۲۴
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۸۰۷
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر*: رئیس بنیاد نخبگان استان همدان تأکید کرد: کشور ما بهترین کشور برای تولید علم، تولید ثروت و سرمایهگذاری است اما یک رقابت سنگین جهانی برای غارت منابع انسانی وجود دارد از این رو باید مسؤولان و جامعه تلاش بیشتری کنند تا اینظرفیتها را نگه دارند.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، موسی اعظمی در مراسم تقدیر و تشویق برگزیدگان آزمون سراسری سال 1402 و المپیادهای علمی 1401 اظهار کرد: این مراسم به منظور تقدیر از نخبگان شهر هر ساله برگزار میشود.
وی با بیان اینکه رتبههای زیر 100 و 50 کنکور سراسری به عنوان نخبگان کشوری به عضویت بنیاد ملی نخبگان در میآیند از این رو هر ساله این مراسم را برگزار میکنیم افزود: برخی سالها تعداد افراد برگزیده بیشتر بوده و در برخی موارد مانند سال قبل نیز تنها 2 برگزیده داشتیم که نشان میدهد رقابت سختی بوده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان یکی از مشکلات موجود بر سر راه تقدیر از نخبگان استان را عدم حضور آنها در همدان برشمرد و گفت: عموما رتبههای برتر همگی به دانشگاههای تهران میروند و دانشگاه استان خود را انتخاب نمیکنند و همین سبب میشود از محدوده مخاطبان بنیاد نخبگان استان خارج شوند و همین مسأله نیز هماهنگ کردن آنها برای اجرای برنامه را سخت میکند.
وی با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان با تدبیر رهبر معظم انقلاب ایجاد شده و با حوزه مأموریتی مشخص، زیر نظر معاونت ریاست جمهوری اداره میشود عنوان کرد: در استان همدان نیز شعبه این بنیاد فعال بوده و 10 تا 12 سال است که در این حوزه کار میکند.
اعظمی با این توضیح که وقتی ما فردی را نخبه معرفی میکنیم یعنی او فردی متفاوت بوده و از نظر ظرفیت خدادادی، برتر است مطرح کرد: افراد نخبه هم ظرفیت خدادادی دارند و هم اینکه چندین سال تلاش کرده و زحمت کشیده اند تا در میان صدها هزار نفر شرکت کننده در کنکور رتبه برتر شوند.
وی با اشاره به اینکه دایره نخبگان برای بنیاد متفاوت بوده و شامل عرصهها و اقشار مختلف میشود ادامه داد: مأموریت ما در بنیاد نخبگان شامل شناسایی نخبگان و افراد مستعد، حمایت از نخبگان با استفاده از طرحها و راهکارهای مختلف، تجلیل و تکریم نخبگان، الگوسازی و همچنین استفاده از ظرفیت نخبگان در عرصههای مختلف میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با این توضیح که ما به سمتی پیش میرویم که بیش از هر زمان دیگری باید از ظرفیت نخبگان استفاده کنیم گفت: در 50 سال گذشته اهمیت منابع انسانی نسبت به دیگر منابع بیشتر شده به همین دلیل است که دیگر کشورها به دنبال جذب نخبگان دیگر کشورها هستند.
وی افزود: بسیاری از کشورها منابع طبیعی قوی ندارند اما به واسطه منابع انسانی غنی، وضعیت خوبی دارند و امروز کشور ما نیز به این باور رسیده است که منابع انسانی که در راس آنها نخبگان هستند بسیار با اهمیت بوده و اگر بهآنها توجه شود کارهای خوبی رخ خواهد داد.
اعظمی با بیان اینکه با اقدامات انجام شده برای هزار نفر از نخبگان ردیف استخدامی تعریف شد و این رقم قرار است به 5 هزار نفر افزایش یابد مطرح کرد: شاید آنطور که باید نتوانستیم از ظرفیت نخبگان به درستی استفاده کنیم از این رو شاهد این هستیم که مانند بسیاری از کشورها، نخبگان ما نیز مهاجرت میکنند.
وی بیان کرد: ما در قالب طرح ایران گشت و شهاب دانشآموزی با گروههای هدف در ارتباط هستیم تا افراد نخبه را شناسایی و با پیشرفتهای کشور آشنا کنیم همچنین بنا داریم پاییز امسال ارتباطات خود با جامعه دانشآموزی را بیشتر کنیم.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با قدردانی از آموزش و پرورش و سازمان دانشآموزی برای همراهی خوب با بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: ما آماده ایم هرگونه خدمت و کمکی را به نخبگان ارائه دهیم.
وی اضافه کرد: کشور ما بهترین کشور برای تولید علم، تولید ثروت و سرمایهگذاری است اما یک رقابت سنگین جهانی برای غارت منابع انسانی وجود دارد از این رو باید مسؤولان و جامعه تلاش بیشتری کنند تا اینظرفیتها را نگه دارند.
مظاهر احمدی مشاور رئیس بنیاد نخبگان استان همدان نیز در این برنامه با اشاره به سخنان رهبر معظمانقلاب درباره نخبگان اظهار کرد: از آنجایی که دانشآموزان ما با روند بنیاد نخبگان آشنا نبودند از سال قبل روندی به نام مسیر نخبگی تعریف شد که مطابق آن شناسایی نخبگان توسط بنیاد نخبگان رخ میدهد.
وی با این توضیح که بنیاد ملی نخبگان افراد را از مقطع دانشآموزی تا دانشگاهها، ایجاد شرکت دانش بنیان و... حمایت میکند افزود: برندگان المپیادها نیز هنگام ورود به دانشگاهها تحت راهبری یک استاد شاخص در دانشگاه قرار میگیرند. این استاد آن دانشجو را پیش میبرد به نحوی که استعدادهای او شناخته شود.
مشاور رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با بیان اینکه دیگر دانشجویان با استعداد نیز شناسایی شده و میتوانند از خدمات وسیع بنیاد بهره مند شوند، مطرح کرد: کشور ما پر از استعداد است، استعدادهایی که آینده جامعه و مردم را میسازند پس در قبال کشور و مردم مسؤولیت پذیر باشید.
در ادامه این جلسه سه تن از نخبگان استان به بیان برخی مشکلات پرداختند و عدم استفاده از تجربیات دیگران، توجه ویژه دانشآموزان و خانواده آنها به رشته تجربی و غفلت از دیگر رشتهها، نا آگاهی دانشآموزان نسبت به آینده رشته ها، لزوم معرفی و تبلیغ المپیادهای دانشآموزی در مدارس را از جمله مسائلی دانستند که باید به آنها پرداخته شود.
در پایان این جلسه نیز از امیر محمد ورمزیار رتبه 34 کنکور هنر سال در 1402، محمد علی میگویی رتبه 60 علوم تجربی 1402 و علی محمد ظاهری دارنده نشان نقره المپیاد علوم و فناوری نانو در سال 1401 تجلیل شد.