۱۴
آذر
۱۴۰۳
شماره
۵۷۷۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه ایران و جهان: سازمان تأمیناجتماعی بهعنوان بزرگترین و مهمترین سازمان بیمه اجتماعی کشور، با داشتن بیش از 46 میلیون بیمهشده اصلی و تبعی، اولین خریدار خدمات درمانی و دومین تولیدکننده این خدمات در کشور است که در دو حوزه خدمات درمانی مستقیم و غیرمستقیم، به بیش از نیمی از جمعیت کشور خدمات درمانی ارائه میکند.
سازمان تأمیناجتماعی در بخش درمان مستقیم در زمان حاضر بیش از 400 مرکز درمانی مشتمل بر 79 بیمارستان ملکی و هیأتمدیرهای و بیش از 320 مرکز درمان سرپایی در سراسر کشور در اختیار دارد که مشغول ارائه خدمات متنوع و گوناگون سلامت به بیمهشدگان هستند که این خدمات به شکل 100 درصد رایگان به بیمهشدگان تأمیناجتماعی ارائه میشود.
در سال گذشته بیش 67 میلیون بار مراجعه بیمهشدگان به پزشکان عمومی، متخصص، فوقتخصص و دندانپزشکان مراکز درمانی این سازمان در سراسر کشور انجام شده است.
تعهدات بیمه تأمین اجتماعی شامل حمایتهای درمانی در موارد بیماری، بارداری، حوادث، غرامت دستمزد ایام بیماری، غرامت دستمزد ایام بارداری (به تازگی پوشش نازایی هم اضافه شده، هزینه سفر و اقامت بیمار و همراه، پروتز و اورتز (تأمین هزینه وسایل کمک پزشکی)، غرامت نقص عضو مقطوع و کمک هزینه ازدواج است.
سازمان تأمین اجتماعی با دارا بودن 70 هزار نیرو دستاوردهای بزرگی را طی سالهای اخیر به دست آورده و این مسیر همچنان استمرار دارد، به ویژه در دولت سیزدهم اقدامات به یادماندنی در تمامی بخشها به ثمر نشست که در تاریخ فعالیتهای این سازمان کم سابقه بوده است.
در تاریخ کشورمان به دلیل اهمیت و دربرگیری فعالیتهای سازمان تأمین اجتماعی 19 تا 25 تیرماه به عنوان هفته تأمین اجتماعی نامگذاری شده است که برای این ایام برنامههای متنوعی در راستای تبیین و تشریح دستاوردها و مهمترین اقدامات در نظر گرفته شده است.
امروز و در نخستین روز از هفته تأمین اجتماعی مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره، معاونان و مدیران و جمعی از کارکنان سازمان تأمیناجتماعی با حضور در مرقد مطهر امام راحل (ره) با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.
برگزاری جلسات مشترک با نمایندگان تشکلهای کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان از دیگر محورهای برنامههای سازمان تأمیناجتماعی برای این هفته است که در سراسر کشور در دستور کار قرار دارد و رویکرد اصلی سازمان تأمیناجتماعی در برگزاری این مناسبت، تعامل مؤثر و همافزا با مخاطبان و شرکای اجتماعی سازمان (بیمهشدگان، کارفرمایان و بازنشستگان) است.
دیدار با مسؤولان ارشد کشوری و استانی با هدف ارائه گزارش عملکرد و تبیین نظام مسائل سازمان تأمیناجتماعی، بازدید از مراکز درمانی و عیادت از بیماران، بازدید از مراکز تولیدی و کارگاههای صنعتی، برگزاری همایش سراسری با موضوع تحقق سیاستهای کلی تأمیناجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، دیدار با خانواده معزز شهدا و نیز برپایی میز خدمت در نمازهای جمعه و مراکز پرتردد شهرها برای معرفی خدمات و دستاوردهای تأمیناجتماعی از دیگر برنامههای تدارک دیده شده به مناسبت گرامیداشت این هفته است.
روزهای این هفته با عناوین مختلف نامگذاری شده است که بر این اساس سهشنبه - 19 تیرماه - تأمیناجتماعی پایدار در مسیر تحقق سیاستهای کلی تأمیناجتماعی، چهارشنبه - 20 تیرماه - تأمیناجتماعی کارآمد؛ حامی کارآفرینی، جهش تولید و بسترساز مشارکت مردمی، پنجشنبه- 21 تیر - تأمیناجتماعی؛ ایجاد تحول، تحقق عدالت و ارتقای اعتماد، جمعه - 22 تیرماه - تأمیناجتماعی؛ تسهیل خدمات از مسیر تحقق تأمیناجتماعی هوشمند، شنبه - 23 تیرماه - تأمیناجتماعی؛ تحقق شفافیت، پاسخگویی و نظارت مردمی، یکشنبه - 24 تیرماه- تأمیناجتماعی؛ تکریم کارگران و بازنشستگان، حامی خانواده ایرانی و دوشنبه - 25 تیر - تأمیناجتماعی؛ توسعه مستمر خدمات بیمهای و درمانی تعیین شده است.
