صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۱۸
اردیبهشت
۱۴۰۳

شماره
۵۶۰۸

امروز: ۱۸ (اردیبهشت) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Tuesday 2024 (May) 07

عناوین صفحه




هگمتانه، گروه پزشکی و سلامت:  غذا یکی از عناصر مهم در سلامتی انسان است، اینکه چه تغذیه‌ای داشته باشیم و از میان انواع خوراکی کدام یک را انتخاب کنیم، نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، در واقع امروزه تغذیه و سلامت و امنیت غذایی نقش مهمی را در سلامتی انسان ایفا می‌کند، به‌گونه‌ای که کبد چرب حاصل همین سبک زندگی ناسالم است.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، با ماشینی شدن زندگی‌ها، تغییر سبک زندگی، نوع تغذیه افراد هم تغییر کرده است، دیگر از آن محصولات ارگانیک خبری نیست، اکثر مواد خوراکی که وارد بازار می‌شود با کودهای شیمیایی عمل آمده و یا اینکه فرآوری شده است، امروز تغییر سبک زندگی انسان‌ها را به سمت استفاده از غذاهای کنسرو شده، فست‌فودها، غذاهای نیمه‌آماده و یا آماده سوق داده است، به گونه‌ای که اگرچه دسترسی به انواع میوه‌ها وخوراکی‌ها در تمام فصول سال امکان‌پذیر شده است، اما به اذعان مردم از طعم و کیفیت سابق خوارکی‌ها خبری نیست، همین تغذیه در سلامت بدن بسیار اثر‌گذار است و تغذیه اشتباه می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌هایی چون کبد چرب باشد، در این میان طب سنتی توصیه‌هایی را برای پیشگیری و درمان این بیماری‌ها دارد.
طب سنتی اذعان دارد که تا زمانی که تغییر سبک زندگی و اصلاح تغذیه صورت نگرفته است، با هیچ داروی شیمیایی و گیاهی نمی‌توان کبد چرب را درمان کرد.
از نظر متخصصان طب سنتی، کبد چرب در نتیجه زندگی ناسالم و عادت غذایی غلط به وجود می‌آید و بهترین راه مبارزه با آن پیشگیری است، زیرا اگر این بیماری در بدن فرد به سطح حاد برسد تنها درمان‌های شیمیایی اثربخش خواهند بود، درمان‌هایی که ده‌ها عوارض جانبی را به همراه دارند.
بهترین راه برای مبارزه با این بیماری، پیشگیری با رعایت نکاتی در مورد زندگی و رژیم غذایی سالم است، نکاتی ساده مثل خواب کافی و خودداری از مصرف مداوم الکل. برای درمان کبد چرب در طب سنتی راه‌های مختلفی چون خوردن خاکشیر سفارش شده است.

