۲۱
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۷
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: وزیر اقتصاد روز پنجشنبه به همدان سفر کرد و با حضور در بازار سنتی همدان در جمع شهروندان و کسبه همدان حاضر شد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، سید احسان خاندوزی در جریان سفر یک روزه خود به استان همدان ضمن بازدید از چند واحد تولیدی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و خانواده شهید احمد مسگریان، با فعالان اقتصادی نیز گفتگو کرد.
از دیگر برنامههای قابل تقدیر وزیر اقتصاد در همدان بازدید از بازار و گفتگو با مردم و کسبه بود.
بازدید از شرکت کمباینسازی ماشین برزگر
خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه بازدید از شرکت کمباینسازی ماشین برزگر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان همدان نه تنها به عنوان قطب تاریخی و تمدنی کشور بلکه یکی از مراکز پیشرو در حوزه تولیدات کشاورزی و صنعتی است که آتیه آن با توجه به طرحهای اقتصادی که امروز شروع شده، بسیار درخشانتر خواهد بود.
وی با این توضیح که استاندار همدان درباره افزایش میزان تسهیلات برای استان درخواستی مطرح کرد که با توجه به ظرفیتهای استان درخواست بهحق و درستی است افزود: این موضوع را به بانک مرکزی اعلام خواهیم کرد چرا که بنای ما در این دیدارها رفع موانع تولیدکنندگان استان همدان است.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه تولیدکنندگان از دولت توقع دارند مسیر کار تولیدی و صادراتی آنها و اجرای طرح توسعه هموار باشد مطرح کرد: رئیس سازمان امور مالیاتی کشور برای رفع مسائل مالیاتی فعالان اقتصادی استان در این سفر حضور دارد و برای واحدهایی که نیاز به رسیدگی دارند، همین جا دستور رسیدگی صادر میکند.
وی بیان کرد: مدیرعامل بانک کشاورزی نیز به جهت رفع مشکلات تسهیلاتی و همچنین برای مقرراتزدایی و رفع موانع گمرکی و مالیاتی در این سفر حضور دارد تا شاهد رشد اقتصادی سریعتر و افزایش بیشتر درآمد سرانه استان با توجه به اهداف برنامه هفتم توسعه باشیم.
تلاش کردیم به برخی بی عدالتیها غلبه کنیم
سید احسان خاندوزی در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان همدان از تقویت تأمین منابع مالی مورد نیاز استان به ویژه در بخش صنعت و کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: تلاش میکنیم تا قبل از سفر دوم رئیس جمهور به استان به تحقق ظرفیتها سرعت دهیم.
وی با اشاره به سخنان نماینده ولی فقیه در استان پیرامون مسأله عدالت افزود: دغدغه شما در بخش عدالت توام با رشد و پیشرفت سرلوحه جهت گیری کشور است و نباید فراموش شود، از این رو به اندازه وسع خود تلاش کردیم به برخی بی عدالتیها غلبه کنیم.
وزیر اقتصاد عدم توجه دستگاههای دولتی به حقوق مردم و فعالان بخش خصوصی را از جمله بی عدالتیهای موجود در کشور برشمرد و گفت: روند صدور مجوزهای کسب و کار که پیش از این میشد به عنوان ظلم اقتصادی به آن نگاه کرد امروز با ساز و کار ایجاد شده زمینه را برای فردی که توانمند بوده، تحصیلات و مدارک دارد و میتواند فعالیت کند، فراهم و روند اجرای امور را تسریع کرده است.
وی تمرکززدایی از مرکز و توجه منطقهای را از دیگر راههای کاهش بی عدالتی در جامعه برشمرد و ادامه داد: در زمان حضور خود در وزارت اقتصاد 35 مورد از اختیارات خود را به استانها تفویض کردم تا کارها صحیحتر و سریعتر پیش رود.
مالیات 2 هزار شرکت در استانهای خود میماند
خاندوزی درباره مسأله پرداخت مالیات شرکتها به استانها و عدم خروج آن مطرح کرد: برخی شرکتها وقتی مالیات هایشان را پرداخت میکردند این پول به جای اینکه در همان استان بماند به مرکز میآمد از این رو با اقدامات انجام شده امروز برای 2 هزار شرکت فضایی فراهم شده تا مالیات پرداختی شان در همان استان بماند.
وی ادامه داد: در بخش پرداخت عوارض آلایندگی نیز سازمانها مکلف به پرداخت شدند که در این بخش رقم پرداختی به برخی استانها،چند هزار میلیارد تومان است.
