کد خبر : 77198
تاریخ : 1404/9/11
گروه خبری : شهرستان

نخستین کشت گلخانه‌ای زنجبیل و زردچوبه استان در کبودراهنگ


هگمتانه، گروه شهرستان: یک بهره‌بردار و گلخانه‌دار کبودراهنگی از نخستین کشت گلخانه‌ای زنجبیل و زردچوبه استان همدان در شهرستان کبودراهنگ خبر داد گفت: در فضای گلخانه‌ای 1.5 هکتاری خود علاوه بر کشت محصولات گلخانه‌ای چون فلفل دلمه و گوجه فرنگی، به صورت تحقیقاتی دو سالی بوده که نسبت به کشت آناناس، زنجبیل و زردچوبه نیز اقدام کرده‌ام.
به گزارش هگمتانه، محمد جواد قیطاسی افزود: تمامی این کشت‌ها شامل1000 بوته زردچوبه،1000 بوته زنجبیل و 1000 گروبک آناناس طی این مدت دو ساله به بار نشسته‌ و در حال برداشت است.
وی افزود: هر هکتار آناناس قابلیت کشت 60 هزار بوته با پیش‌بینی تولید سالیانه 60 هزار آناناس را دارد و نسبت به سایر محصولات کم آب بر محسوب می‌شود.
قیطاسی میزان تولید سالیانه هر هکتار زنجبیل و زردچوبه را نیز 60 تن برشمرد و افزود: علاوه بر فعالیت در زمینه کشت‌ گلخانه‌ای، در زمینه کشت گسترده زعفران در مزارع شهرستان کبودراهنگ نیز فعالیت داریم که در حال حاضر پیگیر راه‌اندازی صنایع بسته‌بندی زعفران نیز هستیم که با راه‌اندازی خط بسته‌بندی محصول زعفران علاوه بر تولید، در صنایع بسته‌بندی، اسلایس خشک شده زنجبیل و زردچوبه را نیز در کنار زعفران خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: کشت این محصولات نشان از آن دارد که اقلیم استان همدان به ویژه در فضای گلخانه‌ای قابلیت کشت‌های متنوعی را با توجیه اقتصادی مناسبی می‌تواند داشته باشد که از این ظرفیت مناسب به ویژه در گلخانه نباید غافل شد.
قیطاسی با بیان اینکه انعطاف‌ پذیری بالا در زمان برداشت و کیفیت یکنواخت محصول، از مزایای اصلی کشت گلخانه‌ ای زنجبیل محسوب می‌ شود، یادآور شد: زنجبیل از جمله گیاهان ارزشمند و پرتقاضا در جهان است که قابلیت کشت در شرایط گلخانه‌ای را دارد. این محصول، علاوه بر استفاده گسترده در صنایع غذایی، در بخش‌های دارویی، آرایشی و مکمل‌های سلامت نیز نقشی کلیدی ایفا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه زنجبیل به‌ عنوان یک ماده مؤثر و کاربردی، نقش قابل توجهی در صنعت دارد، گفت: در صنایع غذایی، این گیاه به‌ عنوان چاشنی طبیعی، تقویت‌ کننده طعم، و حتی نگهدارنده طبیعی استفاده می‌ شود.
وی خاطرنشان کرد: در صنعت داروسازی، زنجبیل در تولید قرص‌‌های ضد تهوع، مکمل‌‌های گوارشی و تقویت‌ کننده ایمنی به کار می‌ رود ضمن اینکه در حوزه آرایشی، روغن و عصاره زنجبیل در فرمولاسیون کرم‌ ها، لوسیون‌‌ها و ماسک‌‌های پوستی جایگاهی ویژه دارد و ترکیب این کاربردها باعث شده که زنجبیل به محصولی با ارزش افزوده بالا تبدیل شود و حضور پررنگی در زنجیره تأمین صنایع مختلف داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به کاربردهای گسترده زردچوبه، اظهار کرد: از ریزوم پودر شده این گیاه به عنوان طعم‌دهنده غذایی، رنگ‌دهنده طبیعی پارچه و در صنایع داروسازی، عطرسازی و غذایی استفاده فراوانی می‌شود.
به نقل از ایسنا، قیطاسی‌با اشاره به توجیه اقتصادی خوب این محصولات، اضافه کرد: زردچوبه گیاهی علفی و چندساله از خانواده زنجبیل است و خاک حاصلخیز با زهکشی مناسب برای رشد آن بهترین محیط به شمار می‌رود.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/77198