 برای درمان کبد چرب باید به رفتارهایی چون تنظیم ساعات خواب و بیداری، داشتن ورزش منظم، اجابت مزاج، کنترل خشم و استرس، نگرانی‌ها و... توجه شود.
دکتر مامک‌هاشمی، متخصص طب سنتی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه در خصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: کبد چرب یک بیماری ناشی از سبک زندگی غلط و اشتباهات تغدیه‌ای است، در حالی‌که افراد گمان می‌کنند تنها عامل ایجاد کبد چرب مصرف چربی‌هاست و توجه ندارند که سبک زندگی غلط منجر به کبد چرب می‌شود.
وی در این مورد ادامه داد: تحقیقات جدید نشان داده است که شب‌ها دیر خوابیدن از عوامل ایجاد کبد چرب است، حتی افرادی هستند که روغن کم مصرف می‌کنند اما باز هم کبد چرب می‌گیرند و آن به این علت است که مسایلی دیگری که در سبک زندگی باید بدان توجه شود را ندارند.
هاشمی اظهار کرد: یکی دیگر از عوامل مصرف کربو‌هیدرات و قند است، افراد فکر می‌کنند فقط مصرف قند یا شکر است که مصرف زیاد آن مضر بوده در حالی‌که زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها هم باعث می‌شود که این قند‌ها تبدیل به گلوکز شود و اضافه آن در بدن انباشت و به چربی مبدل می‌شود که در نهایت موجب اضافه‌وزن و کبد چرب می‌شود.
متخصص طب ایرانی اضافه کرد: یکی از علل کبد چرب زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها است، اگرچه میوه بسیار خوب و مفید است اما باید به اندازه مصرف بشود و متأسفانه برخی فکر می‌کنند میوه چون سرشار از مواد مفید بوده و قند آن طبیعی است هر چقدر مصرف کنند هیچ ضرری ندارد در صورتی‌که این میوه‌ها قند زیادی دارند، و اگر زیاد از حد مصرف شوند گلوکز خون بالا می‌رود و تبدیل به چربی می‌شود.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه یکی دیگر از عوامل ایجاد کبد چرب رعایت نکردن اصول تغذیه یعنی درهم‌خواری است، عنوان کرد: این موضوع در جامعه بسیار شیوع دارد و خوردن مخلفات همراه غذا از جمله، ماست، سالاد، نوشابه، دوغ، شوریجات و ترشیجات در جامعه وجود دارد.
وی در همین خصوص تصریح کرد: افراد گمان می‌کنند نوشابه به‌دلیل وجود قند و افزودنی مضر است اما دوغ چون در زمره لبنیات قرار دارد اشکالی ندارد اما واقعیت این است که همراه غذا بهتر است نوشیدنی خورده نشود.
این متخصص طب ایرانی افزود: خوردن غذای خام و پخته در یک وعده مثل سالاد موجب بدهضمی غذا شده و سوءهاضمه و بدهضمی در طولانی‌مدت باعث بروز کبد چرب شود.
دکتر هاشمی عنوان داشت: به طور کلی کبد چرب از دیدگاه طب سنتی جزء بیماری‌های امتلایی است، یعنی ناشی از انباشت بیش از حد مواد نامناسب در بدن است و در طب رایج به آن سندرم متابولیک گفته می‌شود بنابراین شاه‌کلید پیشگیری و درمان کبد چرب حفظ وزن سلامتی است.
وی تصریح کرد: افرادی‌که اضافه وزن دارند برای درمان کبد چرب در قدم اول باید وزن خود را کم کنند، داروها چه داروهای گیاهی و شیمیایی همه نقش کمک به درمان را دارند و نقش اصلی را کاهش وزن و اصلاح تغذیه دارد.
متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه تنها راه درمان کبد چرب تغییر سبک زندگی است، تصریح کرد: تا زمانی که تغییر سبک زندگی و اصلاح تغذیه صورت نگیرد با هیچ داروی گیاهی یا شیمیایی هم درمان نمی‌شود.
دکتر مامک هاشمی با اشاره به اینکه تغییر سبک زندگی هم به تغذیه مربوط می‌شود و هم به رفتارهای دیگر چون تنظیم ساعات خواب و بیداری، دیر به بستر نرفتن، صبح دیر از خواب بلند نشدن، داشتن فعالیت ورزشی منظم و اجابت مزاج روزانه بستگی دارد، عنوان کرد: کنترل خشم، استرس، نگرانی‌ها، دغدغه‌های فکری و ذهنی و تغذیه از جمله نکاتی است که باید رعایت کرد.
وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: کسانی که دچار کبد چرب می‌شوند، گمان می‌کنند که تنها باید از مصرف چربی‌ها بپرهیزند و این درست است اما باید نکات دیگر هم در تغذیه رعایت شود که کم‌کردن مصرف چربی به تنهایی کافی نیست.
متخصص طب سنتی تصریح کرد: در بحث اصلاح تغذیه، کم کردن وزن و کم کردن چاقی شکمی مهم است ولی این نکته باید تذکر داده شود که کاهش وزن سریع و وزن زیادی را در یک ماه از دست دادن یکی از عوامل خطر در ابتلا به کبد چرب است و آن را تشدید می‌کند.
هاشمی افزود: از دیگر نکات تغذیه محدود کردن استفاده از خوراکی‌های شیرین است که مانند قند، میوه‌های شیرین که باید در مصرف آن تعادل را حفظ کرد و اگر تنها روغن را کم کند ولی از طرف دیگر میوه بسیار مصرف کند قند زیادی را وارد بدن می‌کند که برای کبد چرب مضر است.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از یخ در نوشیدنی‌ها و آب می‌تواند عاملی برای کبد چرب باشد، اضافه کرد:‌کسانی که کبد چرب دارند باید از استفاده از یخ پرهیز کنند.
متخصص طب سنتی- ایرانی در ادامه سخنان خود بیان کرد: نکته مهم دیگر رعایت ساده‌خوری و پرهیز از درهم‌خوری است و یا اینکه اگر فرد یک نوع غذا مصرف می‌کند در کنار آن انواع ماست، سالاد، ترشیجات و شوریجات و نوشیدنی مصرف نکند.
مامک هاشمی اظهار کرد: مهم‌ترین نکته در کنترل کبد چرب ساده‌خوری و استفاده از یک نوع غذا در هر وعده است و تنها چیزی که همراهی آن با غذا مشکلی ندارد سبزی خوردن و زیتون است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از عادات بسیار غلط خوردن میوه بلافاصله بعد از غذاست، اظهار کرد: بهترین زمان مصرف میوه به صورت میان وعده یا با فاصله نیم ساعت یا بیشتر قبل از وعده غذایی است.
هاشمی با اشاره به اینکه آب خوردن پس از مصرف میوه نیز اشتباه است، عنوان کرد: اگر پس از مصرف میوه تشنگی وجود داشته باشد، باید صبر کنند بعد آب میل کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فرد باید از خوردن غذاهای غلیظ پرهیز کند، افزود: فرد باید از خوردن غذاهایی که پنیر پیتزا دارد و روغن بسیار دارد و یا اینکه ژلاتین دارند خودداری کرده و حتی برنج برای بیماران دیابتی محدود شود و مدتی برنج از وعده غذایی حذف شود برای بیمارن کبد چرب مفید است.
متخصص طب سنتی- ایرانی اظهار کرد: در کنار رعایت این اصول داروهای گیاهی متعددی وجود دارد که می‌تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد ولی اگر کسی آن اصول و نکات سبک زندگی را رعایت نکند با مصرف داروها به تنهایی نمی‌تواند مشکلش را حل کند.
مامک هاشمی اظهار کرد: یکی از اشتباهاتی که برای درمان کبد چرب در بین مردم وجود دارد مصرف ترشی‌ها و آبغوره و سرکه است. با این تصور که کبد چرب را درمان می‌کند کسانی که مبتلا به کبد چرب هستند باید از مصرف ترشی‌ها به صورت تکی و تنها پرهیز کنند، ترکیباتی چون سکنجبین اشکالی ندارد اما مصرف سرکه خالص انگور یا سرکه سیب ضرر دارد.
هاشمی با اشاره به اینکه کبد چرب از دیدگاه مزاجی کبدی است که سرد شده است، گفت: خوردن سرکه، آبغوره، ترشی‌ها به تنهایی دارای طبع سرد است و برای کبد چرب ضرر دارد.
وی عنوان کرد: در مجموع می‌توان گفت که کبد چرب زود تشخیص داده شود با اصلاح سبک زندگی و تغذیه قابل درمان است ولی اگر دیر تشخیص داده شود و یا به آن اهمیت داده نشود باعث از بین رفتن عملکرد طبیعی کبد می‌شود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: