صفحه 1 : همه دانا صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۱۷
مهر
۱۴۰۳

شماره
۵۷۲۶

امروز: ۱۷ (مهر) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Tuesday 2024 (Oct) 08

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه شهرستان: شهردار لالجین گفت: لالجین شهر بدون بیکار استان همدان است و پنج هزار نفر نیروی کار، روزانه از اقصی نقاط استان برای اشتغال در کارگاه‌های لالجین حضور پیدا می‌کنند.
به گزارش هگمتانه، سیدرضا موسوی روز سه شنبه در نشست خبری در آستانه برپایی جشنواره پاسداشت هشتمین سالروز جهانی شدن لالجین افزود: هم اکنون هزار و 200 کارگاه سفال خانگی و کارگاهی و 300 فروشگاه تخصصی عرضه محصولات سفال در شهر لالجین فعال است.
وی یادآور شد: اتفاقات قابل قبولی در حوزه توسعه شهری مانند احداث سه باب غذاخوری مجهز بعد از جهانی شدن انجام شده است.
شهردار لالجین ادامه داد: در زمینه احداث هتل به دلیل آنکه 2 دانگ از مالکیت اراضی این شهر اوقافی است سرمایه‌گذاران خصوصی تمایلی برای سرمایه‌گذاری، احداث هتل و مراکز تفریحی ندارند و امنیت سرمایه‌گذاری کم است.
موسوی افزود: احداث مجتمع اقامتی، گردشگری و فرهنگی با تصمیم شهرداری و شورای شهر در ابتدای شهر پیش‌بینی شده است و نیز یک اقامتگاه بوم‌گردی در این شهر در حال افتتاح است.
وی یکی از معضلات توسعه تولیدات سفال در شهر لالجین را کمبود و عدم تأمین خاک سفال برشمرد و افزود: تأمین خاک سفال با هماهنگی بین ارگان‌ها و مجوز برداشت خاک از اراضی پیرامون شهر نیاز دارد که با پیگیری مسؤولان استانی این روند کاهش می‌یابد زیرا تأمین دیر هنگام خاک معضل بزرگی در زمینه اشتغال است.
شهردار لالجین، مشکل عمده و محدودیت صادرات سفال و سرامیک لالجین در سه سال گذشته را عواملی از قبیل تعرفه گمرگی و پیمان سپاری ارزی اعلام کرد و افزود: این عوامل آسیب جدی به صادرات سفال زده است و عمده سفال به کشور عراق صادر می‌شود.

  برگزاری جشنواره شهر لالجین با حضور وزیر میراث‌فرهنگی
موسوی ادامه داد: برگزاری هشتمین سالروز جهانی شدن لالجین روز 29 شهریور در این شهر با حضور وزیر میراث‌فرهنگی همراه با برپایی برنامه‌های متنوع پیش‌بینی شده و در این راستا کمیته‌های مختلف تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: اجرای مسابقات عکاسی سفال لالجین با ثبت نام 80 نفر عکاس حرفه ای، همایش پیاده روی شهروندان و مسابقات سفالگری جشنواره لالجین در دستور کار قرار دارد و با جمع آوری مجموعه آثار فاخر سفالگری شناسنامه‌ای مستند برای لالجین شکل می‌گیرد.
شهردار لالجین گفت: برپایی جشنواره‌ها و آیین‌ها موجب ارتقا جایگاه شناسایی لالجین می‌شود تا میزبان گردشگران بیشتری باشیم و موقعیت جغرافیایی این شهر در مسیر غار و نزدیک هگمتانه کمک کرده که گردشگران به صورت مستمر در این شهر حضور داشته باشند.
موسوی یادآور شد: سفالگران لالجین از 800 سال قبل در این حوزه مشغول به فعالیت بودند و کیفیت تولیدات آنها روز به روز به طور مستمر در حال ارتقا است و این ظرفیت موجب شده که به عنوان شهر جهانی انتخاب شود.
وی ادامه داد: همه ما مسؤولان و رسانه‌ها وظیفه محافظت از این هنر صنعت را داریم و با توجه به پیشرفت فناوری‌های جهان این هنر صنعت باید ارتقا یابد و برهمین اساس هر ساله همه سفالگران در جشنی به پاسداشت جهانی شدن لالجین این هنر به عرصه کشوری و جهانی بیش از پیش معرفی می‌شود.
شهردار لالجین گفت: ایجاد بازارچه سنتی صنایع‌دستی غرب کشور در مرکز شهر لالجین برگرفته از معماری کاروانسراهای سنتی و میدان نقش جهان پیش‌بینی شده و در کمیسیون ماده پنج بررسی شده و تصویب نهایی صورت نگرفته است که ساخت این بازارچه سنتی طی چهار سال آینده اتفاق ارزشمندی در حوزه گردشگری است.
موسوی یادآور شد: کارگاه‌های سفال استان هم اکنون با 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند و امیدواریم با گرایش مردم به خرید ظروف سفالی حجم تولید افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تکمیل موزه سفال لالجین با 10 سال بلاتکلیفی به 300 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد یادآور شد: ساخت موزه سفال لالجین در چهار هزار مترمربع زمین پیش‌بینی شده است و تاکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در سال گذشته هفت میلیارد ریال از اعتبارات شهرداری اختصاص داده شد.
مهدی کشوری دلاور، رئیس اتحادیه سفال و سرامیک نیز در این نشست اظهار کرد: اجناسی از کشور چین در بازار لالجین وجود ندارد و 95 درصد اجناس فروشگاه‌های لالجین مربوط به تولیدات خود این شهر است.
به نقل از ایرنا، در پایان این آیین از پوستر هشتمین سالروز جهانی شدن لالجین رونمایی شد.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: