صفحه 1 : شهرستان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : خبر همدان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : زندگی با کتاب صفحه 8 : فرهنگی

۴
مرداد
۱۴۰۳

شماره
۵۶۶۹

امروز: ۶ (مرداد) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Saturday 2024 (Jul) 27

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر همدان: فعال شدن فرودگاه همدان یک مطالبه عمومی جدی است که نه تنها شهروندان همدان بلکه سایر شهروندان استان و حتی شهرهای دیگر استان‌ها خواستار آن هستند.
به گزارش هگمتانه، فرودگاه بین المللی همدان با داشتن بلندترین برج مراقبت فرودگاه‌های کشور و امکان فرود و پرواز هواپیماهای پهن پیکر، ظرفیت مغفول بسیار ارزشمندی در غرب کشور محسوب می‌شود که مسؤولان استانی تلاش دارند تا امسال آن را دوباره فعال کرده و در خدمت مسافران قرار دهند.
استان همدان به دلیل وجود جاذبه‌های گردشگری و تفریحی بسیار، همه ساله گردشگران بی شماری را به سوی خود کشانده است و وجود فرودگاه و راه‌آهن که از زیر ساخت‌های اصلی است می‌تواند موجب رشد و توسعه صنعت گردشگری در استان شود.
در اواخر سال 1400 و با پیگیری‌های انجام شده با برقراری پرواز دوطرفه همدان-مشهد مدتی شاهد فعالیت دوباره فرودگاه همدان بودیم که به دلایل مختلف از جمله شرایط کرونایی و کم بودن مسافران این وضعیت پایدار باقی نماند.
با این حال امروز فعال شدن فرودگاه همدان یک مطالبه عمومی جدی است که نه تنها شهروندان همدان بلکه سایر شهروندان استان و حتی شهرهای استان‌های دیگر خواستار آن هستند و مسؤولان استانی از استاندار و معاونان اقتصادی و عمرانی گرفته تا نمایندگان همدان در مجلس و دیگر مدیران میانی نیز همه توان و ظرفیت خود برای تحقق این مهم به کار گرفته اند.
فرودگاه همدان با داشتن بلندترین برج مراقبت فرودگاه‌های کشور و امکان فرود و پرواز هواپیماهای پهن پیکر، ظرفیت مغفولی است که هر از چندگاهی صحبت‌هایی در رابطه با فعال شدن آن مطرح شده که به مرحله عملیاتی نرسیده است اما این بار ظاهرا عزم مسؤولان استانی جزم شده تا این فرودگاه دوباره فعال شده و در خدمت مردم همدان و سایر هموطنان و گردشگران داخلی و خارجی قرار بگیرد.
اگرچه ورود قطار به همدان شرایط اقتصادی و گردشگری را به طور حتم بهتر کرده اما در این بین حمل و نقل هوایی جایگاه خود را دارد چراکه این استان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همه ساله میزبانی برنامه‌های زیادی در سطح ملی و بین المللی است.
مسؤولان استانی پیش از این با اختصاص اعتبار برای فرودگاه همدان در سال‌های اخیر امکان پرواز هواپیماهای پهن پیکر را فراهم کردند و اکنون این فرودگاه با توجه به جایگاه منحصر به فرد خود یکی از مهمترین فرودگاه‌های غرب کشور به شمار می‌رود و در عین حال با هشت دهه قدمت یکی از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های ایران محسوب می‌شود.
این فرودگاه بین المللی با تلاش و پیگیری مسؤولان استانی در پی فعال شدن برای انجام پروازهای داخلی و خارجی از جمله پروازهای عتبات عالیات و حج تمتع است، البته در سال گذشته نیز پرواز حجاج همدانی و کردستانی از این فرودگاه انجام شد.
بر اساس آمار در سال 2016 میلادی 284 نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه انجام و 30 هزار و 22 نفر مسافر و 282 تُن بار از طریق آن جابه جا شد، آماری که نشان می‌دهد در صورت فعال سازی دوباره این فرودگاه و برنامه‌ریزی مناسب می‌توان از ظرفیت آن برای جابه جایی مسافر و کالا بهره برد.
مدیر فرودگاه همدان می‌گوید: بر اساس اقدامات صورت گرفته برنامه‌ریزی شده است تا در صورت استقبال مسافران، پروازهایی در مسیر همدان-کیش و همدان-مشهد برقرار شود.
علی اصغر جهانگیری معز گفت: پیش از همه گیری بیماری کرونا، پروازهای مسیر همدان-کیش و همدان-مشهد در برخی از روزهای سال برقرار می‌شد که با همه گیری کرونا پروازها متوقف شد.
جهانگیری معز گفت: تعداد هواپیمای ناوگان هوایی کشور محدود است و این موضوع در توقف پروازهای فرودگاه همدان بی تأثیر نبوده است.
وی ادامه داد: شرکت‌های هواپیمایی در برخی از روزهای سال که تعداد مسافران افزایش می‌یابد خدمت می‌دهند و به محض کم شدن مسافر به دنبال بهانه‌ای برای متوقف کردن پروازها هستند، این موضوع فقط مختص فرودگاه همدان نیست و همه فرودگاه‌های هم تراز همدان با این مشکل مواجه هستند.
مدیر فرودگاه همدان افزود: فرودگاه همدان از همه لحاظ تکمیل و دارای تجهیزات به روز و پیشرفته هواپیمایی است و بلندترین برج مراقبت فرودگاه‌های کشور با ارتفاع 52 متر در این فرودگاه قرار دارد.
وی تأکید کرد: زیرساخت‌های سخت افزاری این فرودگاه مناسب است و قابلیت نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر را دارد.
جهانگیری‌معز با اشاره با اینکه پروازهای حج تمتع پارسال با بهره‌گیری از هواپیماهای پهن پیکر بدون هیچگونه مشکلی از طریق فرودگاه همدان انجام شد، گفت: امکانات خوب این فرودگاه باعث شد حاجیان استان‌های همدان و کردستان سال گذشته از طریق این فرودگاه به سرزمین وحی اعزام شوند.
وی بیان کرد: پایانه این فرودگاه تجهیزات مناسبی دارد و مسافران زیادی می‌توانند از طریق این پایانه جا به جا شوند؛ فضای پارکینگ این فرودگاه مناسب و زمینه‌های انجام پروازهای متوالی در این فرودگاه فراهم است.
مدیر فرودگاه همدان تأکید کرد: بر اساس اقدامات صورت گرفته، برنامه‌ریزی شده است پروازهای این فرودگاه در چند مسیر برقرار شود و ما پیگیر برقراری پروازهای فرودگاه هستیم و تلاش داریم به زودی پروازها برقرار شود.
وی تأکید کرد: همه مسؤولان و مجموعه‌های استان همدان برای رونق پروازهای فرودگاه متحد شده اند و ایجاد یک ایرلاین اختصاصی، مهم‌ترین راهکار برای ثبات پروازهای این فرودگاه در شرایط کنونی است.
جهانگیری معز خاطرنشان کرد: شرایط فرودگاه همدان به گونه‌ای است که راه‌اندازی یک ایرلاین هوایی بسیاری از مشکلات پروازی آن را حل می‌کند.
وی با اشاره به اینکه با راه‌اندازی ایرلاین هوایی یک هواپیما در فرودگاه همدان مستقر می‌شود و به مسافران خدمات ارائه می‌دهد، بیان کرد: راه‌اندازی ایرلاین علاوه بر خدمات دهی به مسافران استان، موجب می‌شود در زمانی که استقبال مسافران کم است هواپیمای اختصاصی استان، به سایر فرودگاه‌های کشور خدمات دهی کند.
وی تأکید کرد: بر اساس بررسی کارشناسان، بهترین مدل برای ثبات پروازهای فرودگاه همدان ایجاد یک ایرلاین اختصاصی است و با راه‌اندازی این ایرلاین دیگر شرکت‌های هواپیمایی به بهانه‌های مختلف نمی‌توانند پروازهای این فرودگاه را متوقف کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز گفت: در نشست مشترکی که هفته گذشته به همراه نماینده و منتخب مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی داشتیم پیگیری‌های لازم برای برقراری پروازهای فرودگاه همدان انجام شد.
سید مجتبی حسینی افزود: جلسات مستمر در رابطه با این موضوع در حال برگزاری است و به دنبال آن نشست مشترکی با حضور شرکت‌های هواپیمایی در تهران داریم.
وی ادامه داد: استاندار همدان به همراه گروهی از نمایندگان و مسؤولان مربوط به این موضوع تلاش دارند تا در اولین فرصت، پروازهای فرودگاه همدان برقرار شود.
حسینی تأکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار است در نخستین مرحله سه پرواز در مسیرهای دوسویه همدان-تهران، همدان-مشهد و همدان-کیش راه‌اندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: استاندار همدان در گذشته نیز تلاش بسیاری برای برقراری پروازهای فرودگاه همدان انجام داد و این پروازها در زمان‌های گوناگون در مدت کوتاهی برقرار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: در سنوات گذسته به دلیل عدم استقبال و مقرون به صرفه نبودن پروازهای فرودگاه همدان متوقف شد اما حالا تلاش داریم موضوع را از همه جهات بررسی کنیم و با تدابیر صورت گرفته و آسیب شناسی قبلی به سمت فعال کردن فرودگاه پیش برویم.
وی تصریح کرد: در مجموع مذاکرات برای برقراری پروازهای فرودگاه همدان به خوبی پیش می‌رود و به محض نهایی شدن قرارداد و راه ‌اندازی فرودگاه شیوه برقراری پروازها اطلاع رسانی می‌شود.
انعقاد تفاهم نامه برقراری پرواز همدان-مشهد-بخارا
چندی پیش نیز با موافقت استاندار همدان و در پی درخواست هیأت سیاسی و تجاری جمهوری ازبکستان، تفاهم‌نامه‌ همکاری بین معاونان استانداری‌های همدان و بخارا امضا شد.
از مهم‌ترین توافق‌های انجام شده در راستای این تفاهم‌نامه‌ 10 گانه، راه‌اندازی خط هوایی همدان - مشهد - بخارا با هفته‌ای یک پرواز است.
به نقل از ایرنا، با توجه به موقعیت ارتباطی ویژه همدان در غرب کشور، ظرفیت‌های بالای این استان در بخش کشاورزی و گردشگری و افزایش میل گردشگران برای بازدید از جاذبه‌های دیار هگمتانه، فعال سازی فرودگاه این شهر اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد و می‌تواند به توسعه و رونق گردشگری دیار الوند کمک کند.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: