۱۳
آبان
۱۴۰۳
شماره
۵۷۴۸
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر*: رئیس اداره امور عشایر استان همدان از کشت گیاهان دارویی توسط عشایر در 300 هکتار از اراضی همدان خبر داد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، جعفر کاویانی دلشاد در جمع خبرنگاران با گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر اظهار کرد: به مناسبت فرا رسیدن این روز یک پروژه کارفرمایی در کوی حضرت ولی عصر(عج) همدان با 6 میلیارد تومان اعتبار و با اشتغال زایی مستقیم برای 15 نفر به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه این طرح تولیدی برای 30 نفر نیز به صورت غیر مستقیم ایجاد شغل کرده است گفت: با توجه به ظرفیت این کارگاه قرار شد طبقه فوقانی آن نیز تبدیل به کارگاه آموزشی برای فرزندان عشایر شود.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان با این توضیح که بازدید از عشایر و خانواده شهدا، برپایی میز خدمت در نهاوند، اجرای طرح واکسیناسیون و اجرای طرح هم زمان سازی زایش از جمله برنامه هایی است که به مناسبت این روز در استان برگزار میشود، درباره اهمیت اجرای طرح زایش همزمان گفت: با اجرای این طرح هر گوسفند به جای یک زایش، میتواند هر 14 ما دو زایش داشته باشد و از آنجایی که پروانه مرتع جدیدی صادر نشده است، این طرح میتواند سطح بهره وری را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه ترکیب اجتماعی کشور شامل سه جامعه عشایری، روستایی و شهری میشود مطرح کرد: عشایر قبیله ای زندگی کرده، کوچ رو بوده و درآمد آنها متکی به دامداری است.
وی اضافه کرد: در سال 1245 میزان جمعیت عشایر کشور 38 درصد جمعیت کشور بوده که حالا این رقم به 1.6 درصد رسیده است یعنی ما در حال حاضر 252 هزار خانوار عشایری در کشور داریم که این رقم در استان معادل 3900 خانوار میشود.
کاویانی دلشاد به اشاره به اینکه 9 دهم درصد از جمعیت استان با حداقل امکانات، حدود 20 درصد از گوشت قرمز را تولید میکنند عنوان کرد: حدود 90 هزار هکتار از اراض ملی استان در دست عشایر بوده و باقی در بخش روستایی و... است. وی با بیان اینکه سالانه حدود 6 هزار تن گوشت،380 تن پشم و 260 مترمربع انواع صنایع دستی توسط عشایر تولید میشود مطرح کرد: سال قبل در 300 هکتار از اراضی و مراتع نیز کشت گیاهان دارویی داشتیم.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان به تشریح مشکلات جامعه عشایری استان پرداخت و گفت: 250 کیلومتر ایل راه عشایری در استان داریم که هرسال باتوجه به بارندگیها نیاز به بازسازی و مرمت دارند.
وی با بیان اینکه کمبود کامیون آبرسان نیز از دیگر مشکلات ما محسوب میشود عنوان کرد: در حال حاضر 3 کامیون آبرسان داریم که روزانه 20 میلیون تومان کرایه به آنها میدهیم و این در حالی است که قرار بود از محل اعتبار توازن 2 برای ترمیم ایل راهها 10 میلیارد تومان و برای خرید کامیون آبرسانی 20 میلیارد تومان اعتبار به ما اختصاص دهند تا این مشکلات بر طرف شود، تخصیص اعتباری که که هنوز محقق نشده است.
کاویانی با این توضیح که در کل کشور برای هر استان 365 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده تا مشکل راه و آب عشایری حل شود گفت: اگرچه اعتبار در نظر گرفته برای آب و راه عشایری تفکیک نشده است اما ما درخواست داریم این مقدار اعتبار پرداخت شود تا بتوانیم با خرید حداقل 5 کامیون آبرسان، برای 20 سال آینده این مشکل را حل کنیم.
وی عدم توزیع پنل خورشیدی از سوی شرکت توزیع برق در بین عشایر را یکی دیگر از مشکلات مهم این قشر از جامعه اعلام کرد و افزود: قرار بود 399 پنل خورشیدی تا فروردین امسال به ما تحویل داده شود که متأسفانه تاکنون محقق نشده است و این در حالی است که دیگر استانها این کار را انجام داده اند.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان مطرح کرد: در بخش آموزش نیز با کمبود معلم رو به رو هستیم یعنی ما برای آموزش فرزندان عشایر استان به 60 معلم نیاز داریم تا کودکان عشایر در بخش آموزش آسیب نبینند البته نا گفته نماند که دولت سال قبل 20 معلم به این بخش اختصاص داد اما 14 نفراز آنها خانم بودند که به میان عشایر نرفته و در روستاها مشغول به کار شدند.
وی همچنین خواستار ارتقا ساختاری این اداره به سطح اداره کل شده و مطرح کرد: وقتی این ارتقا انجام شود آن وقت میزان اعتبارات و..نیز افزایش می یابد.
کاویانی در ادامه سخنان خود با اشاره به تشکیل پرونده درباره تخریب اراضی ملی توسط روستاییان به ویژه در ارزانفورد، میدانک و ابرو اعلام کرد: متأسفانه این مناطق برای برداشت سیلیس شخم زده شدهاند.
وی با تشریح نقش دیگر دستگاههای اجرایی در عرصه خدمات رسانی به جامعه عشایری مطرح کرد:ایجاد مجتمع دامپروری از دیگر طرح هایی است که ما در شهرهای ملایر، همدان، نهاوند و تویسرکان پیگیری میکنیم تا با ساخت آنها، فرزندان عشایر را در این مجتمعها به کار گرفته و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان اظهار کرد: در بخش اقتصادی نیز سال گذشته 40 میلیارد تومان اعتبار از محل جز 3 تبصره 18 در بخش صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی و دامپروری توزیع کردیم، و امسال نیز تا کنون برای این مهم 26 میلیارد تومان تخصیص داده ایم که توزیع شده است.
وی با بیان اینکه در بحث توزیع آرد نیز 1251 تن آرد بین 3 هزار خانوار عشایری و 198 هزار لیتر نفت و گازوئیل بین 1200 خانوار کوچ رو توزیع شده است عنوان کرد: 140 کیلومتر از راههای عشایری استان نیز با صرف مبلغ 1 میلیارد و 200 میلیون تومان مرمت و بازسازی شدهاند.
کاویانی با اشاره به توزیع 50 سیلندر گاز و 12 هزار و 500 تن نهاده دامی بیان کرد: امسال در روز ملی روستا در استان همدان 6 طرح با 8 میلیارد تومان اعتبار داریم که به بهره برداری خواهند رسید.
وی گفت: برگزادی 8 دوره آموزشی،برپایی 7 سیاهچادر عشایری در نوروز، برگزاری 6 شورای عشایر شهرستانی، اسکان 100 خانوار عشایری در کانون اسکان بهار و تخصیص 6 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی ثابت از دیگر اقداماتی است که توسط این اداره انجام شده است.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان با این توضیح که در بخش جذب اعتبارات نیز میانگین جذب اعتبارات تبصره 18 برای ما 97 درصد در سال قبل بوده است و امسال نیز به میزان 26 میلیارد تومان طرح به بانک معرفی شده است بیان کرد: تقدیر از عشایر،کسب رتبه بهترین تعاونیهای عشایری کشور، کسب 100 درصد امتیاز در عرصه ارزیابی عملکرد،کسب رتبه سوم در بخش ادارات خدماتی و تولیدی و کسب رتبه دوم در سال گذشته در بخش بررسی شاخصهای عملکرد عشایری از دیگر اقدامات این اداره است.