۱۶
آذر
۱۴۰۲
شماره
۵۵۰۲
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: 1. در مورد چگونگی فوت خانم امینی نظری ندارم چون اطلاع موثقی ندارم و البته اصل بر برائت است وَلا تقفُ ما لَیسَ لَکَ بِهِ عِلمٌ (اسرا/ 36)
2. جان و مال و ناموس انسانها محترم است و نباید هتک شود مگر در صورت وجود اذن از طرف خداوند متعال مثل قصاص یا مجازاتهای شرعی یا احکام حکومتی از طرف فقیه عادل (قوانین جمهوری اسلامی ایران) فرقی نمیکند که این شخص خانم امینی باشد یا خانم محجبهای که مورد ضرب و شتم قرار گرفته.
3. حق اعتراض قانونی طبق اصل 27 قانون اساسی
تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است. برای همه مردم وجود دارد و این شرایط باید توسط نظام برای مردم تأمین شود و برای هر دو طرف موافق و مخالف وجود داشته باشد.
4. هرگونه ظلم به مردم و آسیب به اموال عمومی و خصوصی محکوم است.
5. مسأله حجاب یک ضرورت شرعی و عقلی است و یک مسألهای دارای جنبه اجتماعی بنابراین امکان قانونگذاری را دارد و قطعاً هر قانونی اجباری است.
6. اما در مورد اجرای قانون موجود سؤالاتی وجود دارد:
ماده 638 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده)
هرکس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (74) ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمیباشد ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
تبصره [جزای نقد اصلاحی 1399/11/08] زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از 2 میلیون تا 10 میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.
یک. حجاب شرعی یعنی پوشاندن همه بدن به غیر از گردی صورت و دستها تا مچ بدون زینت و محرک نبودن رنگ و نوع و اندازه لباس
به این دو سؤال و جواب از رهبری معظم دقت بفرمایید:
س 120. آیا پوشاندن کامل چانه هنگام حجاب و در نماز واجب است، یا اینکه فقط قسمت پایین آن باید پوشانده شود و آیا وجوبِ پوشش چانه مقدمه پوشاندن صورت است که شرعاً واجب است؟
ج. پوشاندن قسمت پایین چانه واجب است نه خود آن، زیرا چانه جزیی از صورت است.
س 117. در عرف مرسوم است که بانوان بعد از ازدواج، خود را به اموری از قبیل برداشتن زیر ابرو و زائل کردن موهای صورت (اصلاح ابرو و صورت) و مانند آن زینت میکنند، آیا پوشاندن صورت در این حالت از نامحرم لازم است؟
ج. اگر به گونهای باشد که عرفاً زینت و آرایش محسوب شود، باید از نگاه نامحرم پوشانده شود.
با این تعریف از حجاب اکثر محجبهها هم باید مجازات شوند، چون معمولاً روسری را به گونهای میبندند که زیر چانه پوشیده نیست ضمن اینکه همه خانمهای متأهل صورت و ابرو را اصلاح میکنند و عرفاً زینت محسوب میشود چون باعث زیبایی است و البته خیلی از مواقع اگر ساق دست نداشته باشند مقداری ولو یک سانت از مچ دست از زیر لباس مشخص است!!
دو: آیا اصلاً امکان گرفتن این میزان از زنان جامعه ممکن است؟!
سه: اگر گرفتیم باید توسط ضابط قضایی به دادسرا معرفی و سپس تشکیل پرونده و تحقیق با کیفرخواست به دادگاه رفته و قاضی حکم صادر کند و بعد از قطعی شدن حکم اجرا شود آیا امروز امکان رسیدگی به این میزان پرونده وجود دارد؟ اگر دوباره جرم را تکرار کند باز این پروسه باید تکرار شود!
7. پس چه باید کرد؟
اصل قانون باید باشد اما در مقام اجرا باید این مسائل رعایت شود:
اینها به ترتیب است و حداقل هر مرحله شاید نیاز به 5 سال زمان دارد و تا یک مرحله تثبیت نشده نباید وارد مرحله بعد شد.
- در ابتدای کار باید همین شرایط موجود تثبیت شود و وضعیت از این بدتر نشود مثلاً امروز فعلاً همه خانمها شلوار میپوشند و فعلاً لباس که بازو یا سینه خانم در آن برهنه باشد وجود ندارد باید کسانی که این حداقل را رعایت نمیکنند توسط ضابط قضایی دستگیر و مراحل قانونی را طی و در طول حبس 10 روز تا دو ماه با آموزش صحیح و اصولی و گرفتن تعهدات قانونی این وضعیت تصحیح شود.
- بیحجابی در صداوسیما به رسمیت شناخته نشود و اصلاً از بازیگران بدحجاب استفاده نشود و برنامهها تقلیل پیدا بکند.
- فضای مجازی و اینترنت با حفظ کیفیت و فضای کسب و کار کاملاً به گونهای محدود شود که هیچ محتوای نامناسبی در آن نباشد.
- سینما و سریالهای خانگی که در آن بیحجابی به رسمیت شناخته شده به صورت کامل تغییر کند.
- جشنواره فجر و موارد مشابه آن که به نوعی رسمیت دادن به بیحجابی است متوقف شود.
- کارمندان زن با پوشش کاملاً شرعی وارد اداره شوند و در صورت عدم رعایت تعدیل شوند.
- در کنار همه اینها باید نسبت به مسأله ازدواج، اشتغال، مسکن، تورم و آموزش و فرهنگ جامعه به صورت متوازن و بدون تبعیض اقدام کرد.
8. گشت ارشاد به دلایل زیر نمیتواند موفق باشد:
- به دلیل اینکه نمیشود با همه برخورد کرد باید گزینشی برخورد کرد و همین حس تبعیض و ظلم را ایجاد میکند.
- مجازات موجود نمیتواند وضعیت حجاب را بهتر کند.
- برخورد دوگانه حاکمیت با بیحجابها مسأله را مضحک جلوه داده است.
9. آیا مردم وظیفه ندارند؟
بله اما با سه شرط جدی:
یک: خودشان عامل باشند واقعاً یا ایّها الذین آمَنُوا لِمَ تَقُولونَ مَ لاتفعَلُون کَبُرَ عِنْدَالله انْ تَقُولوُا ما لا تفعلونَ (صف / 2 و 3)
دو: واقعاً احتمال تأثیر داده شود و چون شرط وجود است باید برویم دنبال شرایط ایجاد احتمال تأثیر.
سه: رعایت تدریج و صبر
10. به جای معلول باید با علت مبارزه کرد و علت بیحجابی امور مرکب و پیچیده و چندلایهای است که نباید با تحلیل سطحی از کنار آن گذشت و باید هرکسی به وظایف خودش عمل کند.
وظیفه امثال بنده:
- عمل خوب دینی و اخلاق خوب
- تبیین صحیح مسائل دینی
- کمک به حل مشکلات مردم
- زندگی ساده و به دور از تجمل
- مردمی بودن و...