کد خبر : 73862
تاریخ : 1404/4/28
گروه خبری : خبر همدان

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری در مراسم نخستین سالگرد حاج سید جواد حجازی:

حاج سیدجواد حجازی مؤمن، مجاهد، صادق و برخوردار از حیات طیبه



هگمتانه، گروه خبر همدان: امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مرحوم حاج سید جواد حجازی؛ مؤمن، مجاهد، صادق و برخوردار از حیات طیبه بود گفت: وی از آن دست مؤمنانی بود که برای کارهای خیر برنامه‌ریزی و همت بلند داشت.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، حجت‌الاسلام محمدجواد حاج علی‌اکبری عصر پنج‌شنبه در مراسم نخستین سالگرد مجاهد انقلابی، «ابوالشهیدین» و پدر ایتام، حاج سید جواد حجازی که در مسجد مهدیه برگزار شد، با تجلیل از شخصیت این مرحوم اظهار کرد: حیات طیبه، که فقط یک‌بار در قرآن آمده، نشان‌دهنده سطحی متعالی از زندگی مؤمنانه است؛ زندگی‌ پاک، پرثمر و برکت‌آفرین و حاج سید جواد حجازی به این مرتبه والا دست یافته بود؛ او انسانی بود که زندگی دیگران را نیز شیرین و زیبا می‌کرد.
وی بیان کرد: خداوند متعال می‌فرماید «من عمل صالحا من ذکر أو أنثى و هو مؤمن فلنحیینّه حیاه طیبّه»؛ هرکس مؤمن باشد و عمل صالح انجام دهد، ما به او زندگی پاک و طیبه می‌بخشیم؛ هنر انسان مؤمن آن است که آن‌چه فانی است، با ایمان و صبر به باقی تبدیل می‌کند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: برای رسیدن به چنین حیاتی، انسان باید از دلبستگی‌های دنیوی عبور کند، در میدان عمل وارد شود، صبر بورزد و در مقابل وسوسه‌ها مقاومت کند؛ ایمان، اخلاص، مجاهدت و صدق در عمل از مؤلفه‌های مهم این مسیر هستند.
وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی حاج سید جواد حجازی گفت: ایشان از نسلی پاک و خانواده‌ای صالح و اهل حلال‌خوری بودند، تربیت او در محیطی شکل گرفت که در آن شخصیت‌های برجسته‌ای چون شهید آیت‌الله مدنی نقش‌آفرین بودند، او از محضر اساتید بزرگی بهره‌مند شد و این تأثیرات عمیق، مسیر زندگی او را الهی و ثمربخش ساخت.
حاج علی‌اکبری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در مورد شخصیت حاج سید جواد حجازی تعبیر «مؤمن مجاهد صادق» را به‌کار بردند؛ یعنی کسی که هم ایمان دارد، هم در میدان عمل حاضر است و هم در مسیر صدق و اخلاص گام برمی‌دارد و چنین انسان‌هایی سرمایه‌های واقعی جامعه‌اند.
وی تأکید کرد: امروز نیاز داریم تا زندگی این بزرگان را مطالعه کنیم و راه و روش آنان را بیاموزیم و این مجالس تنها برای تجلیل نیست، بلکه فرصتی است برای تربیت نسل‌های آینده با الگو قرار دادن چنین چهره‌هایی.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با بیان اینکه مرحوم حجازی یکی از شخصیت‌های ممتاز و استثنایی در جامعه اسلامی بود، گفت: کفالت و رسیدگی به یتیمان یکی از کارهای بزرگ این شخصیت مؤمن بود و این کار ریشه‌دار در ایمان و محبت خالصانه او به بندگان خدا بود؛ وی از مصادیق انسان‌هایی بود که مسیر حیات طیبه را یافته و آن را به بهترین وجه محقق کرده‌اند.
حاج علی‌اکبری افزود: امروز در همدان مدرسه‌ اسلامی تأسیس شده که حاصل تلاش افرادی است که در تاریک‌ترین روزهای حکومت ستمگران ایجاد کردند؛ مدرسه‌ای که آقای حجازی بنیان‌گذاری کرده تحت تأثیر شخصیت‌هایی چون شهید آیت‌الله مدنی بوده و حضور این عالم ربانی در زندگی آقای حجازی تأثیر شگرفی بر جای گذاشت.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به جایگاه رفیع انسانی، انسان باید استاد، مرشد و راهنما داشته باشد و آقای حجازی از محضر علما و روحانیون بزرگی بهره برد و با اندیشه‌های ناب دینی، آشنا شد، او حلال و حرام را شناخت و سبک زندگی پاک را در پیش گرفت و خداوند به او توفیق داد فیق راهی صالح و همسری مؤمن و همراه داشته باشد که این مسأله، در شتاب گرفتن سیر معنوی او مؤثر بود.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: از طریق شهید مدنی، این مرد مؤمن با شبکه مرجعیت و امام راحل مرتبط شد و ایشان را به عنوان مرجع و مراد خود انتخاب کرد و این پیوند باعث شد آقای حجازی وارد مسیر انقلاب شود و نقشی تأثیرگذار ایفا کند.
وی با اشاره به اهمیت صبر، مجاهدت، تمرین فضائل اخلاقی و اخلاص در مسیر کمال، بیان کرد: فضائل اخلاقی با مجاهدت و تلاش به دست می‌آید، آقای حجازی ارتباطی قوی با حضرت حق داشت و عشق به نماز، حضور در مسجد، تلاوت مستمر قرآن، سحرخیزی، انس با دعا، زیارت جامعه کبیره و به‌ویژه علاقه خاص به امام رضا(ع) باعث شده بود زندگی‌اش به طور مستمر با ریشه‌های ایمانی تقویت شود.
حاج علی اکبری با بیان اینکه مرحوم حجازی به امام رضا(ع) عهد داشت و در مجاورت آن حضرت زندگی کرد، این عهد در نحوه رحلت و تدفین او که در جوار حرم رضوی صورت گرفت، آشکار شد ادامه داد: آقای حجازی هیچ‌گاه به دنیا دلبسته نبود و با تواضع، محبت، اخلاص، صدق و صراحت در بیان حق، شخصیتی تمام‌عیار و الهام‌بخش برای همه ما بود.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم حجازی از آن دست مؤمنانی بود که برای کارهای خیر برنامه‌ریزی و همت بلند داشت؛ هدف‌های بزرگ را دنبال می‌کرد و تا حصول نتیجه از پا نمی‌نشست و افراد زیادی را برای تحقق این اهداف بسیج می‌کرد، چه با زبان، چه با عمل و چه با استفاده از ظرفیت‌های مالی و اجتماعی.
امام جمعه موقت تهران افزود: او قدر عمر را می‌دانست، لحظه‌ای از عمرش را تلف نکرد و می‌دانست عمر، کیمیای اکبر است و باید آن را در مسیر عمل صالح صرف کرد و مهم‌تر از همه، او این عمر را صرف خدمت به نیازمندان، به‌ویژه یتیمان کرد. وی تأکید کرد: خانه‌اش، خانه تربیت انسان‌های صالح بود، او خانه را مرکز تربیت قرار داده بود و خودش الگوی عملی این مسیر بود.
حاج علی اکبری گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مرحوم حجازی، نگاه تربیتی در خدمت‌رسانی بود؛ معتقد بود هر خدمت، باید در شأن انسانی و با کرامت باشد و اگر بسته غذایی داده می‌شد، باید با بهترین کیفیت باشد، اگر کمک درمانی ارائه می‌شد، باید در عالی‌ترین سطح انجام می‌گرفت.
وی ادامه داد: کمک‌های ایشان محدود به همدان نبود؛ بلکه به دیگر استان‌ها نیز گسترش داشت، با اینکه سخت‌گیر بود اما با کرامت رفتار می‌کرد و حساسیت ویژه‌ای نسبت به پاک بودن منابع مالی داشت و معتقد بود که پول ناپاک، کار پاک در نمی‌آورد.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش افزود: خط قرمز حاج آقا حجازی، ولایت بود، او با صلابت و بدون تعارف، موضع‌گیری‌هایش را بر اساس نسبت انسان‌ها با مقام معظم رهبری تنظیم می‌کرد و در این مسیر با استقامت می‌ایستاد.
وی با اشاره به ارتباط تربیتی حاج آقا حجازی با نوجوانان و جوانان گفت: ایشان نه تنها خود اهل عمل بود، بلکه خانه را محیطی تربیتی و امن برای فرزندان و نسل جوان ساخته بود و او با فرزندان خود، رابطه‌ای صمیمی، گرم و محبت‌آمیز داشت و بچه‌ها را نه با تندی، بلکه با عمل خود تربیت می‌کرد.
حاج علی‌اکبری خطاب به حضار گفت: آقای حجازی حیات طیبه را کشف کرده بود و به آن رسید، او به ما آموخت که راه رسیدن به رضایت الهی، از مسیر خدمت به خلق خدا، به‌ویژه یتیمان می‌گذرد و خداوند برای کسانی که دست یتیم را می‌گیرند، درهای قرب الهی را باز می‌کند؛ حاج سید جواد حجازی، این مسیر را با خلوص و مجاهدت پیمود و اکنون در جوار رحمت واسعه الهی آرمیده است.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/73862