همدان کشیده بود که متأسفانه چند روز پیش دار فانی را وداع گفت.
در این مراسم مسؤولان کشوری و استانی هر کدام روی سن آمدند و به ایراد سخنرانی پرداختند و از اقدامات خوب صورت گرفته در برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان سخن گفتند که شادی و نشاط را به کودکان هدیه خواهد کرد.
ابتدا شهردار همدان با بیان اینکه امروز برای برگزاری این آئین مهم و رونمایی از پوستر جشنواره دور هم جمع شده‌ایم گفت: بعد از توقف یک ساله بالاخره شاهد بازگشت این رویداد فرهنگی به همدان هستیم که امیدواریم منشا خیر و شادی برای کودکان شهر باشد.
سید مسعود حسینی با بیان اینکه امروز دبیرخانه دائمی جشنواره در مجتمع عین‌القضات رونمایی شد عنوان کرد: تئاتر یکی از پایه‌های هنر است که برای ما رویش‌های مختلفی خواهد داشت و امیدواریم این جشنواره را در طول سال ساری و جاری ببینیم.
وی با بیان اینکه امسال بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان کشور را در همدان برگزار خواهیم کرد ادامه داد: بیست و یک دوره این جشنواره در همدان برگزار شده است.
شهردار همدان با تأکید به اینکه در این دوره شهرداری پای کار آمد تا به صورت دائمی جشنواره‌ای برگزار شود ضمن‌ تقدیر از مسؤولان دست‌اندرکار گفت: شهرداری با همراهی شورای اسلامی شهر کمک کرد و اعتباری برای برگزاری جشنواره اختصاص یافت.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه کارهای عمرانی را بر عهده گرفت و وزارت ارشاد نیز برگزارکننده جشنواره تئاتر کودک و نوجوان است تا کار به خوبی برگزار شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه امروز رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را در همدان داریم افزود: این برنامه آغازگر مسیری است که ما را به دنیای شیرین کودکان راهنمایی می‌کند و صداقت محور آن است؛ با این نگاه وارد اجتماع می‌شویم و بر اساس آن راهنمایی شده و آینده را ترسیم می‌کنیم.
حمید نیلی احمدآبادی با بیان اینکه یکی از شاخصه‌های این پوستر توجه به امید است گفت: باید شور و نشاط را نسل به نسل به آیندگان هدیه کنیم.
وی از شهردار، ریاست شورای اسلامی شهر و اعضای شورای اسلامی شهر همدان و هنرمندان همدانی قدردانی کرد و گفت: این عزیزان تمام‌ قد کمک کردند جشنواره در همدان برگزار شود که امیدواریم یکی از برنامه‌های به یادماندنی باشد.
  حضور 13 کشور در جشنواره
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه قرار است همدان پایتخت فرهنگی کار برای کودک و نوجوان شود عنوان کرد: خواهشمندم شهرداری با توجه به ظرفیت همدان به استمرار کار تئاتر کودک و نوجوان کمک کند.
دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز با بیان اینکه امیدواریم برگزاری جشنواره مستمر باشد اظهار کرد: 415 اثر از 27 استان متقاضی شرکت در جشنواره بودند به طوری که تقریبا 90 درصد کشور در این جشنواره شرکت کردند.
امیر مشهدی‌عباس با بیان اینکه از 13 کشور با هفت اثر هنری در این جشنواره حضور خواهند داشت گفت: از هنرمندان، مدیرکل ارشاد و شهرداری همدان قدردانی می‌کنم که اگر پای کار نباشند، جشنواره به خوبی برگزار نمی‌شود.
در این مراسم پس از رونمایی از پوستر جشنواره با نورافشانی و شادی کودکان شهر؛ شهردار همدان به رسم احترام و یاد بود هدیه‌ای را تقدیم هنرمند کشور؛ آقای حکایتی کرد.
همچنین از سوی این دبیر اجرایی هدیه‌ای تقدیم فرزندان مرحوم پورقاسمی، کارگردان تئاتر کشور شد.
در خلال این برنامه دبیرخانه دائمی جشنواره در مجتمع عین‌القضات شهر همدان نیز افتتاح شد و سپس مسؤولان و خبرنگاران وارد سالن آمفی‌تئاتر مجتمع عین‌القضات شدند و نشست خبری برگزار شد.
  نمایش 47 اثر در بخش مسابقه و بین‌الملل در جشنواره تئاتر کودک
دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئأتر کودک و نوجوان نیز در این نشست اظهار کرد: برای این دوره از جشنواره تئاتر حرفه‌ای‌ترین گروه‌های نمایشی را که طی یک سال گذشته اثر تولید کردند، دعوت کرده‌ایم.
امیر مشهدی‌عباس با بیان اینکه فردا نتایج برای شرکت در جشنواره اعلام می‌شود درباره بخش‌های این آئین گفت: با توجه به تحولات منطقه، بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با نمایشی که موضوع آن مرتبط با کودکان غزه است، آغاز خواهد شد که البته این نمایش در مکان‌های مختلف نیز اجرا خواهد شد.
دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئأتر کودک و نوجوان با اشاره به در پیش بودن روز 13 آبان و با تأکید بر اینکه برای این رویداد نیز برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ایم شعار جشنواره را "تئاتر، گفت‌وگوی بدون مرز" عنوان کرد.
وی با بیان اینکه برای تجهیزات سالن‌ها، ایجاد سالن‌های جدید، دبیرخانه دائمی و... هزینه‌هایی انجام شده است، عنوان کرد: نسبت به سال‌های گذشته اعتبارات زیادی هزینه شده و از پایتخت به تنهایی نزدیک به 19 میلیارد تومان برای این دوره از جشنواره اعتبار تأمین کرده است.
مشهدی‌عباس با بیان اینکه برای بهره‌مندی تمام مردم، گروه‌های همدانی، خارج از جشنواره و در مناطق محروم، روستاها و... اجرا خواهند داشت اضافه کرد: این دوره از جشنواره شامل بخش کودک، نوجوان، خردسال، خیابانی و بین‌الملل است که هر کدام از آنها نیز بخش‌های دیگری دارند.
دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئأتر کودک و نوجوان گفت: امسال پیش‌بینی می‌کنیم 35 تا 40 نمایش در بخش مسابقه و هفت اثر در بخش بین‌الملل روی صحنه رود.
وی بیان کرد: در بخش کارگاه‌های جنبی نیز متوجه شدیم در سال‌های قبل خیلی از هنرمندان نتوانستند از این کلاس‌ها بهره‌مند شوند که امیدواریم با درایت شهردار، سال آینده کارگاه‌های جنبی چند ماه زودتر برگزار شود تا تأثیر آن را در آثار ارائه شده ببنیم، البته برای کودکان و نوجوانان کارگاه خواهیم داشت.
 بهترین تماشاچیان تئاتر
مشهدی‌عباس با بیان اینکه معتقدم بهترین تماشاچیان تئاتر در دنیا همدانی هستند چرا که حال خوبی دارند و می‌دانند چگونه با تئاتر ارتباط برقرار کنند گفت: جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان رتبه سیزدهم‌ را در دنیا دارد و اگر قدر آن را بدانیم باید برای ماندن آن در همدان نیز تلاش کنیم.
وی افزود: اگر این جشنواره از همدان رفت برای این بود که برخی گمان می‌کردند این مسأله جزو مسؤولیت‌های آنها نیست، پس بی‌مهری و عدم مسؤولیت آنها سبب شد جشنواره برای مدتی از همدان برود.
دبیر جشنواره با قدردانی از اقدام شهرداری در برگزاری این جشنواره گفت: شهردار را حامی فرهنگی می بینم و قدردان اقدام ایشان در حمایت از برگزاری جشنواره هستم.
دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان با اشاره به نقش پررنگ اصحاب رسانه برای ارتقای جشنواره افزود: با برگزاری چنین رویدادهایی می‌توانیم همدان را به عنوان مقصد رویدادهای مختلف معرفی کنیم.
سیدمسعود حسینی با بیان اینکه شهرداری‌ها در دنیا پای کار رویدادهای فرهنگی هستند و اگر در این عرصه شهرداری پای کار نمی‌آمد ارشاد نمی‌توانست با اطمینان کار را دنبال کند بیان کرد: در بحث اعتبارات نیز امسال در چند بخش هم وزارتخانه؛ هم استان و هم شهرداری پای کار آمده‌اند.
وی با بیان اینکه تقریبا جمع هزینه‌ها در همه حوزه‌ها 30 میلیارد تومان می‌شود، اضافه کرد: در حوزه اجرا هزینه‌ها را شهرداری و در بخش زیرساخت‌ها هزینه را استان تقبل کرده است؛ البته وزارت ارشاد نیز تعهدات را اجرا می‌کند که مهم این است در این عرصه زیرساخت‌ها تقویت می‌شود.
شهردار همدان بیان کرد: هزینه‌ها بسیار بالاست اما اتفاق خوبی که رقم خورد این بود که در حوزه زیرساخت اتفاق خوبی در حال انجام است.
حمید نیلی؛ مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه امروز شاهد جشنواره‌زدگی تئأتر در کشور هستیم که این موضوع نیاز به ساماندهی دارد و بهترین نهاد در این فضا نیز شهرداری است گفت: با همراهی شهردار همدان برای برگزاری جشنواره‌ رویکرد جدیدی را متصور هستیم که امیدوارم ادامه یابد و این آئین در همدان بماند.
وی با این توضیح که حضور شهرداری در همه جشنواره‌ها حضوری جدی است و برخی موضوعات نیز به انگیزه‌های آن استان و شهر باز می‌گردد گفت: اگر جشنواره‌های در حال برگزاری را بررسی کنید نقش پر رنگ شهرداری را می بینید در این دوره نیز حضور مجدد جشنواره کودک و نوجوان در همدان با پیگیری‌های آقای صوفی، آقای حاجی‌بابایی و حمایت‌های جدی شهردار همدان محقق شد.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ما مجموعه جشنواره‌هایی در عرصه بین‌الملل داریم که باید برگزار شود و اداره‌کل هنرهای نمایشی تلاش می‌کند به نحو احسن اجرا شوند گفت: آنچه وجود دارد برگزاری خوب جشنواره است و این به انگیزه خود استان، شهرداری و به انگیزه‌هایی که مرتبط به متغیرهای خوب برگزار شدن است، باز می‌گردد.
وی با بیان اینکه با رویکردی که شهردار همدان برای خوب برگزار شدن جشنواره‌ دارد رویکرد جدیدی را متصور هستیم که امیدوارم ادامه یابد عنوان کرد: همه ما هستیم که نباید بگذاریم جشنواره به جایی دیگر سوق پیدا کند و این روال در حوزه استان همدان ریشه بدواند تا جشنواره در آنجا برقرار باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز اظهار کرد: برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان سبب بروز شور و نشاط اجتماعی می‌شود و در این فضا اگر فرزندان خانواده شاد باشند انرژی آنها به خانواده نیز منتقل می‌شود.
مسعود ویژه با اشاره به اینکه 7 سالن در دست تعمیر و بازسازی است، بیان کرد: به دلیل بین‌المللی بودن جشنواره تئاتر، همدان نیز در زمان برگزاری جشنواره و در عرصه بین‌المللی و ملی دیده می‌شود یعنی ما یک هفته برنامه زنده در تلویزیون داشته و‌ افتتاحیه و اختتامیه جشنواره نیز به صورت زنده و ملی پخش می‌شود.
مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی با برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان سطح کمی و کیفی آثار استان نیز چند درجه بهتر می‌شود گفت: علاوه بر رونق اقتصادی، برگزاری جشنواره در همدان سبب استمرار برگزاری تئاتر در طول سال و آماده شدن زیرساخت‌ها نیز می‌شود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: