کد خبر : 79010
تاریخ : 1404/11/29
گروه خبری : خبر همدان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان:

تأمین کالاهای اساسی همدان

197 تن برنج ماه رمضان بین مردم استان همدان توزیع می‌شود

هگمتانه، گروه خبر*: مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان گفت: هیچ مشکلی در تأمین کالاهای اساسی و گندم استان همدان وجود ندارد.
به گزارش هگمتانه، سید حسین خوانساری؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با حضور در تحریریه این روزنامه، ضمن تشریح وضعیت ذخایر کالاهای اساسی استان اظهار کرد: خوشبختانه با مدیریت منسجم، همکاری مدیران، کارشناسان و پرسنل متعهد استان، وضعیت ذخایر کالاهای اساسی در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد.
وی به حمل‌ونقل کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: 315 هزار تن گندم، برنج، شکر و روغن از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای به استان‌های مختلف کشور از جمله اردبیل، اصفهان، البرز، تهران، خوزستان، گیلان و مازندران ارسال شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با اشاره به اینکه 98 هزار تن گندم نیز از طریق حمل‌ونقل ریلی به استان‌های هدف (البرز، تهران،خراسان رضوی،سیستان و بلوچستان،قم،کرمان، مازندران، یزد )منتقل شده است افزود: علاوه بر این، 3 هزار و 319 تن برنج، یک‌هزار و 451 تن شکر و یک‌هزار و 216 تن روغن در سطح استان توزیع و 255 هزار تن گندم نیز برای مصرف در بخش‌های خبازی، صنف و صنعت و واحدهای شیرینی و کلوچه‌پزی اختصاص یافته است.
197 تن برنج ماه رمضان بین مردم استان همدان توزیع می‌شود
وی عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از 311 تن روغن خوراکی بین فروشگاه‌ها و عاملین توزیع استان توزیع شده و توزیع کالاهای اساسی صرفاً بر اساس معرفی‌نامه‌های رسمی سازمان جهاد کشاورزی استان انجام می‌شود.
خوانساری با اشاره به برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان بیان کرد: مقادیر مناسبی از برنج پاکستانی و برنج هندی برای توزیع در فروشگاه‌های استان در ایام ماه مبارک رمضان پیش‌بینی شده که حدود 197 تن آن در این ایام در بین مردم استان همدان توزیع خواهد شد.
وی همچنین از واردات گندم خارجی خبر داد و گفت: به‌منظور ارتقای کیفیت نان، مقادیر قابل توجهی گندم خارجی وارد استان شده و بین 9 کارخانه آرد استان توزیع شده و این روند ادامه خواهد داشت.
40 نانوایی کامل‌پز دیگر اضافه می‌شود
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان درباره برنامه‌های سلامت‌محور نیز افزود: یکی از اقدامات شاخص اداره کل، توسعه نان کامل با آرد سبوس‌دار بوده است که مورد استقبال جامعه پزشکی و مردم قرار گرفته و تاکنون 61 نانوایی با آرد کامل راه‌اندازی شده و طی روزهای آینده 40 نانوایی دیگر نیز اضافه خواهد شد؛ به‌گونه‌ای که حدود 100 نانوایی استان با آرد کامل سبوس‌دار فعالیت خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 1404 تا پایان دی‌ماه، میزان سهمیه شارژ شده آرد یارانه‌ای نوع یک حدود 144 هزار تن بوده و سهمیه آرد یارانه‌ای نوع دو نیز حدود 14 هزار و 400 تن و آرد نوع شش حدود 660 تن تخصیص یافته است که نشان‌دهنده ثبات کامل در زنجیره تأمین آرد و نان استان می‌باشد.
فعالیت 1859 نانوایی در استان
خوانساری در ادامه از تأمین گسترده آرد صنف و صنعت و ساماندهی شبکه نانوایی‌های استان خبر داد و افزود: میزان آرد شارژ شده برای بخش صنف و صنعت به‌صورت ماهانه به‌طور میانگین حدود 6 هزار تن است و در مجموع تاکنون 66 هزار و 976 تن آرد برای این بخش تأمین و توزیع شده است.
وی با اشاره به وضعیت نانوایی‌های استان همدان افزود: در حال حاضر 1857 واحد نانوایی در سطح استان همدان مشغول خدمات‌رسانی به مردم هستند که از این تعداد یک هزار و 65 واحد نان لواش، 510 واحد نان سنگک، 203 واحد نان بربری، 70 واحد نان تافتون، 11 واحد نان محلی فعالیت دارند و همچنین حدود 100 نانوایی با آرد کامل و سبوس‌دار نیز به این مجموعه اضافه شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان ادامه داد: در بخش نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم نیز 82 واحد تولیدی در استان همدان فعال هستند که شامل نانوایی‌های فانتزی و واحدهای خشک‌پزی می‌شود که از این تعداد، 21 واحد آزادپز هستند.
وی درباره مصرف‌کنندگان آرد صنف و صنعت تصریح کرد: در بهمن‌ماه، تعداد واحدهای مصرف‌کننده آرد صنف و صنعت شامل کارخانه‌ها، قنادی‌ها و واحدهای کماج‌پزی، در مجموع به حدود 406 واحد رسیده است.
وی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه صنعت آرد استان بیان کرد:
در حال پیگیری ارتقای ظرفیت و کیفیت تولید آرد در کارخانه‌های استان هستیم و برنامه‌هایی برای اورهال تجهیزات، نوسازی دستگاه‌ها و به‌روزرسانی خطوط تولید کارخانه‌های آرد در دستور کار قرار دارد تا آرد با کیفیت بالاتری در اختیار نانوایی‌ها قرار گیرد و این رویکرد با حمایت استاندار همدان در حال پیگیری است.
خوانساری همچنین به برنامه توسعه حمل‌ونقل ریلی گندم اشاره کرد و گفت: در صورت اتصال مسیر ریلی به سیلوی دولتی شهید خلعتبری (کوریجان) با اجرای یک مسیر ریلی به طول حدود 5 کیلومتر، امکان انتقال مستقیم گندم از بنادر کشور به سیلوهای استان همدان فراهم می‌شود که این اقدام می‌تواند ظرفیت ذخیره‌سازی استان را از 85 هزار تن به 160 هزار تن افزایش دهد و همدان را به یکی از قطب‌های ذخیره‌سازی و توزیع گندم در غرب کشور تبدیل کند.
وی افزود: در حال حاضر این طرح در مرحله مطالعات، برآورد هزینه و مکاتبات اداری قرار دارد و در صورت تصویب در سطح ملی و قرار گرفتن در مصوبات سفر ریاست جمهوری، اجرای آن می‌تواند به یک طرح راهبردی ملی برای استان همدان و استان‌های غرب کشور تبدیل شود.
نان کامل را برای سلامت مردم راه‌اندازی کردیم
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با اشاره به فرآیند راه‌اندازی نان کامل در استان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی نان کامل یکی از سخت‌ترین تصمیم‌ها و اقدامات مدیریتی‌ام بود، با وجود برگزاری جلسات متعدد و با اتکا به مسؤولیت اجتماعی و سلامت مردم، این مسیر را پیگیری کردم و با تأمین آرد از منابع جایگزین، مسیر تولید نان کامل را برای مردم استان همدان باز کردیم.
وی با اشاره به اینکه در جلسات تخصصی با اساتید دانشکده علوم پزشکی، پزشکان به‌صورت صریح از نان کامل استقبال کرده و آن را به‌عنوان یک غذای سالم معرفی کردند افزود: برخی پزشکان اعلام کردند که این نان را به خانواده‌های خود و حتی به بیماران گوارشی توصیه می‌کنند و آن را جایگزین مصرف دارو در برخی موارد کرده‌اند.
خوانساری با اشاره به اهمیت سبوس در سلامت تغذیه گفت: سبوس نقش کلیدی در سلامت دستگاه گوارش دارد، اما در فرآیندهای صنعتی اغلب از آرد جدا می‌شود و به‌صورت تجاری فروخته می‌شود، در حالی که ارزش واقعی آن باید در سفره مردم و در نان سالم و نه در چرخه سودآوری تجاری دیده شود.
وی با اشاره به مشکلات ساختاری کارخانه‌های آرد گفت: کارخانه‌های آرد نیز با مشکلات جدی مواجه هستند؛ از سال 1395 تاکنون هیچ‌گونه پرداختی بابت حق آسیابانی از سوی دولت دریافت نکرده‌اند و این مسأله فشار اقتصادی سنگینی بر بخش خصوصی این حوزه وارد کرده است و حمایت نکردن ساختاری از تولیدکنندگان، باعث تضعیف زنجیره تأمین نان سالم می‌شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان افزود: با توسعه نان کامل، الگوی مصرف آرد در حال تغییر است و این تغییر نیازمند سیاست‌گذاری حمایتی، اصلاح نظام یارانه‌ای و حمایت اقتصادی از کارخانه‌ها و نانوایان است تا تولید آرد سالم به‌صورت پایدار ادامه یابد.
وی با بیان دغدغه‌های اجتماعی نانوایان تصریح کرد: بیش از یک هزار و 800 نانوایی در استان فعالیت دارند که بسیاری از آن‌ها فاقد بیمه تکمیلی هستند؛ در صورت بروز حادثه یا بیماری، زندگی خانوادگی آن‌ها دچار بحران می‌شود.
خوانساری اضافه کرد: طی دو سال گذشته بارها از مسؤولان ملی درخواست شده تا برای بیمه تکمیلی نانوایان راهکار حمایتی تعریف شود، اما تاکنون اقدام مؤثری صورت نگرفته است.
وی یا اشاره به اینکه پایین بودن سطح درآمد نانوایان، فشار معیشتی شدید و افزایش هزینه‌ها باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی در این صنف شده است افزود: برخی تخلفات محدود در حوزه آرد، ریشه در فشار اقتصادی دارد و باید با اصلاح نظام اقتصادی نان به‌جای برخورد صرفاً انتظامی، این مشکلات را به‌صورت ریشه‌ای حل کرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با اشاره به میزان یارانه پنهان دولت در حوزه آرد گفت: هر کیسه آرد یارانه‌ای با هزینه واقعی بسیار بالا تولید و تأمین می‌شود، اما با قیمت بسیار پایین در اختیار نانوایان قرار می‌گیرد؛ این اختلاف قیمت، میلیاردها تومان یارانه پنهان در سطح استان ایجاد می‌کند که در سطح ملی به چندین «همت» می‌رسد.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که نظام فعلی یارانه آرد نیازمند بازطراحی هوشمند، هدفمند و پایدار است تا هم از تولیدکننده، هم از نانوا و هم از مصرف‌کننده حمایت شود.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/79010