وزیر اقتصاد عنوان کرد: در بخش تسهیلات بانکی هم تلاش کردیم سپردههای استانهایی که خودشان به سپرده مردم نیاز دارند به خارج از استان نرود که در این بخش نیز استان همدان وضعیت خوبی دارد اما در برخی استانها بانکها از این قانون تمکین نکردند. وی با بیان اینکه با توجه به تأکیدات رئیس جمهور بر مسأله عدالت و مبارزه با فساد امیدواریم اتفاقات خوبی رخ دهد مطرح کرد: دولت تلاش میکند امکان وقوع فساد را به حداقل برساند.
آیتا... شعبانی: در بخش رسانهای نیازمند یک تبیین و تحلیل درست و دقیق از خدمات دولت هستیم
نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز در این در دیدار با بیان اینکه نقاط مثبتی که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با هیأت دولت تبیین کردند، قابل تقدیر است اظهار کرد: با وجود تمام اقدامات مثبت دولت، اما در بخش رسانهای نیازمند یک تبیین و تحلیل درست و دقیق هستیم.
وی با اشاره به اینکه مردم برای بررسی وضعیت اقتصادی به زندگی روزمره خودشان نگاه میکنند افزود: معیشت مردم و چرخش زندگی روزمره جزو دغدغههای رهبر معظم انقلاب بوده و هست و باید برای آن برنامهریزی قوی انجام شود.
شعبانی با این توضیح که نیازمند هماهنگی و انسجام قوی بین تیم اقتصادی دولت هستیم ادامه داد: باید تلاش کنیم تا پیشرفتها عدالت محور باشد.
وی بیان کرد: تمرکز زدایی از وزارت خانهها و دادن اختیارات به استانها از موضوعاتی است که باید مد نظر قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه در نظام اسلامی مشروعیت تک تک افراد وابسته به عدالت است مطرح کرد: مدیر در جامعه اسلامی باید دغدغه، برنامه و اندیشهاش تحقق عدالت به معنای عام آن باشد.
وی با تقدیر از حضور وزیر اقتصاد در بازار همدان، یکی از شاخصههای مردمی بودن دولت را حضور در بین مردم برشمرد و گفت: دولت نسبت به راهکارها و روشهایی که مسؤولان در آن مردم را بازوی اصلی پیشرفت قرار دهند، توجه کند.
شعبانی همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به مسأله خصوصی سازی ادامه داد: در سالهای گذشته گاهی به اسم خصوصی سازی اشتباهاتی رخ داد که منجر به تبعیض شد.
وی در ادامه با بیان اینکه استان همدان در بحث کشاورزی با مشکل آب مواجه است و در زمینه صنعت نیز نیازمند حمایت جدی توسط مسؤولان هستیم عنوان کرد: ساختارهای اقتصادی گاهی از موارد دست و پای مدیران را بسته که رفع آن نیازمند حمایت جدی و اقدام شجاعانهتر مسؤولان است.
امام جمعه همدان با این توضیح که موفقیت دولت به رفع مشکلات مردم میانجامد، از این رو اساس، حفظ منافع مردم در عرصههای مختلف است گفت: کمک به دولت، کمک به تأمین منافع مردم و وظیفه همگانی فارغ از مباحث سیاسی است.
قاسمی فرزاد: توفیقات خوب همدان در جلوگیری از فرار مالیاتی
علیرضا قاسمیفرزاد استاندار همدان نیز در این دیدار اظهار کرد: در کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی؛ دستگاههای نظارتی، دادستان و مجموعههای امنیتی حضور دارند که با انسجام و همدلی توفیقات خوبی در این کارگروه داشتهایم.
وی با اشاره به دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با اعضای هیأت دولت و تقدیر و تمجید ایشان از اقدام دولت مردمی سیزدهم ادامه داد: با عزم و اراده دولت مردمی ایران قوی در استان در هفته دولت یکهزار و 4 طرح با اعتباری بالغ بر 16 هزار و 500 میلیارد تومان مورد بهرهبرداری قرار گرفت و عملیات اجرایی 175 طرح با اعتبار حدود 40 هزار میلیارد تومان آغاز شد.
استاندار همدان با این توضیح که بعضی مشکلات و مسائلی که ریشه حدود دو دهه قبل را داشت در همین 2 سال اخیر در دولت مردمی ایران قوی برطرف شده است عنوان کرد: بحران آب و بخش زیادی از مشکلات و معضلاتی که در موضوع مسکن بود، در سطح استان همدان حل شده است.
نشست فعالان اقتصادی بخش دولتی و خصوصی با وزیر اقتصاد
خاندوزی در دیدار با فعالان بخش خصوصی با بیان اینکه از جمله نکات مهم در عرصه اقتصاد مسأله تغییر مسیرهایی است که در آستانه قرن جدید اقتصاد ایران باید به فکر آن باشیم و همت رئیس جمهور نیز مصروف آن است اظهار کرد: ما باید عیوب ساختاری اقتصادی ایران را که زنجیر پای پرواز ایران شده بود مرتفع کنیم که یکی از این زنجیرها نسبت دستگاههای اجرایی کشور با تولید کننده است.
وی با اشاره به وضعیت اقتصاد نفتی زده ایران و بی توجهی دستگاههای دولتی به بخش خصوصی ادامه داد: در چنین اقتصادی دستگاهها چندان توجهی به منافع تولیدکنندگان نداشتند چرا که امورات کشور با فروش نفت انجام و ارز و درآمد کشور نیز از این محل تأمین میشد.
در 2 سال گذشته میزان درآمدهای پایدار بیشتر از سهم نفت شد
وزیر اقتصاد فاصله یافتن اقتصاد ایران از فروش نفت را یکی از برکات سخت و دشوار تحریمها برشمرد و ادامه داد: در 2 سال گذشته توانستیم میزان درآمدهای پایدار را بیشتر از سهم نفت کنیم به گونهای که وابستگی بودجه عمومی دولت بیشتر به درآمدهای مالیاتی است.
وی با اشاره به اینکه اگرچه هنوز در این مسیر توفیق کامل نداریم اما جهت گیریها را عوض کردیم بر همین اساس دستگاههای اجرایی باید ملتفت به وضعیت تولیدکنندگان باشند عنوان کرد: همت دولت بر ایناست که فعالان اقتصادی تکریم شوند.
خاندوزی با تشریح سازو کارهای ایجاد شده برای دریافت مجوز با تأکید براینکه با راهاندازی درگاه ملی مجوزها میخواهیم فقط همان موارد درخواستی از تولیدکننده طلب شود گفت: ما وارد دوران جدیدی شدیم گرچه مظاهر زیادی از دوران قبلی و از مناسبات دستگاههای اجرایی با تولید کننده وجود دارد اما تغییر مسیر شروع شده است.
وی توزیع عادلانه سهمبری و اینکه چه کسانی و چه مناطقی برخوردار یا غیر برخوردار هستند را از دیگر برنامههای دولت برشمرد و ادامه داد: حضور دولت در استانها نمادی از مرکزیت زدایی است تا بدین وسیله بروکراسیای که این شرایط را ایجاد کرده بود بشکند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در بخش تسهیلات بانکی تمام بانکهای دولت مکلف شدند نه تنها 50 درصد بلکه صد درصد سپردههای مردم کم برخوردار را در خود همان استان تجمیع کنند تا آن استان برای حل مسائل خود بی نیاز شود عنوان کرد: در بررسیها مشخص شد 5 بانک غیر دولتی و یک بانک دولتی کمتر از 30 درصد منابع را در استان صرف پرداخت تسهیلات میکنند بنابراین اگر ظرف 3 ماه رویه خود را اصلاح نکنند باید شعبات آنها در استان تعطیل شود.
وی با اشاره به اینکه با این سیاست هاست که میتوانیم مشکلات را به سمت توازن منطقهای و عدالت اجتماعی ببریم مطرح کرد: در مسأله ثبات مقررات اقتصادی کشور تمام تلاش ما براین است که برای تمام متغیرها در برنامه هفتم ریل گذاری مشخصی را ایجاد کنیم چرا که با این کار میتوانیم بگوییم برای 5 سال آینده تولید کننده و صادر کننده با این فرمول ها، فعالیت اقتصادی خود را داشته باشد.
خاندوزی از ساماندهی و حاکم شدن انضباط سخت بر صدور بخش نامهها خبر داد و گفت: سخت گیری در حوزه گمرکات سبب شده 30 درصد بخشنامههای تجاری و گمرکی در طول 5 ماه کاهش یابد.
وی با تأکید بر اینکه اگر سیاست تجاری و صنعتی نداشته باشیم، با واردات بیرویه تولید و منابع ارزی به هدر میرود افزود: پیمان سپاری ارزی به منظور بازگشت ارز به کشور است.
رفع تعهد ارزی باید منوط به شرایط خاص بازار و محصول باشد
وزیر اقتصاد گفت: برگشت ارز زمان بیشتری نیاز دارد و همه کالاها را نباید مانند هم دید، به طوری که رفع تعهد ارزی باید منوط به شرایط خاص بازار و محصول باشد.
قول وزیر اقتصاد برای بررسی شرایط ویژه بخش کشاورزی استان همدان برای حل مشکل تعهد ارزی
وی با بیان اینکه شرایط ویژه بخش کشاورزی استان همدان برای حل مشکل تعهد ارزی را اعلام کنید، پیگیری میکنیم یادآور شد: خرید تضمینی باید به موقع اعلام شود و وزیر جهاد در حال تلاش است که هرچه زودتر اعلام شود.
خاندوزی تأکید کرد: این حق کشاورز است که به موقع و قیمت مناسب و منطقی محصول وی خریداری شود.
وی با قدردانی از کشاورزانی که 10 و نیم میلیون تن محصول گندم خود را در اختیار دولت گذاشتند مطرح کرد: با این اقدام کشور به کمتر از یک میلیون تن نیاز به واردات گندم خواهد داشت.
فعالان اقتصادی همدان خواهان آزادسازی نرخ ارز شدند
فعالان اقتصادی استان همدان نیز در نشست تخصصی با وزیر اقتصاد خواهان آزادسازی نرخ ارز در کشور شدند.
نائب رئیس اتاق بازگانی استان همدان در این نشست با بیان اینکه همدلی زیادی در استان وجود دارد اما توامان باید اقدامات مهمی نیز انجام شود اظهار کرد: آزادسازی نرخ ارز در کشور بسیار مهم است و باید مورد توجه باشد چراکه حل مشکلات در گرو آزادسازی ارز است.
خزایی با اشاره به اینکه مشکلات موجود، پنج سال گمرک و واردات را تعطیل کرده است افزود: روستاهای نهاوند با وجود سرابها آب ندارند و باید بودجهای اختصاص یابد تا بهرهبرداری از آب سرابها فراهم شود. نماینده هیأت اندیشهورز در استان نیز با بیان اینکه دولت آقای رئیسی نخستین دولتی بود که در جمهوری اسلامی ایران کارگروه دیجیتالی راهاندازی کرد اما در ادامه سرعتش کند شد اظهار کرد: در میان مسؤولان اقتصادی کمبود مدیران فناوری داریم و اگر مسؤولان ما دید فناورانه نداشته باشند آینده به خطر میافتد.
سعید عباسی با بیان اینکه کشور عربستان به دنبال تاسیس بزرگترین شهر هوشمند است که اگر بتوانیم در این حوزه با این کشور و چین و امارات ارتباط بگیریم میتوانیم در این حوزه اقداماتی داشته باشیم ادامه داد: در حوزه اقتصاد دیجیتال در همدان سایتهای هوشمند اقتصادی نمونه آن "کار اینجا" طراحی شده اما متأسفانه در کارهای اقتصادی سناریوهایی را تکرار میکنیم که در دولتهای قبل بوده و علت آن هم عدم وجود دیتاهای جدید نیست.
حاجی بابایی: بیش از 150 تولیدی استان در دو سال گذشته رونق گرفته است
حمیدرضا حاجی بابایی نیز در این برنامه با بیان اینکه تولید کننده باید کمک شود تا تولید قابل رقابت شده و صادرات بیش از گذشته در کشور شکل بگیرد اظهار کرد: دولت با تمام توان کار میکند تا این گرانی و تورم مهار شود.
وی با این توضیح که اقتصاد کشور هر چه مردمیتر شود آن وقت کمتر برای مهار تورم زحمت خواهیم کشید چرا که دست با برکت مردم گره گشاست مطرح کرد: اگرچه بخشی از کارهای بودجهای به عهده بانکها گذاشته میشود اما حق مردم نیست که پول را در بانک استان خود بریزند اما پول آنها به استان دیگری برود.
نماینده همدان در مجلس با اشاره به ناترازی رخ داده در بانکها ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی ما این است که مردم به هر دلیلی تکیه زیادی به بانکها دارند اما به دلیل ناترازیها و عدم تخصیص لازم در زمان مناسب یا عدم اجرای به موقع قوانین، مشکلاتی ایجاد شده و مردم در این بخش گلایه مند هستند.
درخواست حاجی بابایی از وزیر اقتصاد برای بررسی وضعیت بانکهای خصوصی استان
وی با اشاره به اینکه بیش از 150 تولیدی استان در دو سال گذشته رونق گرفته است بیان کرد: مردم همدان بیکار نیستند پولشان را در بانک خصوصی بگذارند آن وقت آن بانکها پول را ببرند در تهران خرج کنند ما چنین بانکی را نمیخواهیم پس لطفا وضعیت آنها را بررسی کنید.
حاجی بابایی با بیان اینکه کارهای خوبی در استان شکل گرفته از شما میخواهیم دستور دهید تسهیلات آنها ویژه باشد و افزایش یابد گفت: در بخش بیمه نیز قابل قبول نیست که تمام درآمد بیمهای استان حتی به اندازه یک درصد هم در استان سرمایهگذاری نشده و در عوض در استان دیگری سرمایهگذاری شود.