در رابطه با اهم فعالیتها و تلاشهای سازمان تأمین اجتماعی در دولت سیزدهم، مدیرعامل این سازمان در گفت و گویی اتفاقات درحوزه بیمهای را کم سابقه عنوان کرد و گفت: در حالی که پرداخت مستمریها در دوره قبل به سختی انجام میشد، امروز بیش از 53 هزار میلیارد تومان مستمری ماهانه بدون حتی یک ریال استقراض پرداخت میشود و همه اینها با دستان پرتوان کارکنان این سازمان رقم خورد.
توسعه پوشش بیمهای برای 2.5 میلیون نفر
میرهاشم موسوی افزود: از محل 2.5 میلیون نفر توسعه پوشش بیمهای که در این دوره رقم خورد، بیش از 88 هزار میلیارد تومان درآمد به منابع پایدار این سازمان اضافه شد. امروز درآمد ماهانه ما بیش از مستمری ماهانهای است که پرداخت میکنیم و چنانکه قبلاً وعده دادیم از امسال میتوانیم مازاد درآمد سازمان را به بخش سرمایهگذاری اختصاص بدهیم و از این بابت درخواست میشود دولت بعدی نیز ادامهدهنده این مسیر باشد.
وی با تأکید بر اینکه اگر همراهی همکاران و عزم جمعی در سازمان تأمیناجتماعی نبود، به طور قطع چنین دستاوردهایی رقم نمیخورد، اظهار کرد: یکی از دلایلی که این عزم پیدا شد، همت، پشتکار و عزم جهادی شخص رئیسجمهور آیتالله شهید رئیسی بود. ما هر چه دویدیم به پای ایشان نرسیدیم و این عزم را همه دیدند و همین روحیه و رویکرد ایشان، عزم و اراده مدیران و کارکنان سازمان تأمیناجتماعی را تقویت کرد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی بیان کرد: طبیعی است اگر کسی به راه خدمت به مردم ایمان داشته باشد، نتیجه را خداوند تضمین میکند و دیدیم که در دولت مردمی سیزدهم این اتفاق رقم خورد.
موسوی با تأکید بر اینکه در هفته تأمیناجتماعی باید همه این دستاوردها به خوبی در همه استانها تبیین و این امانت به صحت و سلامت به مسؤولان بعدی منتقل شود، گفت: تا نفس داریم باید به این مردم خدمت کنیم و همین خدمت به مردم است که ارج و احترام را برای خادمان ملت به دنبال دارد. در روایات داریم که یک خدمت به مردم، معادل هفتاد سال عبادت شبانهروزی است و این چیز کمی نیست و بالعکس اگر در این راه کوتاهی کنیم، به طور قطع دچار خسران خواهیم شد.
بهرهبرداری از بیش از 40 مرکز درمانی تخصصی، فوقتخصصی و بیمارستانی
وی در ادامه با اشاره به تحول ایجاد شده در خدمات درمانی سازمان تأمیناجتماعی، تصریح کرد: با وجود تنگناهای مالی که در سازمان وجود داشت، در این مدت کوتاه و در دوره اخیر مدیریتی، خدمات متعدد درمانی قابل توجهی را به خدمات سازمان اضافه کردیم و ارائه خدمات درمانی در زمینه بیماریهای خاص، توسعه خدمات الکترونیکی و گسترش درمان مستقیم در این دولت رقم خورد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: با وجود چالشها بیش از 40 مرکز درمانی تخصصی، فوقتخصصی و بیمارستانی به بهرهبرداری رسید؛ چرا که باور داریم با توجه به هزینههای کمرشکن حوزه سلامت، درمان مستقیم سازمان تأمیناجتماعی، سپر مبارزه با فقر در عرصه سلامت است.
موسوی با اشاره به دستاوردهای این سازمان در حوزه اقتصادی، اظهار کرد: در حوزه اقتصادی در سالهای 1401 و 1402، سوددهی شرکتهای زیرمجموعه سازمان کمتر از 45 درصد نبوده است و این مسیری است که میتواند در دولت بعدی نیز استمرار پیدا کند.
وی با انتقاد از برخی تأکیدات افراطی در زمینه بحرانزدگی صندوقهای بازنشستگی از سوی برخی جریانها گفت: صندوقهای بازنشستگی نباید بحرانزده نشان داده شود و اگر درست برنامهریزی شود و اصلاحات به موقع صورت بگیرد، صندوقهای بازنشستگی بازدهی خوبی خواهد داشت.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی یادآورشد: همه صندوقهای بازنشستگی در جهان، پس از پشت سر گذاشتن دوران جوانی و رسیدن به میانسالی و کهنسالی، حوزه اقتصادی خود را اصلاح میکنند. در این راستا دو اقدام متناسبسازی حجم دارایی صندوق با تولید ناخالص داخلی و افزایش سود داراییها، کارهایی است که باید برای رفع معضلات صندوقهای بازنشستگی انجام شود.